Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar*

Bästa fotmassageapparat 2023 – Rå om dina trötta fötter med rätt modell!

1. Beurer Fotmassage FM902. Beurer Shiatsu fotmassage FM 603. Casall Foot Massage Platform
Beurer Fotmassage FM90Beurer Shiatsu fotmassage FM 60Casall Foot Massage Platform

Bästa fotmassageapparat 2023 – Att få fotmassage är mycket skönt och avslappnande, men det ger även en hel del fördelar för din hälsa. Fotmassage kan lätta på ömma och trötta fötter samtidigt som blodcirkulationen förbättras.

Med en fotmassageappart i ditt hem så kan du få dina fötter masserade vilken tid på dygnet och hur ofta du än vill. Du kan enkelt använda den på olika ställen runt om i hemmet, vare sig du tittar på TV eller jobbar.

Det finns otroligt många olika varianter och det kan vara svårt att veta vilken man ska välja. Här nedan kommer våra favoriter av fotmassageapparater som förhoppningsvis kan vägleda dig till ditt val.

Topp 3 fotmassageapparater bäst i test 2023

1. Vår vinnare! Beurer Fotmassage FM90

 • Tre olika program
 • Shiatsu- och tryckluftmassage
 • Omsluter hela fötterna
 • Värmefunktion

Denna fotmassageapparat är gjord av mycket hög kvalitet och ger dig en känsla av en riktig fotmassage. Den kan ge dig både shiatsu tryckluftmassage eller en klassisk fotmassage med tre olika massageprogram. Med hjälp av den smidiga displayen kan du enkelt sätta på värmefunktionen, som hjälper dig att värma upp frusna fötter och för att förbättra blodcirkulationen i fötterna.

Med denna apparat får du en skön massage för fötter och hälar i cirkulerande rörelser. Den är mycket enkel att använda, det är bara att stoppa in fötterna i den så att hela fötterna omsluts. Efter det kan du börja njuta.

Det finns ett avtagbart skydd som du snabbt och effektivt kan tvätta och fotmassagensapparaten rymmer fötter i storlekar upp till 46.

2. Beurer Shiatsu fotmassage FM 60 – 18 massagehuvuden!

 • Prisvärd
 • 18 massagehuvuden
 • Värmefunktion
 • Individuellt justerbar lutningsvinkel

Beurer Shiatsu fotmassage FM 60 är en väldigt prisvärd fotmassagemaskin som ger en mycket skön shiatsumassage. För dig som vill massera undersidan av fötterna så är denna apparaten ett perfekt val.

Den är mycket enkel att använda och har hela 18 massagehuvuden som ger både en zonmassage och shiatsumassage. Den är perfekt för dig som har trötta och ömma fötter eller när du helt enkelt bara behöver koppla av en stund. Det finns en värmefunktion som hjälper till att tina upp dina frusna fötter och du kan välja mellan två olika massagehastigheter.

Den smidiga displayen gör att den är mycket enkel att använda och den har en färgad lysdiod för av- och på knappen. Ytan är gjord av andningsväv och utöver det så finns det också en individuellt justerbar lutningsvinkel, med fötter som är höjdjusterbara.

3. Casall Foot Massage Platform – Prisvärd!

 • Enkel användning
 • Tillverkad i ett miljövänligt material
 • Ger en djupverkande massage
 • Enkel att både förvara och ta med sig

Casall foot massage platform är ett otroligt prisvärt alternativ som är mycket enkel att använda och förvara då den tar upp väldigt lite plats. Denna fotmassageplatta passar dig som vill ha en enkel fotmassage och inte har något emot att behöva göra en del av jobbet själv. Med Casall foot massage platform behöver du inte vara beroende av ett eluttag eller några batterier, vilket gör det möjligt för dig att kunna ta med denna vart du än vill!

Casall Foot massage är en manuell fotmassage, med en platta med små upphöjningar i olika storlekar som du trycker dina fötter emot. Plattan är tillverkad i ett miljövänligt material med 25% naturliga material från bambu och rishusk.

Den enkla mattan ger en djupverkande massage som verkligen stimulerar blodcirkulationen och tryckpunkter på ett effektivt sätt, trots sin enkelhet. Den lindrar ömma fötter och värk och ökar din blodcirkulation.

Utöver detta så är den även mycket enkel att rengöra. Använd en lätt fuktad trasa och sedan avslutar du med att torka med en torr trasa.

Fördelar med fotmassage

Precis som alla annan massage så har fotmassage många olika fördelar för din hälsa, många fler än vad man kan tro. Som sagt så förbättrar det din blodcirkulation men det sänker även blodtrycket och kan motverka stress. Det kan även hjälpa mot smärta och spänningshuvudvärk, hjälpa dig med ångest och depression och skyddar dina fötter mot eventuella skador eller fotproblem.

