Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar*

Bästa Pooltaket 2023 – Håller poolen varm och fräsch längre!   

1. Pooltime Pooltak Mästare Plus2. Nivovas Pooltak Box Nivikit3. Albixon Box Dallas
Pooltime Pooltak Mästare PlusNivovas Pooltak Box NivikitAlbixon Box Dallas

Bästa pooltaket 2023 – Att ha en pool hemma är helt klart en lyx i tillvaron, som gör att du kan svalka dig under varma sommardagar. Detta utan att du behöver ta dig till en badplats eller lämna huset, vilket är väldigt bekvämt och perfekt om du har barn i familjen.

Men för att poolens vatten ska hålla sig fräscht längre och för att du ska behöva utföra minimalt med underhåll av poolen är ett pooltak en mycket praktisk investering. Taket förhindrar att löv och smuts blåser ner i vattnet och du behöver heller inte addera lika mycket poolrengöringsvätska för att hålla vattnet klart och fint.

För att du ska göra ett bra val, måste dock inköpet baseras på hur stor pool du har, samt vilket typ av skydd du vill att taket ska ge. Mer robusta och isolerande tak är mer kostsamma, men håller då vattnet varmare och rent längre.

Vi har listat tre utmärkande modeller på marknaden, i lite olika former och prisklasser. Kika framförallt på den vinnande modellen Mästare Plus, från varumärket Pooltime.

Topp 3 bästa pooltaket bäst i test 2023

1. Vår vinnare! Pooltime Pooltak Mästare Plus

 • Elegant modell
 • Låg konstruktion
 • Material: 6 millimeter klarplast
 • Enkel montering

Den vinnande modellen Mästare Plus, från varumärket Pooltime är en mycket elegant modell, som gör poolen till ett ännu finare inslag i trädgården. Det ultralåga pooltaket är konstruerad med skenar på endast en sida, vilket gör att du enkelt kan skjuta undan taket när poolen ska användas.

Vid köp levereras taket hopmonterad, vilket gör installationen väldigt smidig. Själva taket är tillverkat av det mycket tåliga materialet polikarbonat. En klarplast på 6 millimeter som är okrossbar för att taket ska hålla oavsett väder och vind.

För att förhindra repor har taket ett inbyggt tätningssystem mellan modulerna. Detta moderna system gör att polykarbonatpanelen inte repas under användning eller när poolen är övertäckt. Om du letar efter ett välkonstruerat pooltak av det lite finare slaget, så rekommenderar vi att du kikar närmare på Mästare Plus, från Pooltime.

2. Nivovas Pooltak Box Nivikit – Med sidodörr!

 • Lägre modell
 • Enkel installation av skenor
 • Flera olika storlekar
 • Extra skenor ingår

Nivovas pooltak Box Nivikit är ett väldesignat tak av hög kvalitet. Pooltaket har tillverkats av klarglaset polykorbonat. Detta okrossbara material, ger modellen en längre livslängd och säkerställer också att materialet inte repas. I kombination med modellens lägre konstruktion, ligger taket närmare vattenytan och helhetsintrycket är således mindre iögonfallande.

Box Nivikit säljs tillsammans med extra skenor och själva installationen sker snabbt och enkelt efter leverans, för att taket ska kunna börja brukas med detsamma.

För att du ska kunna göra ett skräddarsytt val som passar din pool perfekt, kan denna modell inhandlas i flera olika storlekar. Välj mellan fem olika mått, för att pooltaket ska kunna skydda din pool på ett optimalt sätt. Denna modell passar dig som letar efter ett lägre pooltak, som inte kostar skjortan!

3. Albixon Box Dallas – Robust modell!

 • 3 sektioner
 • Höjd: 82 centimeter
 • Snabb installationstid
 • Dubbla väggar

Om du letar efter ett robust pooltak och har en större rektangulär pool, rekommenderar vi att du kikar på Box Dallas från varumärket Albixon. Med en höjd på 82 centimeter, ligger den nära vattenytan och tre sektioner gör den enklare att hantera.

Denna modell kräver installering, men är dock väldigt enkel och snabb att montera. Takets dubbla väggar säkerställer både att poolens vatten hålls rent längre, men utöver detta ger taket även en väldigt god isolerande effekt som håller vattnet varmare.

Vid köp kan du välja mellan flera olika storlekar och material, för att på så vis kunna göra ett mer skräddarsytt val. Det genomskinliga materialet, gör att poolen fortfarande kan bli trädgårdens mittpunkt. Med denna modell kan du skydda poolen både sommar- som vintertid.

Vem behöver ett pooltak?

Genom att täcka för din pool med ett pooltak, kan du bevara temperaturen i vattnet, hålla poolen ren från löv och smuts, samt minimera underhåll av poolen efter och innan användning. Att städa poolen är inte någon särskilt rolig syssla, så genom att köpa ett passande skydd kan du spara tid och även använda mindre poolrengöringsvätska.

