Bästa ismaskinen 2023 – Perfekta inköpet för varma sommardagar!

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

1. Wilfa Ice-12S2. Emerio Digital 1200 W3. Caso CS3301 IceMaster Pro
Wilfa Ice-12SEmerio Digital 1200 WCaso CS3301 IceMaster Pro

Bästa ismaskinen 2023 – Med en ismaskin hemma kan du snabbt och enkelt få tillgång till is för kaffedrinken eller till dina svalkande smoothies. Framförallt när vädret är lite varmare ute är det alltid en fördel om man kan addera is till sina drycker. Att göra sin egen is hemma är även ett mer miljövänligt val, då du inte behöver köpa is på påse.  

En funktionell ismaskin ska vara enkel att använda och förvara. Dessutom ska den gärna vara utrustad med funktioner som gör den snabb att använda, för att du inte ska behöva vänta på att isbitarna ska bli klara. Letar du efter en ismaskin som underlättar din vardag? Kika då på vår topplista som inkluderar den bästa ismaskinen 2023, tillsammans med några väl valda utmanare!  

Topp 3 ismaskiner bäst i test 2023  

1. Vår vinnare! Wilfa Ice-12S

 • Testvinnare av Inspekto 
 • Effektiv maskin 
 • Enkel att använda 
 • Två valbara kubstorlekar  

Ismaskinen Ice-12S från varumärket Wilfa har med sina funktioner, pris och konstruktion inte bara utsetts som vinnaren från vår sida. Den har utöver detta även utsetts som den vinnande modellen av testpanelen på Inspekto.se år 2020.  

Ice-12S är en mycket effektiv ismaskin som är väldigt enkel att använda. Under en timme kan maskinen producera upp till 70 isbitar, vilket gör den till ett bra val för att kunna skapa både festliga- och svalkande drinkar för årets alla höjdpunkter. Vid användning kan du själv välja mellan två olika kubstorlekar, för att kunna få skräddarsydd is för drinken du tillverkar.  

För att maskinen ska hålla sig fräsch och vara enkel att rengöra, har den utrustats med en ventil och ett vattenfilter där du enkelt kan fylla på eller byta ut vattnet.  

Ismaskinens form har specialdesignats för att vara mer nätt och är därmed en maskin som är enklare att förvara i köket. Dessutom underlättar maskinens kompakta storlek transportering av maskinen, ifall du vill ta med den på husvagnssemestern eller till sommarstugan.  

2. Emerio Digital 1200 W – Snabb tillverkningstid!

 • Kapacitet: 12 kilo 
 • Digital display 
 • Tillverkningstid på några minuter 
 • 3 valbara kubstorlekar 

Om du letar efter en ismaskin med en väldigt snabb tillverkningstid, så kommer modellen Digital 1200 W från varumärket Emerio att vara ett perfekt val. Denna ismaskin tillverkar is på endast några minuter, vilket gör att inget förarbete eller planering krävs. Med denna maskin kommer du alltid att ha tillgång till is för dina svalkande drinkar och drycker.  

Digital 1200 W är dessutom väldigt enkel att använda. Den har försetts med en lättanvänd digital display, där du kan justera maskinens inställningar och vilken typ av kubstorlek du önskar. Modellen har en konstruktion som gör det möjligt för dig att skapa tre olika kubstorlekar, för en mer skräddarsydd användning.  

Utöver detta är det ytterligare några saker som vi finner mycket utmärkande med Emerios ismaskin. Den är mycket stabil och har en effekt på 1200 Watt, samtidigt som den även har en större kapacitet på 12 kilo. Helt enkelt ett perfekt val när du har flera gäster över som gillar kalla drinkar!   

3. Caso CS3301 IceMaster Pro – Enkel att använda!

 • Tystgående modell 
 • Material: Rostfritt stål 
 • Enkel att använda 
 • Volym: 3.1 liter 

Om du letar efter en nätt ismaskin som trots detta är mycket stabil och enkel att använda, tycker vi att du ska kika lite extra på modellen CS3301 IceMaster Pro från varumärket Caso. Denna ismaskin är väldesignad och även mer prisvänlig.  

CS3301 IceMaster Pro har tillverkats av rostfritt stål, vilket bidrar till maskinens stabilitet och hållbarhet. Den är dessutom väldigt enkel att använda och tack vare att maskinen även är väldigt tystgående, är den en bra investering för dig som bor mindre och där det är lyhört.  

För att maskinen ska kunna hålla längre är den mycket enkel att rengöra och hantera. På maskinen kan du själv justera kubstorleken och därmed anpassa isbitarna till den typ av drink du planerar att blanda till. Ismaskinens kapacitet uppgår till 3.1 liter och passar därför bra till årets fester eller när du behöver mycket is.  

Vem behöver en ismaskin? 

Du har säkerligen vid minst ett tillfälle velat svalka dig med en god iskaffe eller drink och sedan insett att du inte har någon is i frysen. Att ständigt ha ett väl tilltaget utbud av is att använda under dagen kan vara både tidskrävande och väldigt slösaktigt. Då framförallt om du använder traditionella ispåsar eller brickor.  

