Bästa entrétaket 2023 – Hitta det bästa skyddet för din bostad!

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

1. Entrétak Porch Flat designtak2. Vindskydd Block BS 220 GOP3. Entrétak Neo
Entrétak Porch Flat designtakVindskydd Block BS 220 GOPEntrétak Neo

Bästa entrétaket 2023 – Ett entrétak kan verkligen förändra utseendet helt på ditt hus, men det är inte enbart något som kan göra ditt hus snyggare, det kan även skydda ditt hus – och speciellt din ytterdörr från skador som stormar, regn, snö och en skinande sol. Med ett entrétak kan du se till att din dörr och även delar av framsidan på huset är skyddat. Ett plus är dessutom att du kan välja ett snyggt entrétak som verkligen kommer att göra ditt hem mer attraktivt.

Idag finns det verkligen ett brett utbud av entrétak som du kan välja mellan, allt ifrån entrétak i glas, till entrétak i trä och i en mängd olika färger. Att välja det rätta entrétaket är därför inte alltid enkelt. I vår guide har vi valt ut tre tak som vi anser vara de bästa på marknaden idag och kommer att göra det enklare för dig att hitta ett entrétak för din bostad.

Läs mer om det bästa entrétaket i vår guide, vilka vi har valt ut som våra favoriter och varför det finns många fördelar med att ha ett entrétak!

Topp 3 bästa entrétaken bäst i test 2023

1. Vinnaren för oss! Entrétak PORCH FLAT DESIGNTAK!

 • Klassiskt utseende
 • Lång livslängd
 • Går att välja till ledspotlights
 • Enkel installation

Vår vinnare är den klassiska Entrétak Porch Flat designtak som är ett klassiskt entrétak och som har en lång livslängd och om du verkligen vill ge ditt hus ett nytt utseende är denna det självklara valet. Taket kommer med en stomme som är tillverkat i ett robust aluminiumkonstruktion. Undertaket på Porch Flat designtak är konstruerad med en vit slät aluminiumplåt.

Du kan även välja till infällda ledspotlights och dessa kommer i två olika färger. Entrétaket är också enkelt att montera då det kommer en medföljande monteringskonsol. Denna modell har en garanti som är på 5 år och det är ett entrétak som också är rätt underhållningsfritt. Om du väljer sexmeters modellen så kräver denna dock stolpar.

Entrétak Porch Flat designtak kommer med inbyggd hängränna där du kan välja med avrinning åt höger eller vänster. Det håller också byggstandarder i Sverige och är CE-märkt enligt EN1090-3. Ett kvalitativt tak med ett klassiskt utseende, perfekt för den som är ute efter ett stilrent entrétak.

2. Vindskydd Block BS 220 GOP – Modern design!

 • Högt skydd mot regn och blåst
 • Hög hållbarhet
 • Designat för de nordiska förhållanden
 • Modern design

Vindskydd Block BS 220 GOP är ett modernt alternativ som kommer med en effektfull design. Det har en hög stabilitet och hållbarhet. Skyddet har en kubisk design som kommer med tydliga linjer som är passande för många olika fasader. Vindskydd Block BS 220 GOP ger ett extra skydd mot både blåst och regn, och skyddar ytterdörren och fasaden mot de flesta väderförhållanden.

Materialet är gjort av slagtåligt pulverlackerat aluminium och har en EPS-isolering på insidan som ger extra stabilitet och minskar även ljudet från regn. Det är dessutom helt framtaget för de nordiska väderförhållandena. Vindskydd Block BS 220 GOP har också en hög belastningsförmåga, vilket är perfekt för dig som bor någonstans där det är mycket snö och entrétaket kan hantera upp till 150 kg/m² snölast.

Vindskyddet kan monteras på båda sidorna av taket och blir ett perfekt komplement till ditt entrétak när du vill ha extra skydd för din bostad.


3. Entrétak Neo – Klassiskt skydd över ytterdörren!

 • Skyddar dörren
 • Tålig polypropylen
 • Går att länka ihop produkten
 • Enkel montering

Är du ute efter ett entrétak som är enkelt att montera är Entrétak Neo något för dig. Det är ett klassiskt entrétak i en stilren grå färg. Entrétaket är lätt att montera själv utan att behöva anlita en firma. Taket är även länkbart så att du enkelt kan länka ihop detta om du är i behov av ett längre tak. Det krävs heller inte några extra tillbehör för att du ska göra detta. Höjden ligger på 30 centimeter, längden är 136,5 centimeter, djup är 86 centimeter och den har en yta på 1,17 m².

