Bästa fotbadet 2023 – utför fotbehandlingar på hemmaplan!

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

1. OBH Nordica Foot Spa Infra Heat2. Beurer FB0213. Beurer FB030
OBH Nordica Foot Spa Infra HeatBeurer FB021Beurer FB030

Bästa fotbadet 2023 – Långa dagar på jobbet eller intensiva träningspass kan leda till trötta och ömma fötter, som kan vara besvärande. Ett praktiskt fotbad kommer då att ta hand om dina tossingar och håller även dina fötter lena och välvårdade.  

Fotbad finns i alla möjliga olika former och beroende på dina fötter och typ av behandling som du planerar att genomföra, kan det vara värt att kika på lite olika alternativ. Oavsett vad du prioriterar är det dock viktigt att fotbadet är välkonstruerat och gärna har flera spafunktioner som gör användningen till en riktigt behaglig upplevelse! 

Vi har skapat en topplista med de fotbad som vi tycker är de allra bästa valen. Vi har utsett OBH Nordicas modell Foot Spa Infra Heat till det bästa fotbadet 2023, som har konstruerats för att verkligen vårda dina fötter och har flera funktioner som gör den till en given förstaplatstagare.  

Topp 3 bästa fotbaden bäst i test 2023  

1. Vår vinnare! OBH Nordica Foot Spa Infra Heat

 • 3 olika program 
 • Infraröd punktvärme 
 • Flera massagetillbehör 
 • Vibrationsmassage 

Med OBH Nordicas fantastiska fotbad Foot Spa Infra Heat, kan du ta del av en fotbehandling på hemmaplan som ger din vardag en spaliknande upplevelse.  

Fotbadet har konstruerats med tre olika förinställda program, som gör det möjligt att justera vilken typ av massage och behandling som du vill använda. Den infraröda punktvärmen bevarar en jämn temperatur, samtidigt som det mjuknar upp dina fötter, redo för efterbehandlingen. En värmeslinga inuti fotbadet, säkerställer även det en jämnare temperatur.  

För att ge dig en riktigt behaglig upplevelse, säljs modellen tillsammans med flera olika massagetillbehör som även är avtagbara. Letar du efter ett multifunktionellt fotbad som bevarar en bra värme under hela användningen, så rekommenderar vi att du kikar på den vinnande modellen Foot Spa Infra Heat från varumärket OBH Nordica.

  

2. Beurer FB021 – 3 inkluderade pedikyrtillbehör!

 • Vibrationsmassage 
 • Effekt: 60 watt 
 • Bubbelmassage 
 • Maximal fotlängd: 31 centimeter 

FB021 från varumärket Beurer har designats med flera massage och bubbelfunktioner, för att du ska kunna anpassa upplevelsen efter dina önskemål. Inkluderad vibrationsmassage är ett perfekt tillägg som slappnar av ömma och trötta fötter, samtidigt som bubbelmassagen är avkopplande och gör huden mjukare.  

Detta fotbad har designats för personer med en maximal fotlängd på 31 centimeter. Modellen kan både användas stående eller sittande, beroende på vilken typ av behandling du genomför och hur du vill ha resultatet.  

Fotbadet har försetts med en effekt på 60 Watt och en uppvärmningsfunktion som bevarar temperaturen i vattnet på en behaglig nivå under användning. Vid köp inkluderas tre stycken pedikyrverktyg, för att fotbadet enkelt ska kunna anpassas efter dina önskemål. Helt enkelt en modell som gör fotbehandlingar på hemmaplan, betydligt enklare.  

3. Beurer FB030 – Tar upp minimalt med plats!

 • Hopvikbar modell 
 • Peelingfunktion 
 • Jämn värme 
 • Vibration och bubbelmassage 

Om du letar efter ett välutvecklat och praktiskt fotbad som tar upp minimalt med plats, så bör du kika vidare på fotbadet FB030 från varumärket Beurer. Fotbadet kan efter användning vikas ihop och kan då enkelt förvaras i ett skåp eller låda.  

FB030 har försetts med flera spännande funktioner som gör användningen väldigt behaglig. Under hela behandlingen vidhåller fotbadet en jämn och behaglig temperatur, samtidigt som du kan välja mellan flera vibrations- och bubbelmassager.

Utöver detta har denna modell även en inkluderad peelingfunktion som håller dina fötter lena och mjuka. Med fotbadets bekväma konstruktion är den en ren fröjd att använda efter långa dagar. Ett avkopplande val som dessutom tar upp väldigt lite plats i hemmet.  

Vem behöver ett fotbad? 

Vem uppskattar inte att koppla av hemma efter en stressig eller intensiv dag på jobbet eller i skolan? Kanske har du även varit ganska aktiv eller ofta lider av trötta och ömmande fötter. Allt detta kan du råda bot på med hjälp av ett fotbad.  

Denna produkt är nämligen särskilt utformad för att slappna av ömma muskler och är dessutom väldigt avkopplande. Ett perfekt tillägg på filmstunden i soffan som gör den extra mysig och behaglig som ett bra avslut på dagen. 

