Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar*

Bästa pizzaspade 2023 – Hantera pizzan som ett proffs!

1. Bevenni Pizzaspade2. Nordwik Björk3. Exxcent Pizzaspade
Bevenni PizzaspadeNordwik BjörkExxcent Pizzaspade

Bästa pizzaspade 2023 – Med ett ökat intresse för pizzaugnar i hemmet så har naturligt också efterfrågan på praktiska och även lite lyxigare pizzatillbehör som pizzaspadar, pizzastenar och tallrikar ökat markant de senaste åren.  

I denna artikel har vi dock valt att fokusera lite extra på just pizzaspadar, då detta är ett relativt nytt tillbehör som det heller inte skrivs lika mycket om, i jämförelse med vad man ska tänka på vid köp av exempelvis en pizzaugn eller pizzasten. 

Kanske anser du att en pizzaspade är ett ganska onödigt köp, eftersom du likaväl kan använda någonting annat som du har hemma att ta ut pizzan med? Men sanningen är att om du älskar att baka pizza hemma, så kommer en pizzaspade faktiskt underlätta matlagningen markant.  

Vi ger dig några utmärkande val på marknaden och vad du bör tänka på för att kunna göra ett bättre köp! 

Topp tre bästa pizzaspadar bäst i test 2023 

1. Vår vinnare! Bevenni Pizzaspade med avtagbart handtag! 

 • Multifunktionell 
 • Större modell 
 • Robust konstruktion 
 • Material: Aluminium 

Från varumärket Bevenni hittar du den vinnande pizzaspaden efter våra jämförelser av marknadens utbud. Denna större pizzaspade med avtagbart handtag är perfekt att använda både i kombination med en pizzaugn eller din vanliga elektriska ugn i köket.  

Den robusta konstruktionen underlättar pizzabakandet och blir också ett väldigt fint tillägg. Helt klart värt en investering om du mer än gärna bjuder över dina nära och kära för en hembakad pizza. Pizzaspaden är tillverkad med i rejäl aluminium, vilket också främjar till en god värmefördelning när du tar ut pizzan ur ugnen.  

För att du ska få ett skönt grepp så är handtaget tillverkat av det mycket populära träslaget akacia. Det är ett fint tillägg som gör denna pizzaspade fin att ha framme i köket. Om du däremot har mindre plats i köket att undvara, så är en stor fördel också att spaden är tvådelad. Handtaget kan enkelt avlägsnas för att göra förvaringen av spaden enklare. 

Totalt mäter spaden 66 centimeter och kommer garanterat förhöja pizzakvällarna markant. I kombination med sin snälla prislapp är denna modell från Bevenni en vinnande modell enligt oss! 

2. Nordwik Björk – Bästa pizzaspaden i trä! 

 • Mycket prisvänlig 
 • Snygg design 
 • Fin detalj i köket 
 • Enkel att använda 

Många anser dock att det framförallt är de klassiska träspadarna som gör upplevelsen lite mer autentisk. Om du vill förvandla ditt kök till en riktig pizzeria så rekommenderar vi att du istället kikar på en modell så som denna pizzaspade Björk från Nordwik.  

Med sin tidlösa och stilrena design blir den snabbt en fin inredningsdetalj, både i moderna kök eller lite mer lantligt inredda alternativ. Priset på denna pizzaspade finns det heller ingenting att klaga på, då detta är en av marknadens mer prisvärda modeller som ändå håller en mycket hög kvalitet. 

Sist men inte minst vill vi också prata lite gott om formen på pizzaspaden. Handtaget ger dig ett skönt grepp utan att du riskerar att bränna dig, där hela spaden är täckt med ett 4 millimeter tjockt björklaminat för att den ska vara robust. Letar du efter en multifunktionell spade som kan användas vid såväl pizza- som brödbakande, så rekommenderar vi varmt denna från Nordwik. 

3. Exxcent Pizzaspade – Bästa professionella alternativet! 

 • Större storlek 
 • Rejäl konstruktion 
 • För stora kök och ugnar 
 • Greppvänligt handtag 

Om du har ett kafé eller har en rejäl pizzaugn i trädgården, så kommer detta kräva lite mer rejäla pizzatillbehör. Med Exxcents pizzaspade kan du servera större pizzor och få full kontroll så att ingen deg eller klara pizzor faller till marken och förstörs.  

Den rejäla konstruktionen gör också spaden enklare att hantera och det greppvänliga handtaget ger dig ett bra grepp, samtidigt som det också skapar en bättre upplevelse när du bakar pizzor. Spadens bredd uppgår till 50 centimeter och det längre handtaget gör att du kan nå in även i längre ugnar om du bakar flera pizzor samtidigt eller också passar på att baka bröd i ugnen. 

Spaden är tillverkad av aluminium, vilket skapar en god värmefördelning och gör också att spaden kommer hålla längre. Även fast denna pizzaspade kostar mer att investera i, så får du flera fördelar och kommer också att investera i en spade som du kan använda många, många år framöver.  

Vilket material är bäst? 

