Bästa skrivaren 2023 – hitta den bästa skrivaren för dina behov!

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

1. Epson EcoTank ET-77502. Canon PIXMA TS83503. HP DeskJet 3762
Epson EcoTank ET-7750Canon PIXMA TS8350HP DeskJet 3762

Bästa skrivaren 2023 – Att ha en skrivare hemma är något som kommer att göra livet enklare. Trots att vi lever i en mer digital värld finns det många gånger där det krävs en skrivare, för att exempelvis skriva ut dokument som ska skickas in, eller för flygbiljetter som måste vara på papper. Men även i jobbet eller för skolan är en skrivare idag viktigt. Något annat du kan använda en skrivare till är att skriva ut dina bilder.

En skrivare kan dessutom vara så mycket mer än enbart en skrivare. Den kan även fungera som en skanner där du kan ladda upp dokument enkelt till din dator. Planerar du att skriva mycket kan det vara värt att investera i en skrivare där patroner ingår i priset. Kostnaden av en patroner kan bli höga speciellt om du skriver ut mycket. Därför är det viktigt att hitta den rätta skrivaren efter dina unika behov.

Idag finns det hundratals av olika skrivare av olika modeller att välja mellan och det kan därför vara en djungel att hitta bland rätt skrivare. Därför har vi sammanställt en guide åt dig om vilka tre skrivare som enligt oss är de bästa.

Topp 3 bästa skrivare bäst i test 2023

1. Vår vinnare! Epson EcoTank ET-7750

 • Anslut enkelt via WiFi
 • Skriv ut, skanna och kopiera
 • LCD-display
 • Skriver ut upp till A3

För dig som är ute efter en skrivare som kan både skriva ut, skanna och kopiera är Epson EcoTank ET-7750 ett självklart val. Bläckbehållaren sitter på framsidan av skrivaren och det gör det enklare för dig att fylla på. Tack vara deras bläckbehållare så blir det en mindre kostnad och du kan skriva ut mer än vanliga bläckstråleskrivare.

I deras bläcksystem finns det fem olika färger och även en svart bläcksystem. Med Epson EcoTank behöver du heller inte oroa dig för att bläcket kommer att torka. Skrivaren värmer inte upp bläcket vilket förhindrar att det kommer att torka ut. Färgerna håller också längre vilket gör det till en mer miljövänlig skrivare också.

Du kan också ladda ner en app som du kopplar samman med din skrivare. Du kan då skriva ut dokument från dina smarta enheter. Du kan enkelt ansluta via WiFi och Wifi Direct. Epson EcoTank kan också skriva ut upp till A3. Den har också LCD-display, USB och SD-kortplats, vilket betyder att du enkelt kan skriva ut bilder som du har på ett SD-kort.

2. Canon PIXMA TS8350 – En skrivare för dig som är kreativ

 • Skrivare, skanner och som kopierar
 • Fungerar med Wi-Fi och Bluetooth
 • Har en pekskärm
 • Extra funktioner för dig som är kreativ

Canon PIXMA TS8350 är en bläckstråleskrivare som inte enbart kan skriva ut, men också agerar som en skanner och en kopierare. Denna skrivare är perfekt för dig som är kreativ, då den kommer med olika funktioner som Easy-PhotoPrint Editor, Nail Sticker Creator och Creativ Park. Du kan då enkelt skapa något kreativt som du enkelt kan skriva ut tillsammans med Casino PIXMA TS8350.

Du kan enkelt styra denna skrivare med både mobilen, surfplattan och din dator. Alla bilder skrivs ut i hög kvalitet. Så det är en perfekt skrivare för fotografen som vill skriva ut sina foton. Du kan även skriva ut i olika utskriftsmaterial. Det är en snabb skrivare som har en utskrifthastighet på 15 bilder per minut. Skrivaren är dessutom enkel att använda då den har en stor pekskärm. Den kommer också med 6 stycken separata bläckpatroner.

Skrivaren kan du koppla tillsammans med ditt Wi-Fi och du kan styra skrivaren genom appen Canon PRINT, som du enkelt laddar ner.

3. HP DeskJet 3762 – HP Instant Ink ingår!

 • Multifunktionell skrivare
 • Trådlös anslutning
 • Snabb skrivare
 • Liten i storlek

För dig som vill ha en mindre och snabb skrivare är HP DeskJet 3762 det självklara valet. Det är den perfekta skrivaren för dig som kanske inte har mycket plats i hemmet. Det är en multifunktionell skrivare vilket betyder att du kan både skriva ut, skanna och kopiera dokument. Skrivaren är snabb och skriver ut upp till 19 sidor per minut. Du kan kontrollera din skrivare tillsammans med appen HP Smart App. En annan funktion HP DeskJet 3762 har är HP Scroll Scan, vilket gör det snabbt att skanna. Du kan skanna både foton, papper och kvitton till en hög kvalitet.

