Bästa övervakningskameran 2023 – Topp 3 bäst i test kameror för din säkerhet!

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar

1. IMOU LOOC2. YOYOCAM PRO PWX 10803. Arlo Go Mobile VML4030
IMOU LOOCYOYOCAM PRO PWX 1080Arlo Go Mobile VML4030

Bästa övervakningskameran 2023 – Med en övervakningskamera kan du hålla koll på ditt hem medan du är bortrest, eller kanske sommarstugan under vintersäsongen. Utbudet av övervakningskameror har växt med åren, och i samma takt har tekniken som används utvecklats. Idag är övervakningskamerorna helt digitala med flera smarta funktioner.

Vad gäller utseendet är många modeller lika varandra, men när det kommer till funktioner kan de skilja sig ordentligt. Vi hjälper dig med ditt val! Vi har valt ut tre favoriter som alla kan passa för att övervaka ditt hus på bästa sätt och höja din säkerhet.

Topp 3 övervakningskameror 2023

1. IMOU LOOC  – Prisvärd och smart!

  • Rörelsedetektion: ja
  • Videoformat: 1080p
  • Anslutningsteknik: trådlös

Den här prisvärda övervakningskameran är anpassad för utomhusbruk. IMOU LOOC är utrustad med mörkerseende, rörelsedetektion och har en inbyggd siren på 110 dB samt en spotlight som aktiveras när kameran känner av rörelse.

Tack vare PIR-teknik kan rörelsesensorn känna skillnad på djur och människa vilket gör att kameran passar bra om man har trädgård, bor nära naturen, eller har husdjur. Genom inbyggd tvåvägskommunikation kan du prata med en familjemedlem på plats eller skrämma bort oönskade besökare.

Kameran är liten och diskret och kan enkelt monteras och installeras med en app på din mobil eller dator. Appen stöder även flera kameror om man vill montera fler än en. Trots diverse finesser och funktioner ligger den här övervakningskameran på en relativt låg prisnivå.

Vi kan absolut rekommendera den här smarta kameran och garantera att den höjer säkerheten i ditt hus.

2. YOYOCAM PRO PWX 1080 – Högsta kvalitet för ökad trygghet!

Bästa övervakningskameran - YOYOCam Pro PWX 1800
  • Rörelsedetektion: ja (inbyggd optisk rörelsedetektering)
  • Videoformat: Full HD 1080p
  • Anslutningsteknik: trådlös

YOYOCam Pro PWX är anpassad för utomhusbruk men fungerar lika bra inomhus, antingen i ditt hem eller för din affärsverksamhet. Övervakningskameran är trådlös och kopplas enkelt via WiFi eller LAN-kabel. Via en app eller din dator kan du installera och hantera kameran vart du än är. Du kan registrera upp till 32 kameror på en och samma app.

Videon håller hög kvalitet med full HD både vid live sändning och vid uppspelning av inspelat material. Med en vidvinkel på 90° horisontellt ger kameran en god överblick av det övervakade området. Tack vare inbyggd LED-belysning med räckvidd på 12 meter fungerar kameran även väl under natten. Optimal trygghet garanteras tack vare avancerade säkerhetsfunktioner och direkt överföring av ljud och bild.

Den här övervakningskameran är vatten och dammsäker med IP66 certifiering vilket gör att den är väl anpassad för utomhusbruk. Den kommer även utrustad med ledat fäste för montage. YOYOCam Pro PWX är en lite dyrare modell men som definitivt är värd investeringen om du vill ha en robust men smidig kamera som garanterar hög kvalitet.

3. Arlo Go Mobile VML4030  – Helt trådfri variant med SIM-kort!

  • Rörelsedetektion: ja
  • Videoformat: 720p
  • Anslutningsteknik: trådlös

Den här trådlösa övervakningskameran från Netgear har uppladdningsbart batteri och möjlighet att vara uppkopplad via ett SIM-kort. Detta gör det möjligt för dig att placera kameran på avlägsna platser dit du inte har möjlighet att dra några kablar. Med ett SIM-kort kan kameran ha mobilanslutning via 3G och du kan därmed ha uppkoppling till kameran även om den inte når ditt WiFi.

Arlo Go Mobile är anpassad för utomhusbruk och har IP65-certifiering vilket betyder att den står emot de flesta väderlekar. Kameran har dessutom mörkerseende som garanterar god kvalitet på videon även nattetid. Tack vare den inbyggda tvåvägskommunikationen kan du kommunicera med en person på plats, eller skrämma bort oönskade besökare.

Du kan använda dig av molnlagring eller koppla in ett SD-kort för att spara inspelat material. Vid köp av kameran får du 7 dagars gratis molnlagring. Kameran har både rörelsedetektion och ljuddetektion och skickar push-notiser eller varningar till din mobil eller dator.

Arlo Go Mobile är en lite dyrare variant men för dig med en större trädgård eller flera hus på tomten, skulle vi rekommendera den här kameran. Tack vare det uppladdningsbara batteriet och möjlighet att koppla upp den via ett SIM-kort kan du bevaka även avlägsna platser.

  • 379,00 kr

Vem behöver en övervakningskamera?

