Bästa duschkabinen 2023 – Slipp våta väggar och golv! 

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

1. Arrow Duschkabin 60302. Duschkabin SR-7027-1003. Kabin överdel Next NK 88 IFÖ
Arrow Duschkabin 6030Duschkabin SR-7027-100Kabin överdel Next NK 88 IFÖ

Bästa duschkabinen 2023 – En duschkabin är perfekt för dig som vill förhindra att vatten stänker golven och väggarna. Den har fyra väggar med ett duschkar, ett duschset, blandare och en skjutdörr som du enkelt kan öppna för att komma in i. Om det är dags för dig att köpa en ny duschkabin finns det mycket som du måste tänka på. För det första ska den passa in i ditt badrum då en duschkabin kommer i en mängd olika storlekar och stilar.

Vill du förhindra att det blir problem med fukt i huset är en duschkabin också ett smart alternativ. Duschkabinen skyddar väggarna från vatten vilket gör att det finns en mindre risk för fukt. En duschkabin är dessutom något som gör ditt badrum mer attraktivt. Eftersom den finns i många olika storlekar är den även passande för mindre badrum.

Att välja en duschkabin kan däremot vara svårt. Vi har därför satt samman en topp tre lista för dig att hitta den bästa duschkabinen. Vi har kollat igenom ett stort utbud av duschkabiner för att välja ut de tre bästa för dig!

Topp 3 bästa duschkabiner bäst i test 2023

1. Vinnare! Arrow Duschkabin 6030 – Fyrkantig design!

 • LED-belysning som har touch-knappar
 • Både takdusch och kroppsdusch
 • Inbyggd radio
 • MORA termostat

Vår vinnare i vår bäst i test lista är Arrow Duschkabin 6030. Inte enbart är det en snygg duschkabin som kommer att passa i alla moderna badrum, men det är också funktionell. Den kommer med både takdusch och kroppdusch så du kan välja hur du vill duscha. Arrow Duschkabin 6030 är också unik med en fyrkantig design i vit färg och är därmed lämplig att placera längst en vägg. Duschkabinen kommer också med en radio då du kan lyssna på musik medan du duschar. En annan unik funktion är en masserande handdusch.

Duschkabinen har en sittdel, en hylla för dina produkter och en spegel, vilket gör det enklare för dig att göra dig ordning. Den har en bredd på 115 centimeter, höjden är 217 centimeter och djupet är 85 centimeter. Du behöver heller inte oroa dig för att någon ska råka komma in när du duschar då den har ett tonat säkerhetsglas. LED- belysningen som du styr med touch-knappar är också något som gör denna duschkabin till det där lilla extra.

Arrow Duschkabin gör det till en trevlig upplevelse för hela familjen. Vi valde denna som vår vinnare då den kommer med radio, praktiska funktioner som hyllor, både takdusch och kroppsdusch och att den dessutom är snygg.

2. Duschkabin SR-7027-100 – Elegant duschkabin!

 • Fotmassage
 • 5 mm grått glas
 • 6 massage jet’s
 • Datorpanel med bland annat FM radio

Duschkabin SR-7027-100 är en modern och elegant duschkabin. Den är gjord i aluminium och har en svart finish. Du kommer aldrig vilja sluta duscha när du inskaffar denna duschkabin. Den kommer med en datorpanel som har FM radio – sätt på din favorit kanal när du gör dig i ordning. Datorpanelen kontrollerar också fläkten och ljuset och duschkabinen kommer också med fotmassage så dina fötter kommer att må bra efter en lång dag. Du kan välja mellan handdusch eller takdusch beroende på dina preferenser.

Vill du bli masserad samtidigt som du duschar? Då är denna duschkabin ett självklart val! Den kommer med 6 massage jet’s. För att du enkelt ska hålla koll på balsam och schampo har den även inkluderad glashylla och en spegel. Storleken på denna duschkabin är 90x90x215 centimeter. Innan du beställer hem den måste du dock först göra en noggrann mätning i badrummet så att du kan vara säker på att den passar in.

 • 8.795,00 kr

3 Kabin överdel Next NK 88 IFÖ – Klassisk hörn duschkabin!

 • Ren profil
 • Hylla med plats för schampo och balsam
 • Hörn duschkabin
 • Låga insteg

För dig som är ute efter en mer klassisk duschkabin kommer det inte bli bättre än Kabin överdel Next NK 88 IFÖ. Det är en vit duschkabin som du enkelt placerar i hörnet på din badrum. Den har en ren profil och den har även en hel frontplåt till själva kabinkaret. Duschkabinen kommer även med ett lågt insteg, vilket gör det enkelt för hela familjen att använda den. Profilerna på duschkabinen är vitlackerade så den är passande i alla badrum.