Det är dock viktigt att du säkerställer att det poolskydd eller tak du köper har rätt mått, för att passa storleken på din pool.

Tre vanliga frågor vid köp av pooltak:

Vilka fördelar ger ett pooltak?

Att ha en pool stående på tomten som inte täcks för efter användning, kommer snabbt leda till en hel del extrajobb. Dels kommer vattnet att fyllas av löv, kvistar och insekter och vattnets PH-värde och klarhet kommer också att påverkas markant. För vem vill bada i smutsigt vatten?

Men att ständigt hålla på att rengöra poolen och vattnet är väldigt tidskrävande. Dessutom kommer du att behöva investera i en mängd andra tillbehör och medel, som faktiskt gör ett pooltak, i det långa loppet till en mer prisvärd investering.

En annan fördel som du får av ett använda ett pooltak, är att temperaturen i vattnet kan hållas behagligt längre. Detta då värmen inte tar sig ut under natten, när temperaturen utomhus klättrar sig nedåt.

När ska pooltaket användas?

För att du bara ska kunna hoppa ner i det svalkande vattnet i poolen, utan att behöva slösa tid på underhåll ska ett pooltak alltid användas, när poolen inte är i bruk.

När det är färdigbadat för dagen, täck för vattnet med skyddet eller fäll över taket om du har en mer robust modell. Detta kommer att spara dig massor av tid innan framtida bad och taket kommer även att bidra till att du faktiskt använder poolen oftare.

Vilket material bör ett pooltak vara tillverkat av?

Beroende på vilken typ av pool du har, kan det vara värt att kika på lite olika modeller. Det viktigaste är att måtten är anpassade för storleken på din pool. Materialet har betydelse för vilket typ av skydd som taket ger. Ett tunnare tyg, väv eller plast kommer framförallt skydda vattnet och hålla poolen ren och fräsch längre.

Letar du efter ett pooltak som även isolerar temperaturen i vattnet på ett mer effektivt sätt, bör du kika på ett robust och stabilt pooltak som är tillverkat av hård plast eller glas.

Bästa pooltaket
Skydda din pool när den inte används

Vad är skillnaden mellan pooltak och poolskydd?

Pooltak och poolskydd faller inom samma kategori, men skiljer sig en aning vad gäller konstruktion och form. Ett traditionellt pooltak är en ganska kostsam historia och är framförallt tänkt för dig som har en längre, rektangulär nedgrävd pool i trädgården. Pooltaket monteras och kan fällas ut när du vill använda poolen. Den isolerar även värmen bättre och har en väldigt stabil konstruktion.

Dock är det fortfarande inte särskilt vanligt att trädgårdar pryds med en stor pool, utan en mindre pool ovan mark, ett spabad eller uppblåsbar pool. Dessa modeller kräver inget stort och robust tak, utan ett poolskydd är i dessa fall ett bättre val. De är enkla att trä på runt poolkanten och håller vattnet fräscht längre, samtidigt som skyddet hindrar att löv och skräp blåser ner i vattnet.

Vilket typ av tak som är bäst för dig, beror därför helt och hållet på vilken typ av pool som du har i trädgården och hur skyddande och isolerande du vill att den ska vara. Priset kommer även att springa iväg, desto mer robust modell du prioriterar att investera i. Så ha även din budget i åtanke, vid valet av pooltak.

Vad vi haft i åtanke när vi skapat vår topplista

Att rengöra poolen är inte alltid det roligaste, framförallt inte om vädret har varit blåsigt och vattnet är fullt av smuts och löv som ligger och flyter. Detta kan du enkelt undkomma, genom att investera i ett pooltak som passar din typ av pool och dess storlek.

För att du ska kunna göra ett bra val, har vi letat igenom marknadens utbud av pooltak, för att sedan kunna sammansätta en topplista med de modeller som vi finner mer utmärkande.

De pooltak som vi slutligen valde att inkludera har valts ut efter att vi jämfört modellens olika funktioner, tillverkningsmaterial, hållbarhet och montering. Vi har även inriktat oss på att inkludera lite olika storlekar, för att du ska kunna göra ett skräddarsytt val.

För att topplistan ska vara extra inkluderande och källkritisk, har vi även valt att jämföra våra egna iakttagelser med andra existerande topplistor och artiklar om vad man ska tänka på vid köp av pooltak. Detta för att vi ska kunna inkludera detaljer och hjälpa dig att göra en riktigt bra investering, som skyddar din pool och håller vattnet fräscht längre.

Genom att investera i ett pooltak kan du spara massor av tid, som du annars hade lagt på att rensa ur poolen och rengöra vattnet. Säkerställ att taket passar din pool och sedan kan du njuta av svalkande eller värmande bad, året om. Detta utan att du ständigt behöver underhålla poolen!

Länkar och referenser

Alla pooltak hos Buildor, Byggmax

Monteringsvideo för Albixon Box Dallas

Lämna en kommentar