Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar*

Bästa eldkorgen 2023 – Ha en mysig trädgård året runt!

1. Höfats Eldkorg2. Eldkorg Ball of Fire3. Eldningskorg Denver Redfire
Höfats EldkorgEldkorg Ball of FireEldningskorg Denver Redfire

Bästa eldkorgen 2023 – En eldkorg är något som har ökat allt mer i popularitet de senaste åren. Det är ett tillskott som är perfekt att ha i din trädgård året runt, då eldkorgen kan göra trädgården mer trendig, mysigare och roligare att spendera tid i. Du kan spendera mer tid utomhus under kvällarna eftersom den både ger ljus och värme till uteplatsen. Det finns idag ett stort utbud av eldkorgar som du kan välja mellan, allt från större eldkorgar på plats till mindre som du kan ta med dig överallt. Att skapa en utomhusplats som du trivs i är viktigt, och med den rätta eldkorgen kan du skapa en uteplats du älskar.

En eldkorg är en investering där du vill tänka igenom ditt köp ordentligt och välja den rätta eldkorgen. Vi har valt ut 3 eldkorgar i vår bäst i test lista för att göra det enklare för dig att välja rätt. Vinnaren i vårt bäst i test är Höfats Eldkorg & Kolgrill vilket är en praktisk och snygg eldkorg.

Topp 3 eldkorgar bäst i test 2023

1. Vår vinnare! Höfats Eldkorg & Kolgrill Cube – Snygg design!

 • Rostbrunt stål
 • Kan stå ute året runt
 • Smidig att använda
 • Flippa korgen för att släcka elden

I vår bäst i test guide har vi valt Höfats Eldkorg & Kolgrill Cube som vår självklara vinnare av den bästa eldkorgen under 2023. Det är en snygg eldkorg som kommer att vara passande i alla trädgårdar. Materialet för denna är rostbrunt stål och den kan stå ute året runt, tack vare det hållbara materialet. Eldkorgen är perfekt för dig som vill ha en öppen brasa i din trädgård och allt du behöver att göra för att släcka brasan är att flippa korgen upp och ner. Du behöver heller inte oroa dig för att den ska trilla över då den alltid står upprätt tack vare gravitationen.

När Höfats Eldkorg & Kolgrill Cube inte används som en eldkorg kan den användas som ett sidobord, stol eller bänk. Den väger enbart 15 kilo vilket betyder att den går att flytta relativt enkelt mellan olika platser i trädgården. Du kan ta med dig den till stranden eller för besöket i stugan.

Allt du behöver för att tända elden är ved tillsammans med tändare eller tändstickor för att starta elden. Med Höfats Eldkorg & Kolgrill Cube kommer du garanterat ha det mysigt utomhus och du kan även köpa till tillbehör för så att du kan använda den som en grill. Det är den perfekta eldkorgen för alla uteplatser!

2. Eldkorg Ball of Fire – Gnistskydd för att minska spridning av gnistor!

 • Utformat som ett stort knot
 • Kommer med handtag
 • Gnistskydd
 • Skyddshuv ingår

Eldkorg Ball of Fire gör det enkelt för dig att samla hela familjen runt elden. Det är en eldkorg som är utformad som ett stort klot. Det är en unik eldkorg som är passande för alla trädgårdar och uteplatser. Eldkorgen väger 20,5 kilo och är runt 90 centimeter hög. Eldkorg Ball of Fire kommer med ett emaljerat fat som du kan lägga veden på. Den har även ett greppvänligt handtag som gör att den är enkel att flytta. Materialet är lackerat plåt som gör att den kan stå ute året runt utan några större problem.

Eldkorgen kommer även med ett gnistskydd som skyddar mot större gnistor från elden, vilket gör det säkert för dig att sitta runt eldkorgen. Skyddshuv ingår också så du kan skydda den mot väderförhållanden när den inte används. Det är smidigt att fylla på med veden tack vare designen och luckan som är enkel att öppna. Eldkorg Ball of Fire kommer att göra kvällarna mycket roligare och mysigare.

 • 2.990,00 kr

3. Eldningskorg Denver Redfire – Enkel att flytta!

 • Klassisk design
 • Har en bred öppning för att lägga in ved
 • Kommer med en bottenplatta
 • Har handtag så den är enkel att flytta

Om du är ute efter en eldkorg som är enkel att flytta och transportera kommer Eldingskorg Denver Redfire vara det rätta valet för dig. Den väger enbart 3,9 kilo, vilket gör den enkelt att flytta både runt om i trädgården, men även om du vill ta med dig den på äventyr. Höjden på eldkorgen är 45 centimeter och den har en bred öppning för ved. Eldkorgen kommer med en bottenplatta där all aska och brandrester samlas, vilket gör det säkrare att använda den.

