Bästa airfryern 2023 – Fritera mat hemma på ett hälsosamt sätt!

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

1. Caso Varmluftsfritös AF2002. OBH Nordica Actifry Extra3. Severin 2430 Airfryer
Caso Varmluftsfritös AF200OBH Nordica Actifry ExtraSeverin 2430 Airfryer

Bästa airfryern 2023 – Att fritera din mat hemma på ett mer hälsosamt sätt är verkligen på tapeten just nu. Att kunna njuta av krispiga pommes eller friterade grönsaker, utan att behöva kompromissa med hur hälsosam måltiden blir, är därför det ultimata för många. En airfryer är konstruerad för att du ska kunna fritera på hemmaplan, utan att behöva tillsätta massor med olja eller smör.  

Flera utmärkande funktioner som du ska hålla ett extra vakande öga efter är hur mycket olja som maskinen kräver. Maskiner som kräver minimalt med olja eller ingen olja alls har oftast en non-stick eller keramisk beläggning som gör att du kan fritera allt mellan himmel och jord på ett mer hälsosamt sätt. Form, storlek och pris är några andra punkter som du bör ha i åtanke.  

För att du ska kunna göra en bra investering har vi jämfört marknadens utbud och valt ut den bästa airfryern 2023, tillsammans med några väl värda utmanare. När du sedan väljer vilken modell som du vill investera i, kan du välja en airfryer i passande storlek och budget.  

Topp 3 bästa airfryers bäst i test 2023  

1. Vår vinnare! Caso Varmluftsfritös AF200

 • Hetluftscirkulation 
 • Insida i rostfritt stål 
 • Justerbar tillagningstemperatur 
 • Touch-panel 

Varmluftfritösen AF200 är designad med mängder av intressanta funktioner, som gör den till ett hållbart och multifunktionellt val. Då airfryern använder sig av varmluft och en hetluftscirkulation, kan du fritera mängder av råvaror utan att behöva tillsätta olja. Detta gör Casos modell till marknadens bästa airfryer.  

AF200 har en praktisk display med touch-panel som ger dig full kontroll över temperatur och användning. Temperaturen kan enkelt justeras med ett femgraders intervall, vilket gör att du kan anpassa varmluften för den typ av mat du friterar. Temperaturen kan även justeras mellan 60-200 grader.  

En annan utmärkande sak med denna modell är dess kapacitet. Den är byggd med en stabil konstruktion och rymmer 2.5 liter. Detta gör då denna modell till ett utmärkt val för dig som lagar mat till flera personer samtidigt. Sex olika automatiska program gör även denna airfryer väldigt nybörjarvänlig. Helt enkelt ett bra val för de flesta hushåll.  

2. OBH Nordica Actifry Extra – Tål att diskas i maskin!

 •  Enkel att rengöra 
 •  Non-stick behandling 
 •  Effekt: 1500 Watt 
 •  Kapacitet: 1 kilo 

Modellen Actifry Extra har designats för att vara enkel att använda och rengöra. Detta gör att köksmaskinens delar snabbt kan tas isär och placeras i diskmaskinen, samtidigt som en non-stick behandling har adderats för att airfryern ska kunna användas med minimal mängd olja.  

Varumärket OBH Nordica har verkligen inte sparat på krutet och Actifry Extra räknas som en av deras premiummodeller. Maskinens effekt på 1500 Watt, gör airfryern väldigt multifunktionell och robust för att klara av att fritera även hårdare grödor. OBH Nordica har valt att använda tålig och värmeskyddande plast i kombination med glas för att airfryern ska hålla länge.  

Dess form och konstruktion gör den väldigt lättanvänd och har en kapacitet som rymmer 1 kilo, vilket gör den till ett passande val för dig som bor ensam eller har en mindre familj att laga mat till. Konstruktionen gör det dock möjligt för dig att fritera mängder av olika råvaror, för att kunna mätta även de allra mest kräsna munnarna i hemmet. 

 

3. Severin 2430 Airfryer – Prisvärd!

 • 6 förinställda program  
 • LCD-skärm 
 • Keramisk beläggning  
 • Kräver ingen olja 

Har du länge letat efter en prisvänlig modell av airfryer som gör att du kan fritera hemma på ett mer hälsosamt sätt? Då behöver du inte leta längre. Severin har designat 2430 Airfryer för att uppfylla just dessa krav och har en konstruktion som du verkligen kan lita på. Dessutom har den konstruerats med en keramisk beläggning som inte kräver någon olja, vilket gör att du kan fritera på ett ännu mer hälsosamt sätt.  

För att köksmaskinen ska vara enkel att använda har den försetts med en LCD-skärm, där du kan välja mellan sex olika förinställda program. Detta ger dig som användare mer kontroll över friteringen, där du kan anpassa temperatur och inställningen efter de råvaror som du placerar i medföljande frityrkorg. Detta tillbehör underlättar även rengöring av maskinen lite extra.  

