Bästa pulsklockan 2023 – Hjälper dig på vägen till ett hälsosamt liv!

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

1. Samsung Galaxy Watch 32. Garmin Forerunner 735XT3. Hama Fit Track 3900
Samsung Galaxy Watch 3Garmin Forerunner 735XTHama Fit Track 3900

Bästa pulsklockan 2023 – En pulsklocka kan idag ses på de flesta handleder och inte av vilken anledning som helst. Med avancerad teknik kan en pulsklocka inte bara hjälpa dig att hålla motivationen vid liv för att motionera mer och äta nyttigare. Den håller dig även uppdaterad och fungerar som en assistent i många fall.  

Beroende på vad du planerar att använda din pulsklocka till, samt vilka funktioner som du prioriterar är det värt att kika på lite olika exemplar. För att hjälpa dig på vägen har vi sammansatt en topplista och även valt ut den bästa pulsklockan 2023. Efter noggranna analyser och jämförelser har vi valt ut de utmärkande valen som har funktioner och en passform som motiverar dig till att hålla igång!  

Topp 3 pulsklockor bäst i test 2023  

1. Vår vinnare! Samsung Galaxy Watch 3

 • 1 GB RAM 
 • Mäter blodets syresättning 
 • Anpassad urtavla 
 • Snygg och stilren design 

Den mer avancerade och multifunktionella pulsklockan Watch 3 från Samsung Galaxy gör träning enklare och mer underhållande. Den kan dessutom enkelt sammankopplas till din smartphone, för att du ska kunna hålla koll på dina resultat. Ett toppenval för dig som letar efter ett premiumval som verkligen håller måttet!  

Watch 3 är inte bara designad för att hålla koll på din puls och dagliga aktiviteter. Den har även försetts med en funktion som mäter blodets syresättning.  

Detta har sedan kompletteras med en sömnfunktion som mäter din sömn och hur bra din sömn är. Sömn går hand i hand med en bra hälsa och hjälper också dig att göra sundare val. En funktion som ger dig rätt verktyg för ett balanserat liv.  

En annan utmärkande funktion är att klockan enkelt kan anpassas efter din smak och tycke. Bandet kan justeras för att den ska sitta bekvämt under all träning, urtavlan kan ändras för att passa dig bättre och klockan är väldigt robust och vattentät för att kunna användas för olika typer av träning, även mer högintensiva.  

Så letar du efter en pulsklocka som är väldesignad och multifunktionell, kommer du uppskatta Watch 3 från varumärket Samsung Galaxy.  

2. Garmin Forerunner 735XT – Passar perfekt för löpning! 

 • Inbyggd LiveTrack 
 • Kompatibel med Strava 
 • Går att använda i vatten 
 • Ger råd för god återhämtning 

Garmin är ett varumärke som är väldigt uppskattad för just sina puls- och träningsklockor. Modellen Forerunner 735XT är lite särskilt anpassad för just löpning och cykling, vilket gör att du kan prestera bättre och få goda råd utmed vägen. Utöver detta har klockan en väldigt skön design och bra passform, för att sitta skönt runt handleden oavsett träningsform.  

Pulsklockan Forerunner 735XT är fullt fungerade med applikationen Strava, vilket är väldigt uppskattat för de som gillar resultat och tabellläsning efter träningen.  En avancerad cyklings-, löp- och simdynamik ger dig rätt förutsättningar och är väldigt motiverande.  

Klockan kan även länkas samman med Garmins egenutvecklade app för träning, som gör klockan anpassad för samtliga träningsformer. Oavsett om du älskar att vara ute i naturen och träna eller hellre tillbringar tiden inomhus på ett svettigt löpband, kommer Forerunner 735XT att hjälpa dig att prestera bättre. En premiumval som inte kostar skjortan!  

3. Hama Fit Track 3900 – Mycket prisvänlig!

 • Batteritid: 10 dagar 
 • Nätt design 
 • Justerbart band för god passform 
 • Inbyggt SmartAlarm 

Om du letar efter en nätt och väldesignad pulsklocka som är mer prisvänlig, rekommenderar vi att du kikar närmare på Fit Track 3900 från varumärket Hama.  

Trots sitt ringa pris är den designad med flera mycket praktiska funktioner som gör att du kan må bättre och kunna inkludera mer aktiva timmar i din vardag. Bland annat kan du välja mellan sex olika sporter. Du kan även få en mer detaljerad utläsning, tack vare en inbyggd funktion som mäter ditt blodtryck.  

Vad som gör detta val så utmärkande är också klockan och bandets konstruktion. Bandet kan enkelt justeras för att passa din handled och klockans display är både lättläst och enkel att använda.  

På displayen kan du manövrera musik, läsa aviseringar och ändra klockans inställningar. Dessutom kan du snabbt läsa av hur mycket av ditt mål som du har uppnått, vad gäller antal steg eller aktiva minuter.  

Batteriet drivs av ett kraftfullt litiumpolymer batteri, som gör att klockan har en drifttid på cirka 10 dagar innan den behöver laddas på nytt. Detta ger dig fler möjligheter för pulsklockan att läsa av din puls eller sömn. Dessutom behöver du inte oroa dig över att konstant behöva ladda klockan med ny energi.  