Oroar du dig för inbrott när du inte är hemma i din bostad? Eller kanske tänker du att en tjuv eller någon annan ostört kan ta sig in i sommarstugan när den står tom under vintersäsongen? En övervakningskamera gör så att du kan ha koll på om det skulle komma någon oönskad besökare. Det kan också vara ett hjälpmedel för att skrämma bort en inkräktare som kanske hellre väljer ett hus utan övervakning.

Du kan placera en övervakningskamera antingen i eller utanför din bostad, eller både och. Det finns kameror som filmar hela tiden eller de som filmar enbart vid registrering av rörelse. När kameran upptäcker en rörelse får du en avisering till din mobil via appen som är uppkopplad mot kameran. På så sätt kan du se på inspelningen, eventuellt ringa polisen, eller till och med kommunicera med inkräktaren. Vissa övervakningskameror har larm eller spotlights som sätts igång vid rörelsedetektion.

Tekniken har utvecklats en hel del under de senaste åren och det finns nu ett stort urval modeller och varianter i olika prisklasser vilket gör det möjligt för de flesta hushåll att ha övervakning i hemmet om så önskas. Detta gör att många känner sig tryggare med vetskapen om att de direkt blir informerade vid oönskat besök, och säkerheten ökar förstås också.

Tre vanliga frågor om övervakningskameror

✅ Vart bör man sätta upp sin kamera?

34 procent av alla inbrott sker via huvudingången. Därmed rekommenderas en placering av kameran vid din huvudingång, minst tre meter över marken så att det är svårare för en potentiell tjuv eller inkräktare att sabotera kameran. Andra bra placeringar kan vara eventuella källaringångar eller fönster som är vända bort från gatan.

Har du exempelvis verktygsförråd eller flera byggnader på din tomt, kan det vara smart att utrusta varje byggnad med en kamera. Att låta kameran vara väl synlig kan ha en avskräckande effekt.

Om du även vill montera en kamera inomhus kan det vara bra att placera den i rum som ligger nära ingångsdörrarna, och/eller i de rum där du har fler värdesaker som till exempel ett vardagsrum med video/ljudanläggningar eller arbetsrum med datorer och liknande.

✅ Är det tillåtet med bevakning?

Det är helt lagligt att kameraövervaka din egen privata egendom. Du behöver alltså ingen tillåtelse om det handlar om att sätta upp en kamera i ditt hem eller stuga. Däremot bör du vara försiktig med att inte filma in mot grannens tomt eller på/mot offentliga platser. Skulle du ha hyresgäster i din bostad är övervakning av dem inte heller tillåtet.

Något annat som kan vara bra att tänka på är att vid eventuell publicering av inspelat material så måste du ha samtycke från den eller de personer som finns med på inspelningen.

✅ Hur viktigt är priset?

Idag finns det ett stort utbud av övervakningskameror på marknaden och priserna varierar. Det är dock absolut möjligt att få en bra övervakningskamera utan att betala flera tusen. Det finns flera modeller som definitivt kan bidra till att höja säkerheten i ditt hem utan att det behöver kosta för mycket.

De allra flesta modeller har alla de nödvändiga funktionerna som du behöver. Kan och vill du däremot spendera mer pengar kan du förstås bland annat få flera funktioner och finesser, högre kvalitet på exempelvis video och inspelat material, eller bättre vatten och/eller dammskydd.

Andra populära övervakningskameror

Så väljer du en övervakningskamera som passar dig

Precis som med de flesta inköp är det viktigt att du hittar en produkt som passar just dig och dina individuella behov. Har du till exempel en stor tomt med flera byggnader kan det vara bra att välja en batteridriven modell som är enklare att placera vart som helst, samt en modell som gör det möjligt att koppla upp flera kameror mot samma app. På så sätt kan du ha koll på hela din egendom via din mobil. YOYOCam Pro PWX kan till exempel koppla upp till 32 kameror till en och samma app.

Har du en stor tomt eller trädgård som ligger i anslutning till naturen bör du se till att du har en rörelsedetektor som kan känna skillnad på djur och människa. På så sätt kommer inget larm gå av så fort ett rådjur tar sig in på tomten. Imou LOOC är ett exempel på en övervakningskamera med PIR-teknik som kan känna den skillnaden. Detta kan även passa för dig som har husdjur.

Har du däremot ingen eller en liten tomt men ändå vill ha övervakning vid din huvudingång dit du lätt kan dra en kabel, behöver du ingen batteridriven modell. Vidare kan det kanske vara fullt tillräckligt med bara en kamera, eller kanske en inne och en ute. Bor du i ett område som är dåligt upplyst kan det vara extra viktigt att han en kamera med bra mörkerseende som t.ex. Arlo Go Mobile.

Vi skulle alltså rekommendera att du funderar över dina behov och möjligheter innan du köper din övervakningskamera, samt kollar på de olika alternativen som finns på marknaden. Vi hoppas att vårt urval av produkter har gett dig några exempel på vad som finns och vilka olika funktioner du bör hålla utkik efter. Att kolla vidare online eller gå till en butik och fråga om råd kan vara andra bra tips för att få en bättre förståelse om vad bör ha för typ av kamera.

Vår förhoppning är att den här guiden kan vara ett steg i rätt riktning mot höjd säkerhet för ditt hem och trygghet för dig och din familj.

Lämna en kommentar