Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar*

Bästa poolrobot 2023 – Rengör din pool på nolltid!

1. PoolRaptor Swim & Fun2. Pooli Climber Pro3. Pooli EasyClean
PoolRaptor Swim & FunPooli Climber ProPooli EasyClean

Bästa poolrobot 2023 – Under sommarmånaderna och när vädret tillåter är lata dagar vid poolen svårslaget. Ju mer tid ni spenderar i poolen, desto viktigare är det dock att den städas korrekt. Smuts av lager från solskyddskräm som blandats i vattnet över dagen, insekter som hamnat i poolen samt löv, barr och annat växtliv är bara några av anledningarna till att du behöver städa din pool kontinuerligt. 

En traditionell pooldammsugare kan få jobbet gjort, men det kan vara mer ansträngande och tidskrävande än vad det behöver vara, speciellt om du har en stor pool och aktiva poolhängare. Då kan en poolrobot vara rätt val för dig!  

Poolrobotar är idag mer avancerade och utvecklade än vad de någonsin har varit tidigare. Med ett stort utbud av olika funktioner och speciella egenskaper, kan du enkelt hitta en poolrobot som passar just dig och din pool. Vi har skapat en topplista med tre olika alternativ som vi anser är dem bästa på marknaden.  
 

Topp tre poolrobotar bäst i test 2023 

1. Vår vinnare! PoolRaptor Swim & Fun  

 • Kan styras enkelt från din mobil 
 • Lätt rengöring av filter 
 • Hög energibesparing 
 • Räckvidd på upp till 200m  

 
Vårt första val är PoolRaptor med skumrullar. Denna pooldammsugare är designad för att enkelt hantera pooler av unika material, såsom glasfiber och mosaik och fungerar även minst lika bra till andra liknande material. Roboten går att styra enkelt från din mobil genom Bluetoothkoppling  och en app, där du kan styra den manuellt beroende på städningsbehovet och vilket skick din pool är i.  

Den har också alternativ som inkluderar tre olika automatiska rengöringsprogram, vilket betyder att du kan välja ett program och låta roboten städa i sin egen takt, utan tillsyn.  PoolRaptor har ett filter som enkelt kan nås på toppen av dammsugaren och är lätt att både öppna och rengöra.  

Den erbjuder enkel rening med räckvidd på upp till 200 meter och rengör både botten, sidor och vattenlinjen på din pool. Detta är en Poolrobot som passar bäst för dig som har en pool som är av en större storlek, då dess avancerade egenskaper klarar av stora ytor för snabb och säker rengöring. 

PoolRaptor är en nyare och mer avancerad modell av pooldammsugare med ett datorstyrd operativsystem och hög energibesparing!  
 

 • 14.456,00 kr

2. Pooli Climber Pro – Rengör poolväggar! 

 • 15 meter kabel  
 • Rengör väggar och botten 
 • 2 filterbehållare ingår i köp 
 • Sparar hela 25% energi  

 
Pooli Climber Pro är ett perfekt val för dig som letar efter en pooldammsugare som kan inkludera poolväggarna i sin rengöring. Denna poolrobot har en renings räckvidd på 150 kvadratmeter och är designad med en säkring som håller den innanför poolen, så att den inte kan hamna utanför. 

Precis som vårt första val, så inkluderar även denna ett anslutningsbart alternativ där du kan använda dig utav en Bluetoothkoppling till en app för att smidigt kontrollera dammsugaren från din telefon.  

Climber Pro är ett extremt anpassningsbart alternativ då den kan användas i alla olika typer av former, såsom rektangulära, runda, och ovala pooler. Den är även kapabel till att rengöra alla material, såsom kakel, polyester, PVC eller betong. Den är även designad för att vara användningsbar i både under-och ovan jordpooler. 

Denna poolrobot har tre rengöringsprogram, där du kan välja ditt program från kontrolldosan eller genom appen på din telefon, där du kan välja om den ska rengöra väggar, golv eller allt tillsammans. 

Climber pro är ett tidseffektivt alternativ tack vare sina gummerade hjul som gör att den kan röra sig smidigt över poolbotten och ytan. Pool Climber Pro är vårt mest användarvänliga val och passar bäst i en pool som inte är djupare än två meter! 

3. Pooli EasyClean – För större pooler! 

 • Rengör upp till 100 kvm 
 • Trådlös 
 • Självgående 
 • Klarar lutningar på 15 grader 

 
Vårt tredje val, EasyClean är av en något enklare design, men erbjuder både en effektiv och noggrann rengöring av din pool. Den är lättanvänd och enkel att rengöra samt underhålla. Easyclean har en rening räckvidd på upp till 100 kvadratmeter och är designad med ett säkerhetssystem som gör att den håller sig inom poolkanterna, och rör sig på ungefär 16 meter i minuten.  

