Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar*

Bästa pool ovan mark 2023 – För svalkande dopp hemma!

1. Swim and Fun Poolpaket Deluxe2. Chemoform Poolset Exklusiv3. Clear Pool Poolset Ancona
Swim and Fun Poolpaket DeluxeChemoform Poolset ExklusivClear Pool Poolset Ancona

Bästa pool ovan mark 2023 – För många är det en dröm att kunna ta ett svalkande dopp hemma, utan att behöva ta sig till en badplats med familjen. Men att gräva en pool är väldigt kostsamt och passar inte samtliga trädgårdar. Att investera I en pool ovan mark är därför ett mycket bra alternativ som gör att du och din familj kan ta dopp och leka I poolen även när temperaturen är något lägre.  

När du väljer vilken pool du ska investera i är det viktigt att du väljer en passande storlek. Marknaden för fristående pool är stor och det är därför nödvändigt att du anpassar valet efter storleken på din trädgård och hur många som kommer använda poolen samtidigt.  

Efter att ha jämfört marknadens utbud av olika modeller har vi utsett marknadens bästa pool ovan mark 2023. Vi har även inkluderat två andra utmärkande modeller som är stabila och som passar lite olika typer av hushåll! 

Topp 3 pooler ovan mark bäst i test 2023  

1. Vår vinnare! Swim and Fun Poolpaket Deluxe

 • Komplett paket 
 • Passar större familjer 
 • Höjd: 1.32 meter 
 • Stabila stålväggar 

Swim and Fun har designat detta komplette poolpaket Deluxe som ger dig allt du behöver för att kunna simma, leka och svalka dig hemma I trädgården. Poolen har större konstruktion som omges av stabila stålväggar. Höjden har även anpassats för att dina barn ska kunna dyka ner i poolen och har därför en höjd på 1.32 meter.  

För att poolen ska vara anpassad för det nordiska klimatet har väggarna skräddarsytts och är därför både galvaniserade och fosfaterade.Detta säkerställer också att poolens innerduk inte bleks eller slits ner av solens UV-strålar.  

Vid köp ingår en mängd tillbehör som gör både montering, hantering och användningen betydligt enklare. Ett komplett filtersystem har till exempel inkluderats för att du ska kunna rengöra poolen på ett mer effektivt sätt. Detta gör även poolen en längre livslängd och håller vattnet fräscht, för att du inte ska behöva tömma och fylla på med nyttvatten hela tiden. 

Utöver detta inkluderas också en bottensug, teleskopstång och en anpassad värmepump som gör att du kan balansera ut temperaturen på vattnet efter rådande väder.  

2. Chemoform Poolset Exklusiv – Större rund design!

 • Komplett med filtersystem 
 • Stabila stålväggar 
 • Anpassningsbar volym 
 • Inkluderad stege med halkskydd 

Från varumärket Chemoform kan du investera  i en stabil fristående pool att placera ut i trädgården. Flera inkluderade tillbehör gör montering och användning enkel, samtidigt som du vid köp kan välja en storlek och volym som passar dig och din familj bäst. Volymkapaciteten sträcker sig från 1100 till 40 000 liter och du kan även anpassa poolens höjd. 

Detta poolset Exklusiv har en rund form och konstruktionen omges med mycket stabila stålväggar för att du ska kunna använda den säkert. Vid köp inkluderas även en stabil stege med halkskydd som gör att du kan stiga in och ur poolen med fasta fötter. Monteringen är enkel att genomföra och stålväggarna kopplas enkelt samman i poolens stabila bottenskyddsmatta.  

Beroende på hur stor eller liten pool du prioriterar att införskaffa kommer priset att skilja sig en aning. Men fördelen är att du kan skräddarsy kostnaden efter dina önskemål. Exklusiv från Chemoform passar därför samtliga hushåll och kommer att underlätta varma sommardagar, utan att du behöver trängas på stranden med folk du inte känner.  

3. Clear Pool Poolset Ancona – tålig konstruktion!

 • Galvaniserad stålvägg 
 • Volym: 17400 liter 
 • Inkluderat poolskydd 
 • Kan även grävas ner i marken 

ClearPools modell Ancona har designats för att både kunna användas som en fristående pool ovan mark och kan även grävas ner i marken. Poolen har tålig konstruktion och har försetts med galvaniserade stålväggar som är 0.42 millimeter tjocka. Detta ger poolen en god stabilitet och säker användning.  

Ancona har en rund design som gör att den passar de flesta trädgårdar. Med en volymkapacitet på 17 400 liter finns gott med utrymme och poolen kan därför användas av hela familjen. 

Perfekt för poolparty eller sommarens varma dagar när du behöver svalka. Vid köp medföljer en mängd tillbehör som gör din upplevelse med komplett. Det ingår ingen bottenskyddsmatta men inkluderat filtersystem, poolskydd och en stabil säkerhetsstege gör Ancona väldigt praktisk att använda av alla, oavsett ålder. En mycket stabil pool som säljs till ett mycket överkomligt pris.  