Även om utbudet av pizzaspadar idag är väldigt gediget så är det fortfarande två olika material som ses mer frekvent. Detta är trä och metall. Nedan kan du läsa mer om både för- och nackdelar mellan dessa alternativ. 

Pizzaspadar i trä 

Populariteten för spadar i trä är särskilt stort eftersom det ger köket ett väldigt estetisk intryck. Dessutom anser många att en pizzaspade i trä är mer autentiskt än ett alternativ som istället är tillverkat i metall. Nackdelen är att träspadar oftast väger mer och därmed kan kännas aningen mer otympliga att använda, framförallt för väldigt stora pizzor. Här gäller det att du överväger både dess för- och nackdelar för att kunna lista ut vad som passar dig och ditt hem. 

Pizzaspadar i metall 

Att istället köpa en pizzaspade i metall ger lite andra för- och nackdelar. Metall är mer robust och kan stå emot högre temperaturer. Dessutom kan de med fördel användas utan att de behöver lufttorkas eller behandlas på något vis. 

De absorberar heller inga bakterier eller matpartiklar, och kan diskas i maskin. Men däremot kommer du att behöva kompromissa lite mer designen och även det estetiska intrycket. Pizzaspadar i metall är även ofta dyrare alternativ än de i trä. 

Handtaget har stor betydelse 

För att du ska kunna lägga i och ta ut pizzorna med lätthet så kommer också pizzaspadens handtag ha stor betydelse. Handtaget ska vara tillräckligt långt för att ge dig ett skönt grepp, samtidigt som du såklart också ska kunna nå in långt i pizzaugnen om den är av den större modellen. 

Trähandtag föredras då de inte leder värme och är av den mer stabila formen. En fördel är också om du har möjlighet att avlägsna handtaget, för att underlätta förvaring av pizzaspaden. 

Bästa pizzaspade
Grädda egna pizzor i hemmet och få hjälp med hanteringen med hjälp av en pizzaspade

3 vanliga frågor om pizzaspadar: 

Hur stor bör en praktisk pizzaspade vara? 

Tycker ni om att dela på en större familjepizza eller vill du ha möjligheten att kunna kombinera lite olika typer av toppings och smaker? Alla har vi lite olika preferenser när det kommer till hur vår favoritpizza ska se ut.  

Om du oftast gör mindre pizzor behöver inte spaden ha en särskilt stor omkrets. Om du däremot brukar göra lite större alternativ så kommer det vara mer fördelaktigt att ha en större yta på spaden, så att du inte behöver balansera pizzan och därmed riskera att tappa pizzan när den är klar. Gör därför ett val som passar dig. 

Fördelar med att använda en pizzaspade? 

Med en pizzaspade så kommer du förutom att få en roligare upplevelse även få mer kontroll och en säkrare användning, då du inte riskerar att bränna dig och kan dessutom undvika att pizzan bränns i hörnen eller kanterna. För det estetiska intrycket när det vankas pizzafest så kommer det ge dig flera fördelar om du investerar i en lagom stor pizzaspade med ett greppvänligt handtag.  

Vad bör du tänka på vid köp av pizzaspade? 

När du väljer pizzaspade så handlar det inte bara att välja första bästa alternativet. Det är mycket som bör tas med i beräkningen och valet ska också såklart baseras på hur ofta du planerar att använda pizzaspaden.  

Om du ofta serverar hemmagjord pizza till din familj eller dina gäster så kanske det till exempel kommer vara värt att kika på en liten mer premiumvariant, då den kommer vara tillverkad av mer robusta material och därmed hålla längre. Även storleken på den spade som du väljer kommer att ha stor betydelse för upplevelsen. Tänk därför först ut hur ditt behov ser ut innan du gör ditt slutgiltiga val. 

Hur vi har valt ut produkter till vår topplista 

Pizza är en rätt som kan anpassas för att passa samtliga personer oavsett vilka smaker man föredrar och kan skalas upp eller ned beroende på vad du har hemma i skåpen. Om du gärna bjuder över gäster för pizzafest eller har en familj som uppskattar pizzor med en riktigt frasig botten så är det också trevligt att satsa på bra tillbehör.  

En praktisk pizzaspade är då en självklar investering och för att du ska kunna göra ett bättre val har vi letat fram marknadens bästa modeller i lite olika prisklasser. Detta har vi gjort genom att framförallt ta del av topplistor, tester och recensioner om olika pizzaspadar på marknaden.  

Men utöver detta har vi även satt vår egna personliga prägel på urvalet och de egenskaper som vi tycker det är viktigt att en pizzaspade är försedd med. Så fundera på vad du behöver och hur din budget ser ut. Sedan kan du skicka ut inbjudningarna till en autentisk pizzakväll! 

Källor: 

https://testvinnarna.se/pizzaspade/
https://kökstema.se/basta-pizzaspaden/

Vi har jämfört produkter avseende produktinformation, kundrecensioner, kundbetyg och kundnöjdhet hos nedanstående webbplatser för att hitta bästa pizzaspade

Kitchentime
Cervera
Prisjakt
Pricerunner

Lämna en kommentar