Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar*

Bästa poolrobot 2024 – Rengör din pool på nolltid!

1. Vår vinnare! PoolRaptor Swim & Fun2. Swim & Fun Scooby Poolrobot3. Swim & Fun Frisbee FX2 Poolrobot
Vår vinnare! PoolRaptor Swim & FunSwim & Fun Scooby PoolrobotSwim & Fun Frisbee FX2 Poolrobot
Se priset härSe priset härSe priset här

Bästa poolrobot 2024 – Under sommarmånaderna och när vädret tillåter är lata dagar vid poolen svårslaget. Ju mer tid ni spenderar i poolen, desto viktigare är det dock att den städas korrekt. Smuts av lager från solskyddskräm som blandats i vattnet över dagen, insekter som hamnat i poolen samt löv, barr och annat växtliv är bara några av anledningarna till att du behöver städa din pool kontinuerligt. 

En traditionell pooldammsugare kan få jobbet gjort, men det kan vara mer ansträngande och tidskrävande än vad det behöver vara, speciellt om du har en stor pool och aktiva poolhängare. Då kan en poolrobot vara rätt val för dig!  

Poolrobotar är idag mer avancerade och utvecklade än vad de någonsin har varit tidigare. Med ett stort utbud av olika funktioner och speciella egenskaper, kan du enkelt hitta en poolrobot som passar just dig och din pool. Vi har skapat en topplista med tre olika alternativ som vi anser är dem bästa på marknaden.  
 

Topp tre poolrobotar bäst i test 2024

1. Vår vinnare! PoolRaptor Swim & Fun

  • Kan styras enkelt från din mobil 
  • Lätt rengöring av filter 
  • Hög energibesparing 
  • Räckvidd på upp till 200m  

 
Vårt första val är PoolRaptor med skumrullar. Denna pooldammsugare är designad för att enkelt hantera pooler av unika material, såsom glasfiber och mosaik och fungerar även minst lika bra till andra liknande material. Roboten går att styra enkelt från din mobil genom Bluetoothkoppling  och en app, där du kan styra den manuellt beroende på städningsbehovet och vilket skick din pool är i.  

Den har också alternativ som inkluderar tre olika automatiska rengöringsprogram, vilket betyder att du kan välja ett program och låta roboten städa i sin egen takt, utan tillsyn.  PoolRaptor har ett filter som enkelt kan nås på toppen av dammsugaren och är lätt att både öppna och rengöra.  

Den erbjuder enkel rening med räckvidd på upp till 200 meter och rengör både botten, sidor och vattenlinjen på din pool. Detta är en Poolrobot som passar bäst för dig som har en pool som är av en större storlek, då dess avancerade egenskaper klarar av stora ytor för snabb och säker rengöring. 

PoolRaptor är en nyare och mer avancerad modell av pooldammsugare med ett datorstyrd operativsystem och hög energibesparing!  
 

2. Swim & Fun Scooby Poolrobot

  • Effektiv Focus-Flow sugfunktion
  • Extra stort filter och engångsfilter för småpartiklar
  • Flytande anti-twist kabelsystem på 13 m

Scooby poolrobot från Swim & Fun håller ditt poolvatten färskt och rent med sin avancerade Focus-Flow sugfunktion och en imponerande 50 cm städyta. För jer som söker enkelhet och effektivitet i ert poolunderhåll är detta roboten ni behöver. Den är utrustad med ett extra stort filter och ett medföljande, extra, engångsfilter som effektivt fångar upp småpartiklar för att säkerställa rent vatten.

Med ett genomskinligt lock kan man enkelt se när filtret behöver tömmas, vilket underlättar underhållsprocessen. Tack vare det flytande anti-twist kabelsystemet på 13 meter minskar risken för kabeltrassel och ökar flexibiliteten under städningen. Scooby poolrobot har dessutom en automatisk städcykel med en praktisk automatisk avstängningsfunktion, vilket gör att roboten sköter sig själv och stänger av sig automatiskt när jobbet är klart.

Den är idealisk för bruk i pooler upp till 50m² med ett maxdjup på 2,5 meter, vilket gör den till en perfekt följeslagare för både mindre och medelstora hemmabassänger. Med en vikt på bara 9 kg är den lätt att hantera och transportera vid behov. Swim & Fun Scooby poolrobot kombinerar hög prestanda med hållbar design, vilket gör poolstädningen både enklare och mer effektiv, så att ni kan spendera mer tid att njuta av ert kristallklara poolvatten.

 


3. Swim & Fun Frisbee FX2 Poolrobot

  • Effektiv rengöring av poolbotten
  • Flytande snöre för enkel hämtning
  • Kör i upp till 60 minuter per laddning

Swim & Fun Frisbee FX2 Poolrobot är den perfekta lösningen för att hålla din pool ren och fri från smuts på botten. Denna smarta poolrobot är designad för att effektivt rengöra botten av din pool, vilket sparar dig tid och ansträngning.

