Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar*

Test: Bästa etikettskrivaren 2024 – Skriv ut etiketter snyggt och smidigt!

1. Dymo LabelManager ™ 160 Etikettskrivare2. Dymo LW450 Duo3. Zebra DT Printer ZT220
Dymo LabelManager ™ 160 EtikettskrivareDymo LW450 DuoZebra DT Printer ZT220

Bästa etikettskrivaren – Du har märkt att kontoret är lite rörigt. Det ligger papper på massa olika ställen, de är osammanhängande, och du hittar aldrig det du letar efter. Där kan etikettskrivaren göra underverk. Etikettskrivare är fantastiska verktyg som kan göra stor skillnad på din arbetsplats struktur och ordning. De är användbara för att märka ut specifika saker, såsom kunder, projekt eller hurtslådor.

I denna köpguide svarar vi på alla frågor man kan tänka sig om etikettskrivare, från vad de är till vad man kan använda de till och vilka etikettskrivare som vi rekommenderar. Om du är på jakt efter en riktigt bra etikettskrivare så är detta artikeln för dig!

Topp 3 etikettskrivare som är bäst i test!

Bästa etikettskrivaren - Dymo LabelManager ™ 160 Etikettskrivare1. Etikettskrivare för de mest simpla behoven – Dymo LabelManager160 Etikettskrivare

 • Tangentbord: Ja – QWERTY
 • LCD-skärm: Ja
 • Antal symboler: 228
 • Påfyllnad: D1-tejprullar
 • Ström: 6 alkaliska AAA batterier, eller AC-strömadapter
 • USB-/ PC-anslutning: Nej
 • Systemkrav: Inget
 • Handhållen: Ja
 • Vikt: 350 g

Dymo är nog argumenterbart världens kändaste företag som producerar markeringsapparater. Sedan 1958, när de grundades i Kalifornien, har företaget producerat många apparater för olika markeringsbehov. Idag har företaget i stort sett nått till nästan alla världens hörn och deras produkter är nästan ett måste för varje kontor.

Dymo LabelManager ™ är en etikettskrivare perfekt för simpla behov och kan hjälpa dig organisera lätt, effektivt och kvalitativt. Etikettskrivaren är handhållen och trådlös och kommer med 228 symboler och ett Clip Art-bibliotek där du kan hitta extra figurer för dina etiketter.

Etikettskrivaren har också en grafisk skärm som ger dig en bild på hur din etikett kommer att se ut, samt att den kan spara din senast gjorda etikett så att du enkelt kan skriva ut den igen. Vidare kan du välja mellan 6 teckenstorlekar, 8 textstilar, 4 ramar och understrykning. På en etikett får två rader plats.

Detta är en etikettskrivare som passar dig som vill markera olika delar av ditt kontor, till exempel som att markera fakturor, kunder, projekt och så vidare. Den är liten, kompakt och högkvalitativ och kan ge dig de bästa resultaten för denna typ av organisering.

Se priset här!

Bästa etikettskrivaren - Dymo LW450 Duo2. Etikettskrivare medium – Dymo LW450 Duo

 • Tangentbord: Nej
 • LCD-skärm: Nej
 • Antal symboler: Etikett skrivs på annan enhet
 • Påfyllnad: D1TM-plastetiketter eller papper
 • Ström: Kabelansluten
 • USB-/ PC-anslutning: Ja
 • Systemkrav: Windows 7, Windows 8, Windows Vista. Mac OS X (flera)
 • Handhållen: Nej
 • Vikt: 2,4 kg

Även från Dymo har vi LW450, som är en mer avancerad etikettskrivare för mer komplicerad etikettskrivning. Detta är en stående etikettskrivare som kan skriva ut etiketter på papper och permanent D1TM-plastetiketter.

Med denna etikettskrivare var Dymos tanke att man skulle, med mer effektivitet kunna skicka, etikettera, märka och arkivera. Denna etikettskrivare har fler val än den ovan, och ger dig möjligheten att skriva längre etiketter.

Den är perfekt för att skriva etiketter med flera rader, och adresser för att skicka brev på ett sätt som ser rent och professionellt ut. Den kan även skriva ut streckkodsetiketter utan problem ör de som behöver använda den i företagssyfte.