Ifö Next duschkabin har dolda tätningslister så inte har några onödiga skarvar. Detta gör det mycket enklare att hålla den ren. Det är ett perfekt val för dig som vill ha en dusch som är enkel att använda utan många olika funktioner. Duschkabinen kommer inte med ett tak utan den är öppen. Storleken på denna duschkabin är 800x800x1860 millimeter.

 • 6.805,00 kr

Tre vanliga frågor om duschkabiner:

Vilken modell av duschkabiner bör jag välja?

Du bör först tänka igenom vad du behöver den till. Hur många kommer att använda den, och är det en duschkabin som kommer att används dagligen? Eftersom duschkabiner kommer i olika storlekar vill du välja en duschkabin som är tillräckligt stor för ditt behov. Har du en stor familj är det alltid bättre att välja en större modell. Du kan även välja mellan en öppen eller sluten duschkabin. En öppen duschkabin kommer utan ett tak, medan en sluten innebär att det inre utrymmet är stängt på alla sidor.

Många modeller är konstruerade att ha i ett hörn, men det finns självklart också de som också enbart kan stå mot en vägg i badrummet. Du vill också välja en duschkabin som matchar inredningen till resten av ditt badrum. Därför finns det många olika modeller och stilar som du kan välja mellan.

Innan du beställer hem en duschkabin är det vitalt att du mäter ut den. Detta så att det blir rätt och så att den är passande för ditt badrum. Har du inte redan en duschkabin sedan tidigare måste du också tänka igenom vad för förutsättning ditt badrum har. Golvbrunnens placering är även något som är viktigt för vad för duschkabin du ska välja.

Vad är fördelen med en duschkabin?

En stor fördel med en duschkabin är att det inte kommer vattenstänk på väggarna när du duschar. Det gör att det blir en mindre chans för att få fukt i ditt badrum, vilket klart kan leda till en stor kostnad för att få bort detta. För att installera en duschkabin krävs det heller inte samma fuktsäkring som det krävs med till exempel med en duschhörna som har fristående dörrar. Du behöver heller inte installera några väggfästen med en duschkabin. Vattnet leds också direkt ner i avloppet så att det inte blir mycket vatten som hamnar på golvet.

Hur går monteringen till av en duschkabin?


Monteringen av en duschkabin kan vara lite svårt om du inte har gjort det tidigare, men det är inte omöjligt. Det finns dock en rad olika saker som du måste tänka på. För det första, finns det en fungerande golvbrunn där du planerar att ha din duschkabin? Om det inte finns är detta något som du måste kontakta en certifierad VVS installatör som kan göra detta åt dig. Det finns vissa duschkabiner som krävs el och då måste du anlita en elektriker för att inkopplingen. En duschkabin kan också vara rätt tung, vilket är varför du borde be om hjälp om du ska göra installationen själv.

Om du inte har kunskap eller tålamod att installera en duschkabin kan du självklart anlita en firma för att göra detta åt dig. För en installation av en duschkabin kan du använda dig av ROT-avdraget vilket ger dig ett skatteavdraget på 30 % av kostnaden. Avdraget gäller för själva arbetskostnaden som arbetet kommer att kosta. Du måste själv äga fastigheten för att nyttja avdraget och firman måste ha F-skatt för att det ska vara gällande.

Bästa duschkabinen
Slipp vattenstänk på golv och väggar med en duschkabin

Vad vi hade i åtanke när vi valde ut produkter till vår topplista

När vi valde ut duschkabiner till vår topplista jämförde vi olika modeller och storlekar, kvaliteten och även priset. Kvaliteten är det viktigaste när det kommer till en duschkabin för att den ska hålla under många år. Designen är också viktigt vilket är varför vi valde ut tre olika designer för dig att välja mellan. Vi tänkte även på att välja olika modeller så både hörn duschkabiner och de som kan stå i mitten av rummet blivit inkluderade.

Många duschkabiner har även extra funktioner för den som vill, som exempelvis radio, medan andra föredrar en mer klassisk duschkabin utan några avancerade funktioner. Vilken duschkabin du än väljer kommer det att göra en stor skillnad i badrummet och är en klart god investering för ditt hem.

Referens och länkar

https://www.ifo.se/planering/välj-rätt-produkter/välj-dusch/#gref

https://www.bygghemma.se/reportage-och-guider/duschdorrar-duschvaggar-eller-duschkabin/

https://www.bytaduschblandare.se/installera-duschkabin

https://engineer.decorexpro.com/sv/santeh/vanna/podklyuchenie-dushevoj-kabiny.html

https://www.expressen.se/leva-och-bo/inredning/badrum/duschkabin–7-basta-tipsen-infor-kopet/

Vi har jämfört duschkabiner avseende produktinformation, kundrecensioner, kundbetyg och kundnöjdhet hos
Byggmax
Buildor
Hemfint

Lämna en kommentar