En ismaskin kommer vid dessa tillfällen att vara en räddare i nöden. Du kan enkelt fylla ismaskinen med vatten och ha färdig is till drinken eller vald dryck, på endast några minuter. Tack vare maskinens konstruktion och form tar den inte upp för mycket plats och kan enkelt förvaras i en låda eller skåp när den inte används.  

Inbyggd- eller fristående ismaskin, vad ska man välja? 

Det finns idag två olika modeller av ismaskiner som uppskattas av lite olika anledningar. Dels de inbyggda modellerna som är ett mer frekvent inslag på nyare modeller av frysar eller kylskåp. Sedan har du den fristående modellen som vi listar i denna artikel. Vilken modell ska man välja och vilka fördelar och nackdelar ger de olika modellerna dig som användare?  

Fristående modeller är för många ett självklart val, då du själv kan placera ismaskinen i rummet och är enkel att ta med. En flyttbar ismaskin gör det då möjligt att få is till husvagnen eller sommarstugan.  

Några andra fördelar med fristående modeller är att de är en mindre kostsam investering och du kan själv bestämma dess effektivitet och hantering, vilket många uppskattar. Rengöring av en fristående modell är dessutom oftast smidigare.  

Om din kyl och frys har gått sönder och du letar efter en uppgradering, bör du dock kika på en modell med inbyggd ismaskin. Det ger dig samma fördelar som en fristående modell, men med skillnaden att den inte kan tas med. Gör ett val som baseras på din boendesituation och hur stor plats du har. En inbyggd ismaskin, kommer helt klart spara dig plats, men med minuset att den inte är flyttbar om så önskas.  

Bästa ismaskinen
Fixa dina kalla sommardrinkar med en ismaskin

Tre vanliga frågor om ismaskiner 

Är det klimatsmart att använda en ismaskin? 

Det beror lite på hur ditt användande av is tidigare har sett ut. Att frysa is själv i återanvändningsbara isbrickor eller liknande är helt klart det mest miljövänliga valet. Men om du tidigare använt dig av ispåsar eller köpt färdig is i butik, så kommer det helt klart vara ett mer miljövänligt val om du istället investerar i en ismaskin.  

Om du prioriterar klimatet, men ändå vill underlätta tillverkningen av is är en ismaskin ett bra val. Den drar minimalt med energi och kräver inte mycket underhåll för att fungera optimalt, vilket gör den till en bra investering. Kika på energiförbrukningen för att kunna jämföra olika maskiner och säkerställ att du drar ur kontakten när den inte är i bruk.  

Att investera i en ismaskin kommer dessutom spara dig rejält med tid och du behöver inte längre planera när du ska använda is, eller se till att förrådet av is i frysen ständigt är påfyllt.  

Hur snabbt kan en ismaskin producera isbitar? 

Ismaskiner har en konstruktion som gör att den kan tillverka is snabbt och enkelt. Tillverkningstiden kan dock skilja sig en aning från modell till modell, men de allra flesta valen har en snabb tillverkningstid som ger dig perfekt formad is på endast några minuter.  

Så vilka fördelar ger detta? Du behöver aldrig mer vänta på att is ska frysas i påse eller bricka och kan därmed skapa svalkande drinkar eller drycker mer spontant. På ett knapptryck kan du välja hur stor isbitar du önskar, sedan gör ismaskinen jobbet åt dig.  

Hur stor kapacitet bör en ismaskin ha? 

Hur stor maskinen bör vara för att passa dig perfekt, beror lite på hur många som bor i hushållet och vad du planerar att använda den till. Har du köpt en ismaskin till en stor kommande fest, är det såklart viktigt att ismaskinen har en kapacitet som gör att samtliga festdeltagare kan dricka kalla drinkar under kvällen.  

Om du bor ensam kommer en mindre modell istället att vara ett bättre val, då den tar upp minimalt med plats och är enklare att förvara. Fördelen med mindre modeller är även att de vanligtvis är en mindre kostsam investering och passar således även dig med en mer tajt budget.  

Vad vi haft i åtanke när vi skapat vår topplista 

För att kunna skapa denna artikel och topplista, har vi samlat in information, artiklar och recensioner om allting som rör ismaskiner. Detta för att kunna få en helhetlig förståelse inom området och med den samlade informationen har vi kunnat välja ut marknadens bästa val av ismaskiner.  

Under urvalsprocessen har vi framförallt fokuserat på att inkludera maskiner som är fristående och som är enkla att hantera. Till detta jämförde vi även olika modellers funktioner, konstruktion och tillverkning för att kunna välja ut de mer utmärkande exemplaren.  

Att ha en ismaskin hemma för årets alla fester, middagsbjudningar och mysiga hemmakvällar ger dig helt klart flera fördelar. Bland annat behöver du inte spendera tid i förväg med att frysa ispåsar eller slösa pengar på att inhandla färdiga paket i matbutiken. Denna praktiska köksmaskin ger dig perfekta iskuber till drinken, på bara några minuter!

Tack för att du läst v¨år artikel om ismaskiner, och vi hoppas du hittar den bästa ismaskinen lite tack vare den.

Länkar och referenser:

  Ismaskiner hos Kitchentime

Reklamvideo för Wilfa ismaskinen