Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar*

Bästa flismaskinen 2024 – bli av med dina grenar i trädgården snabbt och enkelt!

1. Werkraft Flismaskin med dragstång2. Bauermanns Flismaskin 15HP3. Knivkvarn Flismaskin 208 cc
Werkraft Flismaskin med dragstångBauermanns Flismaskin 15HPKnivkvarn Flismaskin 208 cc

Bästa flismaskinen 2024 – För dig som vill göra det enkelt att få bort oönskade grenar från din trädgård kan en flismaskin vara en smart investering. En flismaskin är även ett miljövänligt alternativ för att få bort stora grenar från din trädgård och det flis som kommer ut från maskinen, kan du även använda för att skydda växterna i din trädgård under vintern. En flismaskin kommer att göra din trädgård enklare att hantera – och roligare.

Det finns många anledningar till att du borde investera i en flismaskin, men att hitta rätt bland maskiner kan vara svårt. Idag finns det nämligen ett sådant stort utbud av flismaskiner, vilket gör det krångligt att välja. Vi har därför satt samman en guide med våra topp 3 flismaskiner under 2023. Här är de vi tycker är de tre bästa på marknaden just nu!

Topp 3 flismaskiner bäst i test 2024

1. Vår vinnare! Werkraft Flismaskin med dragstång – Hanterar tjocka grenar!

 • Kommer med dragstång
 • Hanterar 89 cm tjocka grenar
 • Enkel att använda
 • 2400 RPM bladhastighet

Om du letar efter en kraftfull flismaskin som kommer att göra jobbet enklare är Werkraft Flismaskin med dragstång  är en stark flismaskin som kan hantera allt från mindre kvistar till riktigt tjocka grenar. Tack vare dess kraft behöver du heller inte lägga in en gren åt gången.  Maskinen kommer även med en dragstång så du kan köra med bil eller traktor. Denna flismaskin kan hantera upp till 89 centimeter tjocka grenar, vilket gör den till ett perfekt val för dig som till exempel tar ner träd ute i skogen eller på tomten.  

Bladhastigheten ligger på 2400 RPM och det är blyfri bensin som gäller. Werkraft flismaskin kommer med en 4-traktsmotor som är på 9,7 kW. Den är också enkel att montera ihop och börja att använda. Den kommer med fullständiga introduktioner för hur du använder den på det bästa sättet så du snabbt och enkelt kan komma igång!

2. Bauermanns Flismaskin 15HP – 15 hästkrafter

 • OHV 4-takts motor
 • Kapstorlek: 102 cm
 • Dragstart
 • Malkapacitet på 10 mm

Bauermanns Flismaskin 15HP är en smidig flismaskin som har en motor med kapacitet på 15 HP. Det är en flismaskin som jobbar med blyfri bensin och är lätt att starta och arbeta med. Det är en kraftfull maskin, men som samtidigt är enkel att flytta runt på tomten. Kaptjockleken ligger på 102 centimeter och malkapaciteten är på 10 centimeter. Maskinen har även en bränslevolym på 6,5 liter och en oljevolym på 1,1 liter.

Denna flismaskin är perfekt för dig som är i behov av en flismaskin att använda för mindre arbeten i din trädgård. För att göra den enklare att flytta kommer har den även två hjul. Bauermanns Flismaskin har dessutom en bladhastighet på 2400 RPM.

3. Knivkvarn Flismaskin 208 cc 70 mm – Portable och enkel flismaskin

 • Motorhastighet på 3600 RPM
 • Kapacitet på 70 mm
 • 4-takt 208 cc motor
 • Handtag och däck för enkel transportering

För dig som är ute efter en lite lättare flismaskin som är enklare att hantera är Knivkvarn Flismaskin 208cc 70 mm ett alternativ du borde investera i. Denna flismaskin är enkel att flytta då den kommer med både handtag och två däck. Du kan därför enkelt flytta den runt trädgården under arbetets gång utan krångel.

Knivstart Flismaskin kan krossa mindre grenar som har en diameter upp till 7 centimeter. Den kommer med en OVH 4-taks motor och motorhastigheten ligger på 3600 RPMm Maskinen har en motorvolym på 208 cc och bränslevolymen ligger på 3.6 liter och oljevolymen på 0.6 liter. Ett perfekt val för dig som är ute efter en mindre flismaskin som samtidigt är effektiv där det behövs!

Hur väljer man den rätta flismaskinen?