Fotmassage kan dessutom hjälpa mot PMS, förbättra din sömn och även minska svullnaden i dina fötter och ben. Detta är bara några av de många fördelar som en fotmassage ger.

Det finns många olika varianter av massagemaskiner, en vibrerande fotmassage gör exempelvis inte lika mycket som en knådande fotmassageappart. Det beror därför lite på vad du vill att apparaten ska göra för dig.

En fotmassage som har en värmefunktion är en stor fördel och det med tanke på att det kan värma upp dina kalla fötter samtidigt som det ökar din blodcirkulation och minskar smärtan.

Modeller av fotmassageapparater

Fotmassage används oftast för avkoppling och därför är det viktigt att man väljer en modell som man faktiskt tycker om och känns bra för just dina fötter. Alla föredrar olika modeller och de knådande modellerna är ett populärt val eftersom det påminner om en riktig fotmassage som utförs av en människas händer. Men andra kan även tycka bättre om vibrationer eller en manuell modell, du väljer helt enkelt modellen utifrån vad som faller dig bäst i smaken.

Den vanligaste massagekonsten när det kommer till fotmassagemaskiner kallas Shiatsu. Denna massagekonst härstammar från Asien där Shi står för finger och atsu står för tryck. Shiatsu har sedan starten utvecklats under flera hundra år.

Det som kännetecknar shiatsu-massage är att man använder fingrarna som man sedan trycker över den yta man vill massera. På en massageapparat med shiatsu-funktion simulerar man denna teknik genom att apparaten ger massage genom tryck och rotation, precis som om du hade riktiga händer som masserade dig.

När du köper en fotmassageappart så är det viktigt att du tänker på vilken typ av massage som du önskar, vilka funktioner som är nödvändiga och vad som är den viktigaste egenskapen hos en fotmassage för dig. Du vill såklart inte att den bara ska stå och samla damm i ett hörn, så gör ett noggrant val.

Bästa fotmassageapparaten
Rå om dina trötta fötter med en fotmassageapparat

3 vanliga frågor om fotmassageapparater:

Hur ofta ska man använda en fotmassageappart?

Svaret på denna fråga varierar beroende på vad du tänkt använda din fotmassageapparat till. En del använder fotmassageapparater för att de har problem med sina fötter, medan andra endast ser massagen som en skön, avkopplande stund.

Om meningen med din användning av en fotmassage är att förbättra din blodcirkulation så är det rekommenderat att använda den så regelbundet som möjligt.

Vilka typer av fotmassageapparater finns det?

Det finns ett stort utbud av fotmassageapparater men man brukar dela upp dem i två olika huvudgrupper.

Omfamnande fotmassageapparater

Det som menas med omfamnande fotmassageapparat är att de har en sluten konstruktion som täcker hela din fot. Det brukar vara vanligast att värmefunktionerna fungerar bättre med denna design och luftkuddarna kan göra det möjligt för dig att få en kompressionsmassage. Omfamnande fotmassagemaskiner brukar ses som ett litet exklusivare alternativ och är därför oftast även lite dyrare.

Öppna fotmassageapparater

Öppna fotmassageapparater har istället en öppen konstruktion. De är mycket enkla att använda då du endast behöver sätta dina fötter på maskinens roterande massagehuvuden. Det är inte så vanligt att hitta en värmefunktion på dessa modeller men självklart finns det de modeller som även har denna funktion.

Med en öppen fotmassageapparat så får du möjligheten att på ett mycket enkelt sätt kunna massera specifika områden på dina fötter. Utöver det så brukar dessa modeller vara billigare än de omfamnande modellerna, eftersom de inte har samma möjlighet till lika mycket funktionalitet.

Vad kostar en fotmassagemaskin?

Priset på en fotmassageapparat kan variera stort beroende på vad för slags apparat det är och vilka funktioner den besitter. Enklare modeller som de manuella kan kosta så lite som några hundra lappar medan en mer avancerad modell kan kosta upp till 2000 kronor.

Märket på den fotmassageapparaten som du letar efter, dess olika funktioner eller om den erbjuder värmefunktion eller inte kan ha en stor påverkan på priset som du kommer behöva betala. Med tanke på alla de fördelar som en fotmassageapparat kan erbjuda så är en fotmassageapparat en väl värd investering.

Gör ett anpassat val utefter dina behov och investera i en kvalitativ modell som uppfyller de kriterier du letar efter!

Källor:

https://hemfakta,se/fotmassage/

https://xn--bstaitest-v2a,se/fotmassageapparat/

https://inspekto,se/fotmassage-maskin-test/

Vi har jämfört produkter avseende produktinformation, kundrecensioner, kundbetyg och kundnöjdhet hos nedanstående webbplatser för att hitta bästa fotmassageapparat

Tretti
Meds
Gymgrossisten
Casall
Pricerunner
Prisjakt

Lämna en kommentar