Olika metoder att använda sig av för tandblekning

Det är inte helt omöjligt att du har börjat märka av mer och mer reklam för tandblekning i offentliga utrymmen och online. Tandblekning har blivit alltmer populärt och idag så är det väldigt vanligt att människor från alla delar av landet vill ha ett vitare leende.

Ja, idag så finns det en lång rad olika sätt som man kan bleka sina tänder på. Det är inte särskilt konstigt att man har svårt att välja bland dessa och i den här texten kommer vi prata närmare kring några saker som kan vara bra att veta när det kommer till val av tandblekningsmetod.

Tänk dock på att vita tänder inte automatiskt betyder att man har en god tandhälsa och det är samtidigt väldigt viktigt att man använder sig av en bra tandborste, gärna el, för att sköta om sin tandhygien.

Tandblekningspenna

En tandblekningspenna är det absolut enklaste sättet som man kan bleka sina tänder på. En tandblekningspenna är ungefär lika stor som en vanlig kulspetspenna och används för att applicera en blekningsgel på tänderna. Denna får sedan verka i cirka 20 minuter och används direkt efter att man har borstat tänderna.

Efter att gelen har fått verka så sköljer man ur munnen med vatten. Detta är ett väldigt enkelt sätt att bleka sina tänder men är inte särskilt optimerat för att användas för hela munnen, utan gör sig bäst för användning på enskilda tänder.

Olika metoder att använda sig av för tandblekning

Tandblekningsskenor

Om du är ute efter att bleka ett större antal tänder så kan tandblekningsskenor eller white strips vara ett perfekt alternativ att använda dig av. Tandblekningsskenor kommer i en lång rad olika utföranden men är alla väldigt effektiva och enkla att använda sig av.

Dessa ska oftast användas varje dag under en specifik period, men alla olika varianter har sina egna egenheter som man behöver förhålla sig till. Ett bra sätt att använda dessa är att använda dem precis innan man går och lägger sig, men kom ihåg att läsa instruktionerna noggrant.

Blekning hos en tandläkare

Om du är ute efter ett snabbt resultat så är detta den absolut bästa metoden att använda dig av. En professionell tandblekning gör att man ser resultat på en väldigt kort tid och är därför ett väldigt populärt alternativ.  Dessvärre så kan detta tyvärr vara relativt dyrt att göra och är därför någonting som kanske inte alla känner är en utgift som är värd att prioritera. Detta är tillgängligt hos både privata tandläkare och folktandvården.

Vilken ska man välja?

Detta är någonting som man själv behöver ta ställning till, men som du märker så finns det rad fördelar och nackdelar med alla olika val som man kan göra när det kommer till tandblekning. Tandblekning är säkert att göra, men om du har några frågor eller funderingar så är det alltid klokt att kontakta sin tandläkare för att på så sätt få information. Tänk också på att använda produkten som du väljer enligt instruktionerna för att få bästa möjliga resultat på din tandblekning.

Lämna en kommentar