Bästa trädgårdskärran – Kompis med hjul till trädgårdsarbetet

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

1. MTD Kombivagn2. Trolla Transportvagn med lastkorg3. Stiga Pro
MTD KombivagnTrolla Transportvagn med lastkorgStiga Pro

En trädgårdskärra erbjuder dig mer utrymme och passar perfekt för dig som utför mycket manuellt trädgårdsarbete och som har mycket trädgårdsavfall som måste avlägsnas. Till skillnad från skottkärror behöver du inte själv bära på kärran, vilket kan vara påfrestande för både din nacke, armar och rygg. Men dessutom är det väldigt tungt och tidskrävande.

Trädgårdskärran kopplas samman med antingen en traktor, fyrhjuling eller annan vald transport och du kan sedan lassa den full med löv, stenar eller jord och sedan köra detta till tippen på ett enklare sätt. Vi har genomsökt marknaden efter de bästa trädgårdskärrorna så att du kan göra ett bättre val. Kika särskilt på den vinnande kombivagnen från varumärket MTD.

Topp 3 bästa trädgårdskärran bäst i test

1. Vår vinnare! MTD Kombivagn

 • Material: polyplast
 • Passar samtliga traktorer med drag
 • Kapacitet: 340 kilo
 • Kan även användas manuellt

Denna multifunktionella Kombivagn från varumärket MTD kan användas både sammankopplad med din traktor när du behöver köra undan mycket trädgårdsavfall, eller användas manuellt som en vanlig skottkärra när du har krattat löv eller utfört lite mindre bestyr. Anledningen till att modellen kan användas på flera olika sätt är en bidragande orsak till dess förstaplacering på topplistan.

Trädgårdskärran har en kapacitet på 340 kilo, vilket ger dig gott om utrymme att utföra mängder av olika sysslor. Dessutom är MTD Kombivagn mycket robust och tillverkad av tålig polyplast. Dess design gör den enkel att lasta av och på, där du snabbt kan fästa den vid dragkroken på din traktor. Letar du efter en rejäl trädgårdskärra så rekommenderar vi denna lite extra.

2. Trolla Transportvagn med lastkorg – Perfekt komplement till traktorn!

 •  Svartlackerad
 •  Med tippfunktion
 •  Kapacitet: 225 kilo
 •  Material: metall

Denna prisvänliga transportvagn med lastkorg från Trolla, är ett utmärkt val för dig som letar efter modell med en medelstor kapacitet och som har användarvänliga funktioner. Kapaciteten på 225 kilo gör att kärran kan användas till flera olika typer av bestyr, samtidigt som dess tillverkningsmaterial i metall gör den mycket tålig och hållbar. Trolla har säkerställt att du får mycket för pengarna.

Designen på kärran är också mycket stilren, där metallen har svartlackerats för att den ska kunna användas till lite olika typer av trädgårdsavfall utan att se alltför smutsig ut.

En utmärkande faktor med denna transportvagn med lastkorg är att baksidan helt kan öppnas upp, vilket underlättar markant när du vill lasta på lita tyngre saker som stenar eller trä. Dessutom har kärran också en tippfunktion om du vill använda kärran för att grusa vägen upp till huset eller liknande sysslor. En mycket funktionell modell för många olika trädgårdsbestyr!

3. Stiga Pro – Robust och tålig modell!

 •  Kapacitet: 100 kilo
 •  Material: Galvaniserat stål
 •  Kan användas med åkgräsklippare
 •  Tippfunktion

Om du är ute efter en mer praktisk modell som du kan användas tillsammans med din åkgräsklippare, så rekommenderar vi att du kikar lite extra på trädgårdskärran Pro från varumärket Stiga. Detta är en något mer kostsam modell, men ger dig flera fördelar. Bland annat har kärran tillverkats av det mycket slitstarka materialet galvaniserat stål och har flera funktioner som gör den mycket utmärkande.

Kärran har en kapacitet på maximalt 100 kilo, vilket gör att den passar utmärkt när du vill kunna forsla bort löv eller trädgårdsavfall. Genom att slippa använda en skottkärra för att göra flera vändor kan du med denna modell spara energi och slipper belastningen på ryggen.

Denna modell är konstruerad med en tippfunktion och avtagbar bakläm. Letar du efter en mycket rejäl modell så tycker vi att du ska kika på denna modell från Stiga lite extra.

Vad är skillnaden mellan en trädgårdskärra och en skottkärra?

Vid närmare överblick kanske du tycker att en trädgårdsskärra liknar en skottkärra på många punkter. Men om du kikar närmare kommer du direkt se att de är byggda för lite olika ändamål och har en konstruktion som skiljer sig markant från varandra. Vilken du bör välja, beror helt och hållet på hur mycket trädgårdsavfall du behöver skövla bort och hur tungt det är. Vi hjälper dig här att göra det allra bästa valet för dig.