Med sitt flytande snöre kan poolroboten enkelt lyftas ur vattnet utan att du behöver bli blöt, vilket gör processen snabb och bekväm. Poolroboten kan köras i upp till 60 minuter mellan laddningarna, vilket ger dig tillräckligt med tid för att få hela poolbotten ren.

Batteri och laddare ingår, så du behöver inte oroa dig för extra köp eller tillbehör. Swim & Fun Frisbee FX2 Poolrobot är enkel att använda och kräver minimal underhållning, vilket gör den till en oumbärlig del av din poolutrustning. Upplev enkelheten och effektiviteten med Swim & Fun Frisbee FX2 Poolrobot och njut av en kristallklar pool utan ansträngning.

Tre vanliga frågor om poolrobotar: 

Hur ofta bör jag använda min poolrobot för att rengöra poolen? 

Detta beror helt enkelt på hur ofta du badar i din pool. Under sommaren då din pool säkerligen används oftare så rekommenderar vi att du rengör den dagligen med hjälp av din poolrobot. En fördel med en poolrobot är att du kan använda den efter behov. Att städa upp mindre och mer frekvent är oftast bättre än att städa ordentligt, men sällan. 

Under kallare månader eller om du inte använder den lika ofta så räcker det att rengöra den cirka en gång per vecka. Har du träd i närheten av din pool kan det vara bra att rengöra så fort du ser en större mängd med löv eller barr i vattnet, så att poolen håller sig fräsch oavsett användning.  

Varför borde jag ha en poolrobot? 

En poolrobot kan vara ett enklare och mer effektivt verktyg till att rengöra din pool. Har du en större pool, en pool som används ofta eller har mycket natur runt omkring din pool kan det bli väldigt tidskrävande men även fysiskt krävande att använda sig av en handhållen pooldammsugare.  

Det kan även bli dyrt i längden att anlita någon som kan sköta poolen och hålla den ren åt dig. Därför är en poolrobot ett smidigt val för dig som känner att du kan relatera till en eller flera av dessa ovannämnda punkter. En poolrobots största fördel är att du kan låta roboten göra jobbet åt dig medan du kan ägna dig åt annat. 

Hur rensar jag min poolrobot? 

En poolrobot fungerar lite som en vanlig dammsugare, med det största undantaget att den fungerar under vatten. Alla poolrobotar är utrustade med ett filter. Detta filter går att plocka bort för att sedan ersättas med ett nytt filter.  

Det finns även modeller som istället använder ett återanvändbart filter som håller under en specifik tid, och som kan plockas bort från din poolrobot, sköljas av och sedan placeras tillbaka. Placeringen och typ av filter skiljer sig alltid beroende på modell och märke, så se till att du vet vad för slags filter du har på din poolrobot innan du ska köpa ett nytt filter.  

Bästa poolrobot
Rengör din pool snabbt med en effektiv poolrobot

Hur valde vi produkter till vår topplista? 

Med en otrolig mängd med varianter av en och samma produkt, kan det därför vara svårt att känna att man gör rätt val. Vart bör man börja? 

Vi börjar hos kunden själv! När vi väljer ut produkter till vår topplista så har vi alltid kundens val i åtanke, detta gör vi enklast genom att spendera flera timmar av att läsa igenom recensioner och kommentarer om olika modeller och märken av produkten vi behöver välja ut. Därefter väljer vi ut tre stycken produkter som är vi anser är en tillräckligt bra variation för våra läsare.  

Till denna topplista har vi inkluderat ett val som tilltalar den med större pool och mer unika material. Vi inkluderar även ett val som är mer allmänt och når ut till en liten bredare kundkrets. I detta fallet så har vi inkluderat en poolrobot som funkar på de flesta ytorna och är mer anpassningsbar oavsett storleken och formen på din pool.  

Ännu ett val görs för en mer prisvänlig produkt som fortfarande har goda egenskaper, men har en enklare design och är mindre i storlek. Alla våra poolrobotar som är inkluderade i denna topplista är energisnåla och har trådlöst styre.  

Vi har även haft punkter som användarvänlighet, funktioner, energiförbrukning och förvaring i åtanke när vi gjort våra val. Detta för att alla ska kunna hitta någonting som passar dem!  

Källor:

https://ulrikkelund.com/tradgard/bad/poolrobot-test/

https://hardukoll.nu\basta-poolrobot/

https://www.xn--bst-i-test-q5a.se\poolrobot

Vi har jämfört produkter avseende produktinformation, kundrecensioner, kundbetyg och kundnöjdhet hos nedanstående webbplatser för att hitta bästa poolrobot


Proffsmagasinet
Cdon
Prisjakt
Pricerunner

Lämna en kommentar