Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar*

Råttfällor bäst i test 2024 – Hitta den bästa råttfällan här!

1. Victor Elektrisk Råttfälla SMART-KILL2. Victor Elektrisk Råttfälla3. Greenline råttfälla trä
Victor Elektrisk Råttfälla SMART-KILLVictor Elektrisk RåttfällaGreenline råttfälla trä

Bästa råttfällan 2024 – Har du upptäckt små bitmärken eller avföring  i, eller runt om ditt hus? Då kan ditt område ha drabbats av råttor eller andra gnagare som gjort sig hemmastadda. Tråkigt nog smyger sig råttor in i våra hem då och då, särskilt när det börjar bli lite kallare ute. Det gör dem för att söka både värme och föda.

Det är varken roligt eller smart att låta råttorna fortsätta springa runt utan att göra något av problemet. Dessutom är det en stor hälsorisk då både möss och råttor kan sprida många hemska sjukdomar genom sin avföring, urin och saker de biter i – vilket är det mesta.

Men lugn, det finns en lösning – råttfällan. I denna artikel går vi igenom några effektiva råttfällor som du kan använda för att få bort gnagarna. Vi ger dig även tips till vilka funktioner du bör kika lite extra efter när du ger dig ut på jakt efter den bästa råttfällan!

Topp 3 råttfällor bäst i test 2024

1. Bästa råttfällan – Victor Elektrisk Råttfälla SMART-KILL

  • Märke: Victor
  • Typ: Elektrisk
  • Garanterad död: Ja
  • Medel: Elchock
  • Kemikalier: Nej

Denna råttfälla från Victor är en elektrisk version, med WiFi-uppkoppling. Den kan döda upp till 50 råttor på en enda uppsättning av batterier.

Allt du behöver göra är att koppla upp fällan till din smarttelefon och låta råttfällan göra resten av jobbet. När fällan har fångat något skickar den en liten notifiering till din mobil!

Victor, tillverkaren, har också utvecklat en app som låter dig få översikt över alla råttfällor som du placerat ut, varje sig de alla är i samma byggnad eller inte. Där får du se varje fällas fångstatus och batteristatus – perfekt för att hålla koll på många fällor på en gång.

Fällan använder avancerad teknik för att känna av när en råtta gått in i fällan. Därefter ger fällan råttan en snabb och kraftfull stöt som direkt dödar råttan, utan att den lider onödigt länge eller svårt. Råttor har möjlighet att starta om sina hjärtan efter en elstöt, så Victors råttfälla ger kontinuerliga elstötar i 2 minuter för att garantera att råttan dör.

Med denna fälla behöver du inte använda gift eller andra kemikalier som varken är bra för din hälsa eller för råttan. När fällan har fångat en råtta är det enkelt för dig att tömma fällan utan att se eller röra råttan.

2. Bästa budgetvalet- Victor Elektrisk Råttfälla

  • Märke: Victor
  • Typ: Elektrisk
  • Garanterad död: Ja
  • Medel: Elchock
  • Kemikalier: Nej

Denna elektriska råttfälla, också från märket Victor, hamnar på vår andraplats. Den har många av funktionerna som vår förstaplats även besitter, förutom att den inte har WiFi och inte kopplas till en app. Men tack vare det har den också fått en billigare prislapp.

Råttfällan har samma teknik som Victors råttfälla som kopplas till deras app. Råttanfällan kan döda upp till 50 råttor på en uppsättning batterier, den använder inga medel eller kemikalier, och du kan enkelt göra dig av med råttan när den är fångad, utan att se eller röra den.

Fällan sätter du på, fäst ett bete och sätt på strömmen – och det är allt. Fällan sköter allt annat. För att känna av råttor använder fällan sig av en intelligent kretsteknik. När den upptäcker en råtta så ger fällan av en elstöt som dödar råttan på bara några sekunder.

För att du ska veta att fällan har fångat något lyser fällan upp en indikatorlampa som blinkar grönt i upp till 24 timmar, tills du tömmer fällan. Fällan kan sedan återställas och återanvändas.

3. Klassikern – Greenline råttfälla trä

  • Märke: Greenline
  • Typ: Analog
  • Garanterad död: Nej
  • Medel: Slagfälla
  • Kemikalier: Nej

För under 50-lappen kan du få den klassiska råttfällan. Denna råttfälla kommer från Greenline och är gjord av trä. Den har den klassiska block-formen och slagfunktionen med stabil fjäderkonstruktion.

Fällan är analog och kan användas en gång. Du fäster ett bete och väntar sedan på att råttan ska gå till fällan. Sedan ger fällan en kraftfull stöt som förhoppningsvis dödas råttan. Eftersom fällan är analog får du själv hålla koll på fällan och se om den har fångat något.