För att fotbadet ska vara skräddarsydd efter dina fötter är det viktigt att den modell du väljer har inkluderade tillbehör och funktioner, som ger dig den ultimata behandlingen. Föredrar du bubbel eller vibrationsmassage? Gör ett val som passar dig och du kommer få mer användning av fotbadet och dessutom få en mer behaglig upplevelse.  

Hur efterbehandlar man fötterna för bästa resultat?  

För att du ska få riktigt lena och fina fötter är det alltid bra att genomföra någon form av efterbehandling efter att du har använt ditt fotbad. Det varma vattnet mjuknar upp huden och det lämpar sig därför bra att du filar fötterna, alternativt skrubbar fötterna efter användning för att avlägsna döda hudceller och då dem lena och mjuka. 

Följ upp denna behandling med att smörja in fötterna med en rik fotkräm som går in på djupet. Detta kommer att minska risken för att huden på dina fötter spricker och du får även en finare finish. Fotbadet lägger grunden för den behandling som du genomför efteråt och är ett mycket praktiskt verktyg som ger dig fina fötter på nolltid. 

Annan pedikyr kan även adderas om du det är några särskilda hudproblem som du vill råda bot på. Att besöka fotvården kan vara ganska kostsamt och att investera i ett fotbad, kommer därför göra att du kan spara pengar som du istället kan lägga på roligare saker än dina fötter.  

Bästa fotbadet
Skäm bort dina fötter med ett fotbad

Tre vanliga frågor om fotbad 

Vad ska man tänka på vid köp av fotbad?  

Det perfekta fotbadet kan se väldigt olika ut från person till person och valet bör därför baseras därefter. För att du ska kunna göra ett bra inköp är det viktigt att du funderar på hur stort fotbad du behöver, vilka funktioner som kommer att underlätta för dig, samt om det är några extra punkter som du prioriterar att fotbadet ska vara konstruerad med.  

Oavsett val, är det viktigt att modellen är robust och säker att använda. Detta innebär att den ska uppfylla samtliga rådande säkerhetskrav på marknaden och även vara enkel att använda. Innan du brukar ditt fotbad är det viktigt att du läser igenom bruksanvisningen och även rengör badet efter användning för att den ska hålla länge.  

Om du gör ett riktigt val, som är skräddarsytt efter dina behov så kommer användningen att vara perfekt och avkopplande.  

Vilka fördelar ger regelbunden användning av fotbad? 

De två främsta fördelar med att använda ett fotbad är att det är avkopplande och mjuknar upp dina fötter. Efter en lång dag finns det inget bättre än att sticka ner fötterna i varmt och bubblande vatten. Framförallt om fötterna är ömma, du har stått upp mycket eller haft en väldigt aktiv dag på jobbet eller i skolan.  

Om du lider av att du får mycket förhårdnader på fötterna, kommer användning av ett fotbad även att råda bot på detta. Det varma vattnet mjuknar upp den hårda huden, för att du sedan ska kunna skrubba eller fila bort överskottshuden. För att förhindra förhårdnar är det även viktigt att du smörjer in fötterna och upprepar denna behandling ofta för allra bästa resultat.  

Hur använder man ett fotbad? 

Ett fotbad kan användas på lite olika sätt, beroende på vilka funktioner modellen har konstruerats med och vilken typ av behandling du genomför. Ett fotbads främsta uppgift är att slappna av muskulaturen i fötterna, avlägsna spänningar som har byggts upp under dagen och även mjukna upp huden.  

Genom att använda funktioner som bubbelmassage eller inkluderad vibrationsmassage, kan trötta och ömma fötter piggas upp lite extra. Skrubbning och återfuktning bör även göras efter fotbadet för att vårda huden och förebygga hudproblem.  

Vad vi haft i åtanke när vi skapat vår topplista 

För att kunna ta fram en topplista med marknadens bästa val av fotbad, har vi framförallt genomsökt och jämfört de produkter som idag finns tillgängliga. Detta för att få en ökad förståelse om dess funktioner, material och design och därmed kunna ta ut de tre som står ut från mängden allra mest.

Det var viktigt för oss att topplistan ska vara så bred som möjligt och har därför valt att inkludera de bästa valen i lite olika prisklasser, samt inkludera fotbad med lite olika typer av användningsområden. Detta för att du i sin tur ska kunna göra ett bättre och skräddarsytt val som baseras på din budget och hur du planerar att använda fotbadet.  

Ju fler funktioner, desto mer kostar vanligtvis fotbadet. Varför då lägga pengar på ett premiumval om du ändå bara kommer att använda de mer basala funktionerna? Oavsett vad du letar efter, kan du hitta din nya favorit på vår topplista.  

Unna dig ett fotbad i vardagen och koppla av efter en stressig dag på jobbet. Detta kommer att ge dig rätt förutsättningar för att sedan vakna upp med ny energi, redo för en aktiv dag med mycket innehåll!  

Länkar och referenser

Alla fotbad hos Netonnet, Tretti, Hemmy

Youtube test av fotbad

Lämna en kommentar