För att den sak vara enkel att flytta kommer den också med ett handtag så att du enkelt kan flytta den. Designen för Eldningskorg Denver Redfire är klassisk som är passande i alla trädgårdar. Den är även konstruerad med en öppen karaktär, vilket gör att värmen sprider sig i alla riktningar. Det gör att alla som sitter runt om elden kommer att känna av värmen. Tänk på att skydda den med ett överdrag för att hålla den torr och för att den ska hålla under många år framöver.

 • 627,00 kr
 • 639,00 kr

Tre vanliga frågor om eldkorgar:

Vad för eldkorg borde jag välja?

Eldkorgar kommer i många olika storlekar och stilar, vilket gör det enkelt att välja en som är passande för dig. Vi har valt tre stycken som är av bra kvalitet, men som också har ett bra pris. Innan du beställer hem en eldkorg borde du tänka efter vad du planerar att använda den till. Om du vill kunna göra en större brasa behöver du självklart en liten större eldkorg. Men en större eldkorg är också svårare att flytta, vilket också gör det svårare att ställa undan den. En mindre eldkorg kan du flytta enkelt och ställa undan när du inte planerar att använda den. Du kan även ta med dig den på semestern eller hem till vännerna.

Materialet på eldkorgen är också viktigt så att det är ett hållbart material som kommer att hålla länge. Vill du till exempel att din eldkorg ska stå på ett permanent ställe så är det rekommenderat att välja gjutjärn.

Vad kan en eldkorg användas till?

Precis som namnet föreslår är en eldkorg, en korg som du kan ha eld i! För det mesta är eldkorgen tillverkad i rostfritt stål, järn eller gjutjärn vilket gör att de är väderbeständiga. För att göra en eld behöver du stapla upp ved och använda dig av en tändare eller tändstickor för att få igång din brasa. Du kan använda din eldkorg till att tända en brasa under kvällarna för värme så du kan stanna ute längre. Den kan även används för att grilla eller för att göra utsökta s’mores till hela familjen. En eldkorg är något som är perfekt för att ha till trädgården året runt, och kommer göra det enklare att socialisera.

Hur underhåller jag min eldkorg på det bästa sättet?

En sak som är viktigt är att du alltid läser igenom anvisningarna som eldkorgen kommer med innan du börjar använda den. Det finns vissa eldkorgar som kan stå ute året runt utan skydd, medan andra måste bli skyddade så de inte blir skadade när det är dåligt väder ute. När du hanterar eld är det alltid viktigt med säkerheten. Det betyder att du ser till att barn och djur hålls borta från elden.

Inskaffa också en eldpoker för att hantera veden i eldkorgen. Du borde även ha en brandsläckare till hands när du har en eldkorg. För att elden ska brinna mer effektivt borde du också rengöra askresterna regelbundet, och var alltid noga med att se till att elden är helt släckt innan du lämnar trädgården.

Bästa eldkorgen
Investera i en eldkorg till din trädgård

Vad vi haft i åtanke när vi valt produkterna i vår topplista

En eldstad är en investering för din uteplats och något som kommer att göra livet i trädgården mycket roligare. Vi har valt ut eldkorgar med olika slags designer för att ge konsumenter ett stort urval. En annan faktor i valet av eldkorgar var användarvänligheten och att det var praktiska.

Priset var även något vi haft i åtanke när vi valt ut produkterna till vår topplista. Därför finns det i vårt urval tre eldkorgar i olika prisklasser för att vara passande för alla. Säkerheten är självklart också livsviktig när det kommer till eldkorgar, och den bör vara enkel att tända och även enkel att släcka. Det bör även finnas något slags skydd inkluderat för att du inte ska råka bränna dig när du använder den.

Genom att välja en av de eldkorgar som vi har rekommenderat i vår bäst i test lista kommer du garanterat få den trädgård som du och dina nära och kära kan vistas i året om!

 

Referenser och länkar

https: //www.handlasmart.se/eldkorg

https: //hantverksproffset.se/eldkorg/

Vi har jämfört eldkorgar avseende produktinformation, kundrecensioner, kundbetyg och kundnöjdhet hos

Buildor
Byggmax
Granngården

Lämna en kommentar