Entrétaket är tåligt och det är enkelt att underhålla. Materialet på detta entrétak är tillverkat av tåligt polypropylen och den har en av pulverlackerad aluminium. Entrétaket är dessutom nästan helt okrossbart. Den har den perfekta kombinationen med att ge skugga, men samtidigt släpper den in solljus på ett behagligt sätt.

Detta entrétaket är därför ett perfekt skydd för din ytterdörr mot alla väder, från hagel, regn, snö och UV-strålning.

Tre vanliga frågor om entrétak:

Vad är fördelen med ett entrétak?

Att ha ett entrétak kommer med många fördelar. För det första kan det agera som ett skydd för dig när du ska in till din bostad. Vem vill behöva stå i spöregn medan man letar efter nycklarna i väskan? När du har ett entrétak kan du springa fram till dörren och skydda dig från regnet. Något annat att tänka på är att din försäkring för din dörr inte gäller om du inte har ett entrétak, eftersom dörren helt står utan skydd. Under vintern kommer även ditt entrétak att skydda dörren från snö så att du enkelt kan ta dig ur huset. Ett entrétak ser dessutom väldigt snyggt ut och är en bra investering för ditt hem av en rad olika anledningar.

Kan jag installera ett entrétak själv?

När det kommer till bygge och en installation av något som ett entrétak är det alltid bäst att lämna detta åt proffsen om du känner dig osäker. Om du har kunskap kring bygge och känner att det är ett projekt du skulle kunna klara kan du självklart göra det själv. I regel kommer entrétaken med goda instruktioner om hur monteringen ska gå till. Det finns inga restriktioner för att installera ett entrétak, men det är viktigt att jobbet utförs på ett korrekt sätt för att undvika skador. När du monterar ditt entrétak är det viktigt att tänka på att använda tillräckligt långa skruvar, då ett vanligt misstag är att enbart fästa det i panelen.

Ska du däremot anlita en firma för att göra jobbet kan du skicka ut en förfrågan om lika offerts som finns tillgängliga. För privatpersoner är även ROT-avdraget alltid gällande. Det är ett avdrag som ger ett skatteavdrag på 30 % av själva arbetskostnaden. Du kan använda detta avdraget upp till 50 000 kronor per år. För att använda det måste firman ha F-skatt och du måste stå som ägare på din bostad.

Du behöver inte ansöka om ett bygglov så länge inte ditt entrétak är större än 15 kvadratmeter, men det är alltid bäst att kontakta din kommun om du ska göra ett större entrétak för att vara på den säkra sidan. 

Hur väljer jag rätt entrétak för min bostad?

Det finns ett brett utbud av entrétak som du kan välja mellan, då entrétak skiljer sig mycket i både storlek, material, stil och även pris. Det som är viktigast för ett entrétak är att det är passande för ditt hus. Därför vill du hitta ett entrétak som har liknande färg och stil som ditt hus har. Entrétaket får heller inte vara för stort eller för litet för din ingång. Därför är det viktigt att noga mäta ut så att det blir rätt. I vår bäst-i-test lista har vi valt ut tre rätt olika entrétak för dig att välja mellan. Vår lista är därför en bra plats för dig att börja att läsa dig in på vad du bör tänka på för att hitta rätt entrétak för din byggnad!

Bästa entrétaket
Ge skydd till både dig själv och din bostad med ett kvalitativt entrétak

En sista tanke

Ett entrétak kan verkligen göra en skillnad för ditt hus och är en klart god investering. Det kan göra ditt hus mer charmigt och attraktivt, samtidigt som du skyddar din ytterdörr. Om du planerar att sälja din bostad i framtiden kommer det även vara något som gör att huset kommer att ha ett högre värde vid försäljningen. För att det ska bli rätt gäller det att du hittar ett entrétak som är passande just för ditt hus. Gå därför igenom vår lista noga för att hitta det bästa entrétaket för dig!

Referenser och länkar

https://www.alltombostad.se/bygg/entretak/kategori.html

https://www.designtak.se/sidor/guider

https://byggvaruhusen.com/entretak/

https://xn--kpabsta-8wa2n.se/skarmtak-entre/

Vi har jämfört entrétak avseende produktinformation, kundrecensioner, kundbetyg och kundnöjdhet hos
Hemfint.se
Byggmax
Buildor.se

Lämna en kommentar