5 bästa tipsen inför skidsemestern

Hösten är här och oavsett om man vill det eller inte så närmar sig vintern. Hur man gillar de olika årstiderna är ytterst personligt men om man bor i Sverige får man acceptera vår, sommar, höst och vinter. För att se det från den ljusa sidan, det finns inte mycket som slår en solig vintersemester med skidåkning och knarrande snö. Vi tipsar om de bästa tillbehören till skidsemestern.

Solsemestrar vid havet innebär generellt betydligt mindre packning än en vintersemester i fjällen. Termobyxor och underställ tar helt enkelt mindre plats än bikini och badbyxor. Men vad är det mer man ska tänka på att ta med sig när det vankas skidsemester? Ska du åka med barn finns det ytterligare en aspekt att ha med i planeringen.

Vi vill passa på att slå ett extra slag för det viktigaste, Hjälmen! Den ska sitta tight men vara bekväm och oavsett hur bra du är i skidbacken, var rädd om det du har högst upp, ditt huvud. Skistore.se har ett stort utbud av skidhjälmar, för både vuxna och barn.

5 bästa tipsen inför skidsemestern

De fem bästa tipsen till skidsemestern

  1. Hjälm – Det är viktigt att skydda huvudet oavsett om du är nybörjare eller har nått en mer avancerad nivå.
  2. Skidglasögon – Snöfall eller solsken kan kännas besvärligt för ögonen, skidglasögon gör det hela mer bekvämt. Har du glasögon finns det anpassade skidglasögon för detta.
  3. Handskar/vantar – ha gärna med ett par extra och satsa på en bättre variant. Att vara iskall om händerna efter ett par timmar är inte kul.
  4. Sköna strumpor – Höga strumpor som håller fötterna varma hela dagen och som inte korvar sig gör vilken dag i backen som helst lite bättre.
  5. Skidlås – förvara enkelt i jackfickan och ta fram för att låsa fast skidorna snabbt och enkelt på lunchen. Då är du säker på att det är dina skidor och ingen har tagit dem av misstag.

Det finns en uppsjö av olika produkter och vad som är mer eller mindre nödvändigt är helt upp till dig. Dagarna i skidbacken är ofta långa, om man inte är van vid så mycket fysisk aktivitet är det bra att ta små pauser och vila. Detta blir extra viktigt om du åker med barn, ha med dig något i fickan som snabbt kan höja energinivån om så bara för en kort stund. Innan du handlar skidutrustning eller annat är det alltid bra att försöka hitta olika tester av produkterna. Då får man lite vägledning i utbudet av produkterna och kan göra ett bra köp. För vem har inte fallit för snygga produktbeskrivningar som är lite för bra för att vara sann?

Lämna en kommentar