Skottkärra

Den klassiska skottkärran! Vad vi har dragits med denna fram och tillbaka för att köra bort löv i trädgården eller när vi rensar i rabatten. En skottkärra har en nättare form och konstruktion med vanligtvis ett hjul framtill för att den ska kunna köras över samtliga ytor i trädgården. Den är väldigt praktisk när det kommer till mindre bestyr.

Men så snart du behöver utföra mer rejäla jobb i trädgården kommer du snabbt att begränsas av en skottkärra eftersom du måste köra den manuellt över grus och stockar. Letar du efter en klassisk skottkärra, kan du kika på vår artikel om de bästa skottkärrorna på marknaden. Men har du mer trädgårdsavfall som måste skövlas bort så rekommenderar vi att du kikar på en mer rejäl trädgårdskärra som kommer att underlätta dina bestyr i trädgården markant.

Trädgårdskärra

Eftersom en trädgårdskärra har en större lastkapacitet och vanligtvis också är utrustad med en tippfunktion, kommer denna att vara en perfekt hjälpreda när du utför lite större arbeten i trädgården eller om du helt enkelt har en större trädgård att underhålla.

Dessa modeller är istället utrustade med två hjul och dras med hjälp av ett fordon. Flera modeller på marknaden kan också användas manuellt, vilket ger dig fördelen att du inte behöver koppla ihop den om du endast behöver köra bort lite löv eller ogräs.

Tre vanliga frågor om trädgårdskärror:

Vart kan man slänga sitt trädgårdsavfall?

Det är väldigt olika från kommun till kommun om hur de vill att man ska göra sig av med sitt trädgårdsavfall. Men i större delen av Sverige kan du som har trädgård och varje år behöver göra dig av med trädgårdsavfall prenumerera på ett kärl. Detta är ett samarbete mellan återvinningscentraler runt om i landet och som hjälper till att minska dumpning av avfall i skog och mark.

Eftersom många använder gödsel eller kemikalier i sin trädgård, kan detta innehåll vara skadligt för naturen. Så därför har detta prenumerationssystem införts. Men hur fungerar det? Hos kommunen kan du anmäla dig och ett kärl kommer sedan att skickas till dig. Detta fyller du med trädgårdsavfallet och detta plockas sedan upp i samband med dina andra sopor.

Men om du endast behöver göra dig av med detta avfall någon gång per år, kan du också välja att åka direkt till din återvinningscentral och lämna in ditt trädgårdsavfall här.

Vilka fordon kan man använda en trädgårdskärra med?

Vilka fordon trädgårdskärran är kompatibel med skiljer sig lite från modell till modell. De flesta rekommenderas att användas med en traktor eller fyrhjuling med dragkrok. Alternativt kan du fästa den i din åkgräsklippare, vilket gör den enklare att transportera och du behöver heller inte förstöra din gräsmatta genom att använda ett tyngre fordon.

Hur stor trädgårdskärra behöver man investera i?

Beroende på hur mycket trädgårdsavfall du vanligtvis behöver göra dig av med och även hur tungt det är, kommer det bästa valet för dig att behöva baseras på detta. Marknaden är fylld med lite olika typer av modeller där lastkapaciteten sträcker sig från 50 kilo och sedan upp till flera hundra. Så oavsett hur stor eller liten trädgård du har, kan du hitta ett passande val på marknaden som underlättar dina bestyr i trädgården.

Bästa trädgårdskärran

Vad vi haft i åtanke när vi skapat vår topplista

Om man har en trädgård är det oftast ganska mycket jobb som krävs för att den ska se välvårdad och blomstrande ut. Beroende på storleken och hur stora odlingar du har, kommer dock energin som krävs se lite olika ut.

Men vill du inte kunna spara tid där det går? Har du många rabatter att rensa, mycket nedfallna löv att skövla bort eller letar efter en vagn som kan hjälpa dig att sanda gången under vintern, kommer en trädgårdskärra att vara en utmärkt investering. Till skillnad från en klassisk skottkärra erbjuder denna en större lastkapacitet och är mer robust, samtidigt som den skonar din rygg och axlar.

För att kunna inkludera det bästa av det bästa har vi valt att läsa på mer information om hur en bra trädgårdskärra bör vara konstruerad. Detta har sedan hjälp oss att välja ut de tre modeller på marknaden som vi finner mer utmärkande.

Oavsett vilken kapacitet du letar efter eller hur du vill använda trädgårdskärran har vi en modell på topplistan som passar dig. Så gör ett val som passar dig och din trädgård och du kan sedan utföra dina trädgårdsbestyr med mindre värk i kroppen!

Källor och referenser:

https ://tradgardsskolan.se/skottkarra-tradgardsvagn/

https ://aio.senars.com/8042/hur-man-valjer-mellan-en-skottkarra-eller-tradgardsvagn

Vi har jämfört trädgårdskärror avseende produktinformation, kundrecensioner, kundbetyg och kundnöjdhet hos

Byggmax
Buildor
Gardenstore

Lämna en kommentar