En stor fördel med en HP skrivare är att du får tillgång till HP Instant Ink. Det agerar som en personlig bläckassistent. Du kommer då aldrig att få slut på bläck eftersom skrivaren säger till HP att ditt bläck börjar att ta slut. HP kommer att skicka ut patroner till din dörr där du också kan återvinna dina patroner vilket är bra för miljön. Tjänsten kan du sluta precis när du vill.

Laserskrivare eller bläckstråleskrivare?

Det finns två olika typer av skrivare, vilket är laserskrivare och bläckstråleskrivare. Om du inte behöver en skrivare som skriver ut högkvalitativa bilder är en laserskrivare ett bra val. Den är också bra om du planerar att skriva ut dokument dagligen.

För en skrivare som du använder mer sällan kan du istället välja en bläckstråleskrivare. En laserskrivare brukar kosta lite mer, medan en bläckstråleskrivare kostar mer i längden att köpa patroner till. Vilken som är bäst beror helt på vad du själv föredrar för skrivare, och vad du ska använda skrivaren till.

Bästa skrivaren
Investera i en kvalitativ skrivare till kontoret

Tre vanliga frågor om skrivare:

Vad för skrivare behöver jag?

Det beror på vad du har för behov av en skrivare. Är du en privatperson som inte använder skrivaren ofta behöver du inte en avancerad skrivare. Dock vill du heller inte att bläcket ska torka ut, vilket ofta sker om skrivaren inte används på ett tag. För dig som vill ha fler funktioner än att enbart skriva ut kan du köpa en multifunktionskrivare. Då kan du förutom att skriva ut, också kopiera och skanna dokument.

Något annat att tänka på är om du vill skriva ut från mer än enbart datorn. Många skrivare idag fungerar också tillsammans med dina smarta enheter så du kan skriva ut direkt från mobilen eller din surfplatta. Du kan ofta göra detta tillsammans med en app.

Vad borde jag tänka på vid köp av skrivare?

Idag finns det ett brett utbud av skrivare på marknaden, alla med olika funktioner att välja mellan. Om du ska ha en skrivare till jobbet behöver du en mer avancerad skrivare än om du enbart behöver en för hemmet. Därför är det rekommenderat att välja en skrivare som passar dig och dina behov. Något annat du borde tänka på är hur snabb skrivaren är. Om du behöver skriva ut många dokument per dag är det en fördel att skrivaren är snabb.

Hur fungerar installationen av en skrivare?

Det beror på vilken skrivare som du köper. Många skrivare idag fungerar tillsammans med ditt Wi-Fi. Du behöver då inte göra någon installation tillsammans med en skiva eller ladda ner ett program. Du kopplar upp din skrivare med ditt internet, sedan följer du introduktionerna. För vissa skrivare krävs det att du laddar ner ett program för att den ska fungera på varje enhet. Många gånger finns det även en app som du kan ladda ner för att styra din skrivare via alla smarta enheter. Det gör det enkelt att använda din skrivare på ett smidigt sätt.

 

Vad vi haft i åtanke när vi skapat vår topplista

För vår topplista har vi jämfört många olika skrivare för att hitta de tre bästa. En skrivare kan vara en smart investering, men det gäller att hitta rätt. Idag använder vi skrivare allt mer i både vardagen och på jobbet. Många skrivare fungerar också tillsammans med ditt Wi-Fi, fördelen med det är att du då kan koppla ihop flera datorer med skrivaren utan att behöva göra en komplicerad installation. Detta är något som vi har tänkt på i vår topplista.

Något annat vi har tänkt på är priset för skrivaren. Därför har vi valt tre skrivare i tre olika prisklasser. Vi har också tänkt på hur mycket den kan skriva ut, och om den har andra extra funktioner. Skrivare kan idag ha flera olika funktioner som att skanna och kopiera.

Att skrivaren är enkel att använda är även något som vi har haft i åtanke. Det ska gå snabbt att skriva ut och det ska vara en bra kvalitet på utskriften. När vi jämförde mellan olika skrivare kollade vi även på vad för anslutningar skrivaren har, hur stor den är och om den är användarvänlig.

En skrivare hemma kan göra vardagen enklare, men även roligare. Med en bra skrivare kan du skriva ut bilder från semestern, eller viktiga dokument som du måste skriva på. Gör livet lättare med en högkvalitativ och effektiv skrivare!

Länkar och referenser

Alla skrivare hos Mediamarkt

Lämna en kommentar