Bästa värmekameran 2023 – Felsök din tekniska utrustning på nolltid!

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

1. Flir C52. Bosch GTC 400 C3. Flir One Pro
Flir C5Bosch GTC 400 CFlir One Pro

Bästa värmekameran 2023 – Den multifunktionella värmekameran är en passande investering för flera olika intressen och är även en nödvändig investering i många yrken. Tack vare kamerans infraröda sensor kan du felsöka teknisk utrustning, utan att behöva en komplicerad mätare som kanske inte heller en bra överblick på vart problemet faktiskt ligger.

Även du som har ett stort djur- och naturintresse kommer att finna en värmekamera mycket intressant då du kan avgöra om djur är i närheten och även läsa av djurens olika rörelsemönster. Men utöver detta kan den också användas till så mycket fler ändamål.

Har du länge varit sugen på att införskaffa en värmekamera, men inte riktigt vet i vilka trådar du ska börja dra? Då hoppas vi att denna artikel kommer vara till stor nytta. Vi har förutom artikeln, även satt samman en topplista med de val som vi finner mer utmärkande av marknadens utbud. Efter att du har läst artikeln, kan du göra ett val som passar dig och utöva den syssla som du planerar att använda värmekameran till!

Topp 3 värmekameror bäst i test 2023

1. Vår vinnare! Flir C5

 • Med integrerad pekskärm
 • Pålitlig konstruktion
 • Enkel att hantera
 • Dela dina iakttagelser

Den termiska värmekameran Flir C5 är konstruerad för att vara pålitlig och enkel att använda. Därför har den konstruerats med en integrerad pekskärm, för att du enkelt ska kunna hantera och läsa av mätningarna. Utöver detta har den försetts med flera andra utmärkande funktioner, som helt klart gör den till marknadens bästa val enligt oss.

En stor fördel är bland annat att du kan dela avläsningarna direkt till kunderna och på så vis dokumentera dina utmätningar och informera om vad som behöver repareras. Perfekt om du jobbar som bland annat elektriker. Mätaren ger en väldigt exakt mätning, så att du sparar tid på att felsöka problem i hushållet.

Värmekameran C5 har en temperaturräckvidd på mellan -20 till 400 grader, vilket gör att du kan mäta ett flertal olika saker. Genom att sammankoppla kameran med Flir Ignite kan du också lagra bilderna direkt till anslutet moln. Letar du efter en mycket effektiv och professionell modell så är det framförallt denna du ska kika på.

2. Bosch GTC 400 C – Längre mätintervall!

 • Infraröd sensor
 • Mätintervall på upp till 400 grader
 • Kontrastrika bilder
 • För enkel felsökning

Värmekameran GTC 400 C från varumärket Bosch är en högkvalitativ modell som är mycket enkel att använda, oavsett tidigare erfarenhet. Den infraröda sensorn läser snabbt av problemen så att du istället kan fokusera på att lösa det tekniska felet. Många andra felsökningsanordningar är inte alltid lika effektiva som en väldesignad värmekamera som denna.

Mätintervallet på kameran är -20 till 400 grader, vilket ger kameran ett bredare användningsområde. Förutom analysering av tekniska fel kan den även användas för att upptäcka rörelsemönster hos djur. Under hanteringen kan du räkna med kontrastrika bilder, så att du direkt kan göra en exakt mätning.

Så om du letar efter en multifunktionell värmekamera som kan upptäcka överhettning, mekaniska fel, defekter i byggnader eller utföra andra felsökningar så är detta valet för dig. Värmekameran kommer i en kompakt och stilren design, redo att börja användas direkt efter köp.

3. Flir One Pro – Kompatibel med iOS-enheter!

 • Koppas samman med telefonen
 • Batteritid: 1 timme
 • Kompakt storlek
 • Vikt: 37 gram

One Pro från varumärket Flir är ett utmärkt val för dig som reser mycket inom jobbet och därmed letar efter en kompakt och lätt modell som kan användas till mängder av olika uppdrag. Kameran har en låg vikt på så lite som 37 gram, vilket gör att du knappt märker av den. Dessutom är den kompatibel med samtliga iOS-enheter, där du genom att ladda ner Flirs applikation kan ta del av samtliga resultat direkt i mobilen.

Dessutom gör detta det enklare för dig att spara bilderna och sedan vidarebefordrade detta till hantverkare, elektriker eller din kund om det är du själv som ska utföra jobbet. För renovering är en värmekamera också perfekt och ger dig direkt en god överblick på om det finns några fuktskador eller andra defekter i byggnaden som du inte kan se med blotta ögat. Med en väldigt känslig avmätning så kan du även testa tekniken och felsöka ledningar i hemmet.

Det uppladdningsbara batteriet har en drifttid på 1 timme och kan enkelt laddas när du åker mellan olika uppdrag. One Pro är den kompakta modellen för dig som använder en Apple mobil eller dator.