EasyClean är utrustad med ett uppladdningsbart batteri, vilket gör att du slipper en trasslig kabel. Det är alltså en helt trådlös pooldammsugare, som dessutom kan ta sig själv till poolkanten när batteriet blir lågt.  

Ännu en smart funktion är EasyClean’s “touch and reverse”, vilket gör så att Easyclean automatiskt byter riktigt när den kommer i kontakt med väggar, och minskar risken för att den skulle köra fast. Om du är ute efter en något simplare modell, men som ändå besitter alla de viktigaste funktionerna som en poolrobot bör ha, är detta ett gott alternativ för dig.  

Tre vanliga frågor om poolrobotar: 

Hur ofta bör jag använda min poolrobot för att rengöra poolen? 

Detta beror helt enkelt på hur ofta du badar i din pool. Under sommaren då din pool säkerligen används oftare så rekommenderar vi att du rengör den dagligen med hjälp av din poolrobot. En fördel med en poolrobot är att du kan använda den efter behov. Att städa upp mindre och mer frekvent är oftast bättre än att städa ordentligt, men sällan. 

Under kallare månader eller om du inte använder den lika ofta så räcker det att rengöra den cirka en gång per vecka. Har du träd i närheten av din pool kan det vara bra att rengöra så fort du ser en större mängd med löv eller barr i vattnet, så att poolen håller sig fräsch oavsett användning.  

Varför borde jag ha en poolrobot? 

En poolrobot kan vara ett enklare och mer effektivt verktyg till att rengöra din pool. Har du en större pool, en pool som används ofta eller har mycket natur runt omkring din pool kan det bli väldigt tidskrävande men även fysiskt krävande att använda sig av en handhållen pooldammsugare.  

Det kan även bli dyrt i längden att anlita någon som kan sköta poolen och hålla den ren åt dig. Därför är en poolrobot ett smidigt val för dig som känner att du kan relatera till en eller flera av dessa ovannämnda punkter. En poolrobots största fördel är att du kan låta roboten göra jobbet åt dig medan du kan ägna dig åt annat. 

Hur rensar jag min poolrobot? 

En poolrobot fungerar lite som en vanlig dammsugare, med det största undantaget att den fungerar under vatten. Alla poolrobotar är utrustade med ett filter. Detta filter går att plocka bort för att sedan ersättas med ett nytt filter.  

Det finns även modeller som istället använder ett återanvändbart filter som håller under en specifik tid, och som kan plockas bort från din poolrobot, sköljas av och sedan placeras tillbaka. Placeringen och typ av filter skiljer sig alltid beroende på modell och märke, så se till att du vet vad för slags filter du har på din poolrobot innan du ska köpa ett nytt filter.  

Bästa poolrobot
Rengör din pool snabbt med en effektiv poolrobot

Hur valde vi produkter till vår topplista? 

Med en otrolig mängd med varianter av en och samma produkt, kan det därför vara svårt att känna att man gör rätt val. Vart bör man börja? 

Vi börjar hos kunden själv! När vi väljer ut produkter till vår topplista så har vi alltid kundens val i åtanke, detta gör vi enklast genom att spendera flera timmar av att läsa igenom recensioner och kommentarer om olika modeller och märken av produkten vi behöver välja ut. Därefter väljer vi ut tre stycken produkter som är vi anser är en tillräckligt bra variation för våra läsare.  

Till denna topplista har vi inkluderat ett val som tilltalar den med större pool och mer unika material. Vi inkluderar även ett val som är mer allmänt och når ut till en liten bredare kundkrets. I detta fallet så har vi inkluderat en poolrobot som funkar på de flesta ytorna och är mer anpassningsbar oavsett storleken och formen på din pool.  

Ännu ett val görs för en mer prisvänlig produkt som fortfarande har goda egenskaper, men har en enklare design och är mindre i storlek. Alla våra poolrobotar som är inkluderade i denna topplista är energisnåla och har trådlöst styre.  

Vi har även haft punkter som användarvänlighet, funktioner, energiförbrukning och förvaring i åtanke när vi gjort våra val. Detta för att alla ska kunna hitta någonting som passar dem!  

Källor:

https://ulrikkelund.com/tradgard/bad/poolrobot-test/

https://hardukoll.nu\basta-poolrobot/

https://www.xn--bst-i-test-q5a.se\poolrobot

Vi har jämfört produkter avseende produktinformation, kundrecensioner, kundbetyg och kundnöjdhet hos nedanstående webbplatser för att hitta bästa poolrobot

Gardenstore
Proffsmagasinet
Cdon
Prisjakt
Pricerunner

Lämna en kommentar