När det kommer till att välja den rätta flismaskinen finns det en hel del saker att tänka på. Det första du bör tänka på är ditt unika behov av en filmaskin. Hur grova är de grenar som du behöver skära? Vill du att maskinen ska vara bensin-eller batteridriven? Om du enbart planerar att ha den för mindre jobb i trädgården kan det vara en god idé att använda dig av en elektrisk flismaskin. Dessa är inte lika tunga som de bensindrivna varianterna är och de är även lättare att arbeta med under en längre tid. Om du däremot är ute efter en flismaskin för större grenar så är dock den bensindrivna bäst när det kommer till kapacitet och prestanda.

Att du kan förvara flismaskinen säkert och praktiskt är någonting som är oerhört viktigt. Väljer du en större maskin behöver du därför vara säker på att du har plats för den i ett skyddat utrymme för att undvika skador på maskinen.

En annan sak att tänka på är hur tjocka grenarna är som din flismaskin kan hantera. Många flismaskiner har även funktionen att du kan justera knivarna för att hantera olika storlekar på grenarna. Se dock till att du läser på noggrant innan för just din modell vilken tjockhet maskinen kan hantera så att du inte får stopp i maskinen under arbetets gång.

Bästa flismaskinen
Bli av med dina grenar i trädgården med hjälp av en flismaskin

Tre vanliga frågor om flismaskiner:

Hur använder jag bäst en flismaskin?

När det kommer till att använda en flismaskin är det otroligt viktigt att du tänker på säkerheten först. Det är trots allt en stor maskin, och det kan enkelt ske en olycka om den inte hanteras på ett korrekt sätt. När du använder en flismaskin borde du därför alltid bära skyddsglasögon. Anledningen till detta är att små flisbitar kan komma ur maskinen och hamna i dina ögon. Använd även hörselskydd samt handskar när du arbetar med en flismaskin för största möjliga säkerhet.

Ett annat tips innan du använder maskinen är att borsta av rötterna noggrant på växterna som du har tagit upp från trädgården. Du vill inte att jord eller småsten ska komma in och förstöra din flismaskin.

Hur sköter jag bäst om en flismaskin?

Att ta hand om din flismaskin är något som är viktigt för att den ska hålla i många år framöver. Det är trots allt en lite dyrare investering så du vill att den ska hålla under flera år. Du bör rengöra den minst två gånger om året, men det är också viktigt att göra det efter behov och efter hur mycket maskinen används. För att få bort överblivna kvistdelar från maskinen så kan du använda en borste. Se till att även få bort de minsta träbitarna som kan ha fastnat i maskinen. Tillsammans med en trasa kan du sedan rengöra både invändning och utvändigt. Till slut bör du smörja in maskinen regelbundet. Kika i manualen du får med, hur ofta du borde smörja in din flismaskin då det kan skilja sig från olika modeller.

Vad är en flismaskin bra för?

En flismaskin är ett verktyg som gör det enklare för dig att bryta ner både trädgrenar och annat från din trädgård. Det är en smart maskin att använda istället för att bränna trädgrenarna, och gör det enklare att hålla trädgården ren. Ofta kan trädgrenar och liknande enbart hamna i en hög i trädgården, men med hjälp av en flismaskin kan du istället bryta ner detta till små strimlor. Du kan sedan också använda flisorna i din trädgård för att skydda växterna.

Detta är en fördel, då det är mer miljövänligt att använda sig av en flismaskin. Jobbar du mycket i skog är en flismaskin nästan ett måste för att kunna hantera tjockare grenar på ett effektiv sätt.

Vad vi haft i åtanke när vi skapat vår topplista

Att köpa en flismaskin är en väl värd investering, och därför är det viktigt att du hittar den rätta flismaskinen efter dina behov. Vårt mål var därför att sätta ihop en guide med olika modeller för dig att välja mellan. De modeller som vi har varierar mellan olika storlekar, och har olika funktioner. Priset är även något vi har haft i åtanke när det kommer till de flismaskiner vi valt, för att erbjuda flismaskiner i tre olika prisklasser. Vi tänkte självklart även på kvaliteten och att det är en hållbar flismaskin. Det är trots allt något du vill ska hålla under många år.

Alla har inte samma behov av en flismaskin, så därför valde vi också maskiner med olika storlekar, för ett större urval. En flismaskin har många användningsområden och med den rätta och bästa flismaskinen 2023 kommer det livet att bli mycket enklare!

Länkar och referenser

Alla flismaskiner hos Hemfint och Gardenstore

Flismaskin in action

Lämna en kommentar