Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar*

Bästa Kupévärmare 2023 – Slipp en kall bil med frostiga rutor!

1. Calix Kupévärmare WaveLine 1700W kpl2. Kupévärmare MODERNUM MK MINI3. CALIX Kupévärmare WaveLine 800W kpl
Calix Kupévärmare WaveLine 1700W kplKupévärmare MODERNUM MK MINICALIX Kupévärmare WaveLine 800W kpl

Bästa kupévärmare 2023 – En kupévärmare är ett perfekt alternativ för dig som vill ha en varm bil på morgonen och saknar en motorvärmare. Förutom att erbjuda dig en varm bil hjälper den även dig med frostiga och isiga rutor.  

Utbudet av kupévärmare är stort och därför kan det vara lite svårt att välja vilken modell som är passande för dig och din bil. Här nedan listar vi våra favoriter och de bästa kupévärmarna 2023! 

Topp tre kupévärmare bäst i test 2023 

1. Vår vinnare! Calix Kupévärmare WaveLine 1700W kpl 

 • Kraftfull kupévärmare 
 • Låg ljudnivå 
 • Automatiskt överhettningsskydd 
 • Enkel att montera upp 

CALIX Kupevärmare WaveLine är vår självklara vinnare och det av ett flertal olika anledningar. Detta är en otroligt kraftfull kupévärmare som har ett automatiskt överhettningsskydd. Tack vare detta får du en säker användning och riskerar inte att din bil överhettas. Trots att den är så kraftfull, har den en mycket låg ljudnivå på max 50 dBA.  

Ett stort plus är att alla WaveLine modeller är S-märkta, men någonting som Calix även imponerar med är den snygga designen. Denna kupévärmare finns tillgänglig i en röd och svart design och passar perfekt in i kupén. Calix kupévärmare går även att montera upp på flera olika sätt, antingen med hjälp av det medföljande monteringsfästet, trådbygeln eller med ett chick-clip.   

Denna kupévärmare är självreglerad, vilket ger ett stort plus i kanten. Detta innebär är att den reglerar effekten själv beroende på omgivningens temperatur. Kupévärmaren har även vinklingsbart fäste på 360 grader.  

2. Kupévärmare MODERNUM MK MINI – Det kompakta valet! 

 • Ett effektläge 
 • Självreglerande PTC-element 
 • Temperatursäkring 
 • Prisvärd 

MODERNUM MK Mini är en liten och kompakt kupévärmare som passar perfekt för den mindre bilen. Denna kupévärmare har ett effekt läge och har en självreglerande PTC-element. Detta betyder att elementets effekt regleras automatiskt utefter omgivningstemperatur. Elementet ger alltså olika effekt vid olika grader. Du behöver därför inte göra mycket själv för att justera temperaturen, vilket många kan tycka är väldigt skönt.  

Kupévärmaren är även väldigt säker att använda. Den är försedd med en temperatursäkring som bryter helt och hållet vid behov. Det gör att du kan känna dig säker vid användning av kupévärmaren. Du behöver dock ha i åtanke är att när denna temperatursäkring har använts så kommer den att behövas bytas ut. Du kan därmed inte återställa den på något vis. 

Vid användning av denna kupévärmare är det även viktigt att du ser till att utrymmet över den är helt fritt. Du bör minst ha 30 centimeter utrymme vid värmarens utblås. Långt borta är dagarna med en kall bil under vinterhalvåret med Modernums MK Mini! 

3. CALIX Kupévärmare WaveLine 800W kpl – Låg ljudinvå! 

 • Väldigt låg ljudnivå  
 • Av och på knapp 
 • Enkel montering 
 • Automatiskt överhettningsskydd 

CALIX Kupevärmare WaveLine 800W är en budgetvariant av kupévärmare som samtidigt har en väldigt låg ljudnivå vilket många anser vara en stor fördel. Calix WaveLine 800W är även utrustad med en av- och på knapp. Du kan smidigt och enkelt både stänga av och sätta på kupévärmaren vid behov.  

Denna kupévärmare har även ett automatiskt överhettningsskydd som även är återställningsbart. Den är även smidig och enkel att montera upp med ett flertal valmöjligheter. Detta kan du antingen göra med det medföljande golvstativet, väggfästet eller med quick clips. Utöver det så går den utmärkt att montera upp och ned om så önskas. 

Denna kupévärmare agerar och arbetar utifrån temperatur. Om temperaturen exempelvis ligger på -25 grader kommer den kunna blåsa ut varm luft i 800 W. Det ger kupévärmaren en väldigt stark effekt som kommer lämna ditt problem med en kall bil och isiga rutor i det förflutna.  

3 vanliga frågor om kupévärmare: 

En kupévärmare fungerar på ungefär samma sätt som ett element. Kupévärmare är försedda med en fläkt som värmer upp den befintliga, men kalla luften som redan finns i din bil. Det är sedan samma luft som sprider sig runt omkring i bilen fast mycket varmare. De fungerar utmärkt att placeras i en bil och bör inte användas för andra områden.  

Var ska jag placera kupévärmaren? 

Detta kan variera en hel del, främst beroende på vilken bil du har men även vilken slags kupévärmare du köper. Det finns modeller som du kan montera fast i bilen och även modeller som du kan ställa på golvet framför passagerarsätet. Detta valet gör du beroende på modell och vad du själv föredrar.

Vad är en kupévärmare? 

Detta kan variera en hel del, främst beroende på vilken bil du har men även vilken slags kupévärmare du köper. Det finns modeller som du kan montera fast i bilen och även modeller som du kan ställa på golvet framför passagerarsätet. Detta valet gör du beroende på modell och vad du själv föredrar.  

Hur ser hållbarheten ut för en kupévärmare? 

Om en kupévärmare tas hand och sköts om på rätt sätt, kan den hålla i flera år. Någonting som en del funderar över är vad watten på produkten står för. Den visar hur snabbt värmaren kommer att få upp temperaturen i din bil. Det finns väldigt många olika varianter av kupévärmare och även en hel del att tänka på innan du köper en. Utgå efter hur stor din bil är och hur snabbt du önskar att värmen ska sprida sig. 

Utgå även efter din budget och vad du tycker är värt att lägga på en kupévärmare. Fördelen med en kupévärmare är att den kommer hålla i flera år och är därför en smart investering. Med andra ord är det definitivt värt att satsa på en lite dyrare men väldigt kvalitativ modell.  

Källor: 

https://www.test.se/kupevarmare/

https://motorkoll.se/bil/kupevarmare-bast-i-test/

Bästa kupévärmare
Värm upp din bil under vinterhalvåret med en kupévärmare

Vi har jämfört produkter avseende produktinformation, kundrecensioner, kundbetyg och kundnöjdhet hos nedanstående webbplatser för att hitta bästa kupévärmare

Laitis
Proffsmagasinet
Prisjakt
Pricerunner

Lämna en kommentar