Fällan kan därför inte garantera att råttan dör med detsamma, och om du har större problem med många råttor är detta kanske inte det bästa valet. Det som däremot gör denna fälla till ett gott alternativ är att den inte dödar råttan eller innehåller några slags kemikalier.

Denna råttfälla är ett bra val för dig som vill ha något effektivt och billigt!

Tre vanliga frågor om råttfällor

Var ska man placera råttfällan?

Bäst är det att placera råttfällan där råttorna antagligen håller hus, där du sett avföring eller bitmärken. Du kan på detta sätt försöka hitta spår av var råttorna har varit. Du kan även avslöja vart råttorna håller hus ifall du hör skrapljud från dem på nätterna. Detta är något ovanligare, men det förekommer.

Råttor gillar att vara nära väggar och andra väl skyddade platser. De gillar också våta, fuktiga och mörka utrymmen, så placera gärna råttfällorna på sådana platser. Det kan vara i hörn, små hålor och nära avloppet.

Använder du en klassisk råttfälla, såsom den från Greenline, är det smart att placera råttfällorna rygg mot rygg så att inte råttan kan nå betet bakifrån.

Vilket bete ska man använda?

Råttor äter det mesta, så du kan använda många typer av bete. Däremot är inte ost ett av de mest effektiva beten, trots att många tror så. Välj något proteinrikt, såsom kött, jordnötssmör eller choklad. Du kan även köpa färdiga beten.

Ett bra tips är också att inte röra betet. Möss och råttor kan känna av lukten av dig på beten och fällor du har pillat på. Ett enkelt sätt att lösa det är genom att ha på dig handskar när du sätter upp fällan.

Använd inte heller för mycket bete på fällan eftersom det kan göra att råttan får åt sig betet utan att avlösaren går av. Lita på att råttan har bra luktsinne och placera bara tillräckligt med bete för att locka dit råttan, de måste få jobba lite för att nå betet för att fällan ska fungera så bra som möjligt.

Ska man ha elektrisk eller analog fälla?

Man ska aldrig använda elektriska fällor i kalla utrymmen eller utomhus. Detta då det finns risk att fällan då blir kortsluten. Ska du placera en fälla på en sådan plats är analoga fällor bäst.

Elektriska råttfällor är både enklare och effektivare än analoga och passar bra att använda inomhus där det inte är kallt. Det är dessutom säkrare för dig, då du inte behöver röra insidan av fällan eller råttan när fällan fångat den.

Effektiva och förebyggande åtgärder

Även om du inte drabbats av råttor ännu eller om du precis blivit av med dem, finns det en hel del olika smarta och förebyggande åtgärder du kan ta till för att slippa problem med råttor.

1. Täta springor och utrymmen

Som vi nämnt ovan är det bra om du kan identifiera var råttorna håller hus. Förutom nära väggar och i mörker gillar de även springor och hål, eftersom dessa låter råttorna komma in och ut ur huset enkelt. Täck sådana utrymmen med tätningsmassa för just råttbekämpning. Dessa är inte giftiga och förhindrar att fler råttor hittar in till ditt hus. Råttorna kan inte heller gnaga igenom materialet.

2. Håll sopor borta

Mat och varor som bryts ner kan locka till sig råttor, så håll alla sopor och kompost borta. Se till att alla sopkärl är väl slutna och att kompost placeras lång bort från huset. Genom att hålla rent kring sopor och matrester kan du förebygga att råttorna hittar till hushåll.

3. Håll livsmedel borta

Se till att alla burkar och skafferidörrar alltid stängs noga. Låt inte livsmedel och mat stå framme över natten och håll huset rent, sopa efter smulor. Även djurmat kan locka till sig råttor, så håll dessa förpackningar stängda. Ha som rutin att du med jämna mellanrum går igenom ditt skafferi och dina skåp för att försäkra dig om att alla varor är förslutna.

4. Se över avlopp

Råttor trivs vid avloppsystem. Kontrollerar att alla in- och utgångspunkter till avloppsystem är igenstängda, täta och inte har några gnagmärken. Håll rent runt omkring och rengör avlopp och rör kontinuerligt för att hålla de små gnagarna borta.

Så här använder du Victor elektriska råttfälla

Slutligen

Gnagare i hemmet är inget superlätt problem att bli av med. Lyckligtvis finns det mycket hjälp att få, och det första steget du kan ta är att sätta upp en råttfälla. Följ tipsen i denna artikel för att både förebygga att råttorna kommer in, och för att sätta upp en välfungerande fälla.

Förhoppningsvis får du bort råttorna innan du behöver ringa skadedjursbekämpningen, som kan ta hand om problemet om det kvarstår.

Tack för din tid och vi hoppas kunnat hjälpa dig att hitta den bästa råttfällan för dina behov!

Läs mer:
Ulrikkelund har ett test för att hitta bästa musfällan och bästa sork och mullvadsfällan

Leverantörer:
Buildor

Lämna en kommentar