Airfryern är även en mycket kraftfull maskin med en effekt på 1500 Watt, för att ge ett riktigt sprött slutresultat. Ett väldesignat exemplar som har en kapacitet på 3.2 liter, för att även passa större familjer som älskar friterad mat. 

 

Varför ska man välja en airfryer? 

En airfryer eller fritös som köksmaskinen även kallas, uppskattas framförallt för att vara ett mer hälsosamt val till traditionella frityrmaskiner som kräver mycket olja. En airfryer underlättar även tillredning av bakade råvaror som inte alltid är ett särskilt hälsosamt alternativ, om mycket olja eller matfett adderas.  

Fördelen med en airfryer är att de är designade med en non-stick eller keramisk beläggning som gör att det krävs minimalt med olja. I flera fall krävs ingen olja alls, vilket då gör att du kan fritera när helst du önskar, utan att kompromissa med din hälsa i processen.  

En airfryer är även extremt enkel att använda och tar inte upp särskilt mycket plats i hushållet. Helt enkelt en vinnare på flera punkter som gör att du kan fritera med gott samvete.  

Bästa airfryern
Få till hälsosamma pommes frites till nästa middagsbjudning med en airfryer

Tre vanliga frågor om airfryers 

Hur stor airfryer behöver man? 

Då populariteten för denna köksmaskin har vuxit sig så stor, så har utbudet även expanderat kraftigt och det finns idag ett gediget val av airfryers i butikerna. Vad som skiljer olika modeller åt är framförallt hur storleken och formen ser ut, samt vilken typ av beläggning som maskinen har.  

När du väljer vilken modell du ska kika på är det därför viktigt att du funderar på hur stor kapacitet maskinen bör ha för att vara optimal för ditt hem. En lagom stor maskin med bra funktioner, underlättar markant och gör att du kan tillaga tillräckligt stora mängder för att mätta alla munnar i familjen.  

Om du däremot köper en för stor airfryer, kommer den istället att ta upp onödigt stor plats i ditt kök. Det är då även en stor risk för att den inte kommer att användas särskilt ofta, då du måste förvara den utanför köket eller undangömd i en låda.  

Vad ska man tänka på vid köp av en airfryer?  

Det är viktigt att modellen du väljer är anpassad för dig. Det vill säga att den har en storlek och form som är lagom för ditt hushåll. Det är dessutom viktigt att den är utrustad med funktioner som gör användning av maskinen enkel.  

Men oavsett vilken storlek på airfryern du väljer är det trots allt några funktioner som kommer att underlätta hanteringen. Det är nödvändigt att maskinen du väljer har en beläggning som gör att olja inte behöver tillsättas, samt att du kan justera temperaturen för att passa de typer av råvaror du friterar. En fördel är också om modellen har en display som gör det möjligt för dig att enkelt justera mellan olika inställningar under hanteringen.  

Vilka hälsofördelar ger en airfryer? 

En airfryers främsta huvudegenskap är att göra det möjligt för dig att fritera mat, utan att addera olja eller fetter som därmed inte gör måltiden särskilt hälsosam. Om du är en person som älskar friterad mat, kan du genom att köpa en airfryer äta din favoritmat utan dåligt samvete och utan att du behöver kompromissa med smaken.  

Det är dock viktigt att du kikar på hur airfryern är designad innan köp, för att säkerställa att den är behandlad för att inte kräva att olja adderas under matlagningen. Annars kan du likaväl använda ugnen eller köpa friterad mat ute, då hälsofördelarna inte kommer att bli bättre om du ändå måste addera mycket olja under användningen för att få ett bra slutresultat.   

Vad vi haft i åtanke när vi skapat vår topplista 

En airfryer är en utmärkt investering för dig som uppskattar friterad mat, men heller inte ständigt vill konsumera den mängd fett eller olja som oftast krävs för att få råvaran du använder sådär krispigt god. Att investera i en airfryer löser då detta problemet och du kan äta din favoritmat utan ånger eller att du behöver kompromissa med din hälsa.  

Vi tycker att alla ska kunna avnjuta friterad mat på hemmaplan och har därför satt samman en topplista med de modeller av airfryers som vi tycker sticker ut från mängden lite extra. Detta för att säkerställa att du investerar i en praktisk modell som verkligen håller måttet.  

När vi valde ut produkter vi skulle inkludera var det framförallt användning, form, storlek och pris som vi hade allra mest i åtanke. Extra funktioner, inställningar eller förinställda friteringsprogram hade också betydelse vid urvalet av airfryers till topplistan.  

Så gör ett val som baseras på ditt boende, hur stor kapacitet som maskinen bör ha för att passa dig, samt om det är några särskilda funktioner som kommer att underlätta matlagningen lite extra. Oavsett vad du letar du efter kan du hitta ett passande val på vår topplista, där vi även lagt stor vikt vid att inkludera modeller i lite olika storlekar och prisklasser.  

Länkar och referenser

Varmluftfritöser hos Kitchentime, Tretti

Produktvideo från CASO

Lämna en kommentar