Varför ska man använda en värmekamera?

En värmekamera är mycket multifunktionell och har så många användningsområden. Detta är en av anledningarna till att värmekameror är så omåttligt populära, inte bara inom olika yrken utan också av friluftsmänniskor och djurvänner.

Man delar in värmekameror i sex olika kategorier vilket är kameror som är särskilt anpassade för drönare, mobiltelefoner, jakt, friluftsliv, byggen och för industrier. Så beroende på vad du planerar att använda kameran till är det viktigt att du väljer en kamera som faller inom rätt kategori, detta kommer ge dig fler fördelar och kameran är helt anpassad för din aktivitet. Fundera också på hur stora avstånd kameran ska kunna användas på, vilket ger dig en ledtråd för om du kan ta den med dig ut i vildmarken eller inte.

Vad som framförallt skiljer olika värmekameror från varandra är dess funktioner och hur termiskt känsliga de är. Olika värmekameror ger också lite olika typer av mätningar och har försetts med kompatibla applikationer eller en inbyggd display som gör att du kan läsa av mätningarna direkt på kameran.

Tre vanliga frågor om värmekameror:

Vad menas med termisk känslighet på värmekameror?

När du väljer ut vilken värmekamera som passar dig bäst kommer det vara flera punkter som du ska väga in, en av dessa är modellens termiska känslighet vilket kan låta lite förvirrande. Vad innebär då detta begrepp?

Värmekameror använder sig av en infraröd sensor för att göra diverse olika mätningar och avläsningar. Dess termiska känslighet innebär hur känslig kameran är, med det menat hur små temperaturskillnader som kameran kan läsa av. En högre känslighet innebär då att kameran har en större kapacitet och att mätningarna också blir mer precisa. Så en värmekamera med en högre termisk känslighet är helt klart en bonus.

En annan fördel som dessa kvalitetskameror ger är att de ger en mycket mer kontrastrik bild. Detta gör det enklare att se skillnader och felsöka problem så att du sparar tid.

Kan en värmekamera se igenom material?

Att en värmekamera kan se igenom material är en myt som alltså inte stämmer. Om du står bakom en gipsskiva eller annat material som inte reflekterar värme kommer värmekameran inte att ge någon utläsning. Om du däremot skulle föra över din värme till material, det vill säga luta dig mot skivan så kommer den att kunna läsa av värmen.

Vad ska man tänka på vid köp av värmekamera?

Det allra viktigaste när du väljer värmekamera är att göra ett val som passar dig och det användningsområde som du planerar använda kameran till. Det finns mängder av olika typer av värmekameror på marknaden och de delas in i fem kategorier och har därför sina särskilda egenskaper som gör att de skiljer sig från varandra.

Planerar du att använda den för jakt, kika på en kamera som är särskilt framtagen för detta ändamål. Ska du renovera i hemmet, kika då istället på en kamera som är bättre på att felsöka mekaniska eller tekniska fel. Ett anpassat köp gör hanteringen enklare och du kan också få en kamera som är skräddarsydd för att passa dina behov.

Bästa värmekameran
Med en värmekamera kan du läsa av och felsöka din utrustning snabbt och enkelt!

Vad vi haft i åtanke när vi skapat vår topplista

Att välja rätt värmekamera kan vara knepigt och eftersom kameran kan användas på så många olika sätt är det värt att ta varje punkt i beaktning. Men börja med att fråga dig själv, vad ska du använda kameran till och vilka funktioner kommer att underlätta de sysslor som du planerar att utföra? Detta var också två frågor som vi ställda oss själva när vi valde ut vilka modeller vi skulle inkludera på topplistan.

Funktioner, hur enkel kameran är att hantera, hur snabbt den mäter och vilken typ av kapacitet som kameran har hade avgörande betydelse, samtidigt som vi var måna om att inkludera någonting för både teknikintresserade hemma fixare och professionella användare.

Genom att läsa recensioner och artiklar om värmekameror fick vi en djupdykning inom detta område och hur en bra värmekamera ska vara tillverkad. Vi är därför säkra på att du kan hitta en som faller dig i smaken. Se bara till att ha dig själv och ditt behov i åtanke när du väljer.

Så om du ska renovera ditt hem eller har blivit inkallad för att felsöka teknikfel kommer en värmekamera att underlätta ditt arbete markant och som man säger – tid är pengar!

Källor och referenser:

https://www.proffsmagasinet.se/kunskapsportalen/guider/varmekamera-allt-du-behover-veta

https://mekaren.se/varmekamera-bast-i-test/

Vi har jämfört värmekameror avseende produktinformation, kundrecensioner, kundbetyg och kundnöjdhet hos

Prylstaden
Conrad
Proffsmagasinet
Verktygsproffsen

Lämna en kommentar