 • 12.499,00 kr

Vem behöver en pool ovan mark? 

Att kunna ta sig ett dopp utomhus är underbart när solen värmer och temperaturen stiger. Dock har vi inte alla en badplats i närheten och det kan då vara värt att se sig om efter ett annat alternativ. Pool ovan mark är ett utmärkt val som också är betydligt mindre kostsamt än att gräva och installera en pool i trädgården. 

Du kan välja en storlek och form som passar din trädgård och familj och sedan placera ut den där det passar. Dessa varianter är också mycket diskreta och enkla att montera. Säkerställ dock att poolen du väljer är säker och stabil att använda, för att hålla i många, många år framöver!  

Bästa pool ovan mark
Svalka dig i din egna pool

Tre vanliga frågor när man ska köpa pool 

Hur rengör man bäst en pool? 

Vid köp av pool ovan mark så ingår det i de flesta fall ett anpassat filtersystem som gör det väldigt enkelt att underhålla och säkerställa att vattnet håller sig fräscht. Filtersystemet ska även tömmas ofta för att fungera optimalt och rengöra vattnet på ett effektivt sätt. Filtren bör tömmas minst en gång i månaden, men gärna mer frekvent än så om du vill ha riktigt rent och fräscht vatten.  

Men filtersystemet gör dock inte hela jobbet, utan du måste också säkerställa att du tar dig tiden att rengöra poolen med jämna mellanrum, samt även hålla koll på vattnets pH-balans för att du ska kunna bada säkert. Om pH-balansen avviker är det nödvändigt att du åtgärdar detta direkt. Ett balanserat pH-värde ska ligga på mellan 7.2 till 7.6. 

Genom att täcka för poolen när den inte används, kommer du att spara massor av jobb och tid. Skräp, löv och smuts från omgivningen hamnar inte i vattnet och poolen håller sig därför ren längre.  

Hur stor ska en pool vara? 

Storleken på poolen ska alltid baseras på dina egna önskemål och hur din trädgård ser ut. Ju större mått och volymkapacitet som poolen har, desto fler personer kan nyttja poolen vid samma tillfälle vilket såklart är en stor fördel om ni är flera i familjen.  

Men ha dock också i åtanke att större modeller kräver mer underhåll och har en mer kostsam drift. Filtersystemen måste jobba hårdare och då det krävs mer vatten är detta en kostnad som du måste ha i åtanke. Men om du sköter underhållet, rengör poolen ofta och täcker för vattnet när du inte använder poolen kommer storleken på poolen inte längre bli någon nackdel.  

Vad ska man tänka på vid köp av pool? 

Att kunna bada, simma och svalka sig under sommaren hemma i trädgården är en dröm för många. Men det är också viktigt att poolen som du införskaffar uppfyller samtliga säkerhetskrav och har en väldigt robust design för att inte ge vika under användning. Tillbehör och säkerhetsfunktioner är även det någonting som du måste ha i åtanke vid köp av pool.  

Några saker som bör inkluderas vid köp är till exempel en stege med halkskydd, poolskydd och stålväggar som gör att poolen står stadigt på plats under användning. För dig som inte tidigare har använt en pool ovan mark är det också en fördel om modellen är enkel att montera och demontera.  

Anpassat filtersystem ska även det ingå vid köp, då det säkerställer att vattnet i poolen håller sig rent och fräscht, redo att användas när temperaturen blir varmare. Storlek och form ska baseras på hur stor yta du har att undvara i trädgården, samt hur många som kommer använda poolen samtidigt.  

Vad vi haft i åtanke när vi skapat vår topplista 

Innan vi sammanfattade marknadens utbud och valde ut tre val som för oss var mer utmärkande, valde vi att även ta del av information om hur en bra utomhuspool ska vara konstruerad, vad man ska tänka på vid köp och framförallt vad som gör att en pool är funktionell eller inte.  

Vi tog del av information från framstående hemsidor och utvecklare, samtidigt som vi jämförde den insamlade informationen med kundrecensioner och produktbeskrivningar för att kunna göra en mer rättvis bedömning.  

För oss var det viktigt att inkludera produkter som kan anpassas efter din familj, som säljs till lite olika priser och som har olika former för att du ska kunna göra ett mer skräddasytt val. De tre modeller vi slutligen inkluderade har noggrant jämförts med liknande alternativ där vi framförallt kikade på material, konstruktion, medföljande tillbehör och prissättning.  

Genom att investera i en pool ovan mark kan du njuta av sommarens fina väder till fullo. Var dock noga med att du gör ett val som baseras på din trädgård och hur stor familj du har. Bjud in till poolpartyn och födelsedagskalas som snabbt blir årets höjdpunkt för alla i din omgivning!  

Länkar och referenser:

Ovanpåliggande pooler hos Gardenstore, Buildor, Byggmax

Så här bygger du en egen pool

Lämna en kommentar