Vem behöver en pulsklocka? 

En pulsklocka är designad för att kunna bidra till ett mer balanserat liv och få dig motiverad till att göra hälsosamma val i livet. Genom att hålla koll på din dagliga aktivitet, puls och även sömn kan du göra sundare val och hitta en bra rutin som passar dig.  

Marknadens utbud av pulsklockor är väldigt stor och du kan därför göra ett val som baseras på din typ av träning och vilka funktioner som kommer att underlätta för dig. Du kan välja en modell som är fokuserad på enbart träning eller en klocka som även fungerar som en assistent och ger dig notiser.  

Så innan du gör ditt val, fundera på vad som kommer att underlätta just din vardag och hur dina träningsmål ser ut. Har du som mål att få ett sundare liv, tränar du till en specifik tävling eller letar du efter en klocka som kan hjälpa dig att få en bättre sömnrutin?  

Den bästa klockan för dig behöver inte innebära att det är den bästa för alla. Så gör ett personligt val och du kommer att finna pulsklockan mer motiverande och skräddarsydd för dina hälsomål och behov.  

Bästa pulsklockan
Hitta motivationen med hjälp av en pulsklocka

Tre vanliga frågor om pulsklockor 

Hur mäter en pulsklocka pulsen? 

För att en pulsklocka ska mäta pulsen med precision är det viktigt att den sitter så nära din handled som möjligt. Pulsklockor som du bär runt handleden använder sig av ljus för att kunna mäta ditt blodflöde i blodådrorna i din hud.  

Om du vänder på klockan så ser du en röd eller grön ljusslinga, som är den del på klockan som mäter din puls. Den andra delen är den optiska sensorn som är sammanlänkad med ljuset. Det är sensorn som detekterar ljuset som reflekteras i dina blodådror. Denna teknik kalls kort och gott för PPG, eller fotopletysmografi.  

En avancerad och mycket använd teknik på pulsklockor som gör att du kan se din puls och hur den förändras i samband med träning.  

Vilka andra funktioner bör en pulsklocka ha? 

Förutom pulsen, är det viktigt att klockan har några andra funktioner som gör den mer skräddarsydd för dig. Vilka funktioner som klockan behöver vara utrustad med är dock högst personligt och bör baseras på hur dina träningsmål ser ut, samt vilka funktioner som kommer att underlätta din vardag.  

De flesta införskaffar en pulsklocka för att få en motivation till att röra på sig mer och göra sundare val. För att klockan då ska vara praktisk och multifunktionell är det viktigt att den är utrustad med mätare som gör att du kan läsa av steg och kaloriförbränning. Det är även en bonus om klockan dessutom mäter av din sömn, vilopuls och gör det möjligt för dig att sätta personliga mål.  

Vad ska man tänka på vid köp av pulsklocka? 

När du väljer vilken pulsklocka du ska investera i är det framförallt tre saker som du ska fundera på. Detta är vad vill få ut av pulsklockan, hur dina hälsomål ser ut och vilken typ av träning du vanligtvis utövar. Det är även viktigt att du säkerställer att pulsklockan har en bra display och passform för att sitta skönt på plats under träningen.  

Hur intresserad är du av att läsa av avancerad statistik och siffror om din träning? Vad som skiljer olika pulsklockor åt är nämligen den inbyggda tekniken och vilka typer av mätningar den klarar av. Gillar du att se mer detaljerad information om din hälsa, din träning och hur dina prestationer har förbättrats är funktionerna A och O och något du bör ta i beaktning lite extra.  

Det är även viktigt att klockan kan länkas samman med din mobil, då det gör det enklare för dig att jämföra resultat och blicka tillbaka.  

Vad vi haft i åtanke när vi skapat vår topplista 

Vi har, efter att ha jämfört marknadens utbud, skapat en topplista med de val av pulsklockor som vi tycker att du ska kika lite extra på. Med många inkluderade funktioner och olika prissättningar, är du garanterad att hitta ett passande val för just dig.  

När vi valde ut vilka modeller vi skulle inkludera var det framförallt funktioner, passform och prisnivå som vi hade extra i åtanke. För att den ska hjälpa dig att hålla dig aktiv är det alltid en fördel om klockan innehåller många motiverande tillägg och har en passform som är skön och justerbar.  

En bra och anpassat pulsklocka kan inte bara hjälpa dig att nå dina träningsmål och bli mer hälsosam. Du kan även se dina prestationer och hålla dig själv mer motiverad. Till skillnad från appar som du laddar ner till mobilen, ger en pulsklocka mer precisa utmätningar som baseras på din aktivitet och puls.  

Fördelen är också att du inte behöver ha med dig mobilen under träningen, utan data lagras i klockan och kan sedan överföras till din mobila enhet. Så om du letar efter ett sätt att behålla motivationen till ett hälsosamt liv, så är en pulsklocka ett mycket passande val som heller inte behöver vara särskilt kostsamt! 

Länkar och referenser:

Pulsklockor hos Mediamarkt

Tips och trick Galaxy watch 3

Lämna en kommentar