Etikettskrivaren jobbar tillsammans med en PC, som kopplas till skrivaren via USB. Alla sladdar, kablar, program, instruktioner och startetiketter är inkluderade.

Se priset här!

Bästa etikettskrivaren - Zebra DT Printer ZT2203. Etikettskrivare avancerad – Zebra DT Printer ZT220

 • Tangentbord: Nej
 • LCD-skärm: Nej
 • Antal symboler: Etikett skrivs på annan enhet
 • Påfyllnad: Pappersrulle (olika storlekar)
 • Ström: Kabelansluten
 • USB-/ PC-anslutning: Ja
 • Systemkrav: PC – Windows 7
 • Handhållen: Nej
 • Vikt: 7,8 kg

Detta är den mest avancerade etikettskrivaren på vår lista och passar bäst för avancerade företagsbehov. Zebra har byggt denna skrivare för användarens komfort och effektivitet. DT Printer ZT220 togs fram med hjälp av kundernas synpunkter på tidigare skrivare från märket, Stripe och S4M.

Denna skrivare kan skriva ut stora etiketter, allt från prisetiketter till professionella postetiketter lätt och smidigt för dig. Trots att den kan utföra så komplicerade jobb, är den inte särskilt svår att använda. Skrivaren har ett intuitivt användargränssnitt som inte kräver mycket övning.

ZT220 är inte heller särskilt stor, och med den smarta designen med den 2-delade dörren kräver den inte mycket utrymme. Detta är en skrivare som säkerligen kommer användas länge och vara mycket uppskattad bland företagare som behöver en rejäl etikettskrivare som är både hållbar och snabb.

Se priset här!

Vad är en etikettskrivare och vem behöver en?

Etikettskrivare är elektroniska apparater som skriver ut en eller flera olika typer av etiketter. Dessa etiketter kan antingen vara självhäftande eller vara vanliga pappersetiketter eller plastetiketter. De kan användas för att skriva små notiser, namnge saker och en massa annat. Egentligen kan etikettskrivare användas till så mycket mer än bara kontoret, så de är utmärkta för både professionellt och privat bruk.

Det finns olika typer av etikettskrivare: handhållna, medelstora skrivbordsskrivare och stora, industriella etikettskrivare. Handhållna etikettskrivare är vanligast för att skriva korta, enkla etiketter, såsom för att namnmarkera kläder, mappar eller andra kategorier. Dessa etikettskrivare brukar ha ett eget tangentbord på själva apparaten, som man använder för att skriva etiketten.

Större etikettskrivare är tyngre, inte lika kompakta och behöver en stor plats att stå. De kan skriva ut mer avancerade och större etiketter, såsom leveransetiketter, prisetiketter och skyltar. De allra flesta stora företag använder sig av dessa, då det underlättar mycket av det administrativa och tekniska arbetet.

För övrigt använder sig de större etikettskrivarna av datormjukvaror där man skriver etiketterna och sköter utskriften, istället för att skriva etiketten på själva apparaten som med handhållna etikettskrivare.

För att använda de stora etikettskrivarna behöver man en dator, och ett operativsystem som är kompatibelt med etikettskrivaren. Ofta står det i produktspecifikationen och i bruksanvisningen vilket operativsystem man måste ha för att kunna använda etikettskrivaren.

Hur fungerar en etikettskrivare?

Etikettskrivare brukar använda sig av två olika tekniker vid utskrivning: direkttermo – ibland kallat endast “termo” och termotranser – också kallat “transfer”.

Direkttermo

Skrivare som använder direkttermo har värmekänsliga papper, liknande till faxpapper. Etiketter från denna typ av etikettskrivare brukar blekna med tiden (ungefär efter 6-12 månader). Detta är eftersom de inte tål lång tid av exponering för direkt solljus, värme eller kemikalier. Denna typ av teknik och skrivare brukar därför användas för kortvariga markeringar, såsom fraktsedlar.

Termotransfer

Denna teknik fungerar på så sätt att skrivaren använder värme för att överföra bläck direkt till etiketten för en permanent markering. Skrivaren har ett färgband, som används för att värma fast texten på etiketten. Tack vare detta kan texten hålla länge, och dessutom kan man trycka etiketter på en mängd olika material, exempelvis plast och blankt papper. Vissa skrivare är också kapabla av direkttermo-utskrivning.

Två typer – men för olika ändamål

Även fast dessa två typer av skrivare existerar, så ser de nästan likadana ut. Den stora skillnaden är att transferskrivare har en extra spole för att kunna sätta in ett färgband tillsammans med etikettrullen. Ditt val av vilken typ av skrivare som passar dig beror på vilket mål du har med din etikettutskrivning och hur länge du vill att texten ska hålla.

Som grund att gå på kan du tänka på att om du behöver att texten ska stanna länge, då är det bäst med en transferskrivare. Det är alltså som du vill ha en långvarig etikett, som exempelvis markeringar som inte ska ändras så ofta. Om du även ska skriva etiketter på andra material än papper så kan du också tänka på att transferskrivare är betydligt bättre för det, då dessa kan skriva på syntetiska material också. Ska du endast skriva kortvariga texter såsom text på fraktsedlar så går det bra med en termoskrivare.

Hur fyller man på en etikettskrivare?

Hur man fyller på en etikettskrivare beror på vilken etikettskrivare man har. Alla har olika design, så det är svårt att ge en konkret guide på hur du fyller på din exakta skrivare. Mer detaljerad information finns säkert hos tillverkaren, och alltid i bruksanvisningen. Spara därför alltid bruksanvisningen under hela perioden du använder skrivaren!

Det man kan tänka på är i varje fall att se till att man köper rätt påfyllning till skrivaren. Olika skrivare är kompatibla med olika bläck, papper och eventuellt andra material såsom färgband och plast – såsom med transferskrivare. Även detta står i instruktionsboken, på tillverkarens hemsida och i vissa fall på själva printern.

Att fylla på en etikettskrivare är inte komplicerat och något som de flesta kan göra själva. Det är därför ingen extra kostnad för dig eller ditt företag när skrivaren behöver fyllas på, utöver själva kostnaden för påfyllnadens material, eftersom man inte måste ringa någon som fyller på skrivaren.

Hitta rätt etikettskrivare efter behov

Etikettskrivare är sannerligen multifunktionella apparater som kan användas till mycket. Allt från personlig ordning, till enkel ordning på arbetsplatsen, utskrivning av streckkoder och fraktsedlar, samt biljetter och vattentäta markeringar.

Typen av etikettskrivare som du behöver beror på vad det är du ska skriva ut och på vilket material det önskas skriva ut. Det finns direkttermo – så kallade termoskrivare – och termotransfer – så kallade transferskrivare. Termoskrivare skriver ut etiketter på papper, och etiketterna bleknar med tiden efter att de har blivit utsatta för direkt solljus, kemikalier eller värme.

Transferskrivare kan skriva ut permanenta etiketter på en mäng olika material och är perfekta om man behöver skriva ut sådant som behöver hålla länge i utomhusmiljö eller om det behöver vara vattentätt.

Hur har vi kommit fram till vår topplista för bästa etikettskrivaren?

När vi har undersökt vilka etikettskrivare som är de bästa på marknaden har vi först jämfört olika märken, modeller och dess funktioner åt för att kunna komma fram till våra resultat. Det finns olika etikettskrivare för olika behov, så det är en ytterst svår uppgift att hitta en etikettskrivare som passar alla i smaken. En del använder dem för hemmabruk, medan andra har dem till arbetet.

Vad som däremot går att jämföra lite närmare är dess funktioner och på vad för slags material etikettskrivaren kan skriva på. Detta kommer med säkerhet vara mycket avgörande när du väljer den bästa etikettskrivaren för dig.

Vilken etikettskrivare som passar dig och dina behov allra bäst så  hoppas denna guide har gett dig den grundläggande information du behöver inför ditt köp av etikettskrivare för mer ordning på arbetsplatsen!

Läs mer om etikettskrivare:
Några av våra partners etikettskrivare
Märkmaskiner hos Lyreco
Dito hos Kontorsgiganten och Prylstaden

Hoppas vi hjälpt dig att hitta den bästa etikettskrivaren för dig!

Lämna en kommentar