Bästa veckokalendern – Hjälper dig att strukturera upp livet!

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

1. Veckoplanerare My Weekly Plans2. Veckokalenderblock A43. Veckoplanerare To Do This Week
Veckoplanerare My Weekly PlansVeckokalenderblock A4Veckoplanerare To Do This Week

Bästa veckokalendern – För många känns det mer tryggt att ha en fysisk veckokalender att strukturera upp veckan med. Det är enklare att få en tydlig bild över hur veckan ser ut och vilka saker som måste göras inom både arbetet och till vardags. Men många veckokalendrar ser också väldigt olika ut och det kan därför vara svårt att veta hur kalendern bör vara uppbyggd för att den ska vara praktisk.

Det är viktigt att du funderar på vilka punkter som kommer underlätta din planering och vad du vill hålla reda på. Intresset för bullet journals har också skjutit i höjden och med denna metod kan du skräddarsy din vecka och hålla koll på minsta lilla sak som behöver fixa under veckans olika dagar. Vi listar den bästa veckokalendern för året och ger också lite idéer för hur du kan planera din vardag bättre.

Topp 3 veckokalendrar bäst i test

1. Vår vinnare!  Design Letters My Weekly Plans

 • Inga numrerade veckor
 • A5-format
 • Inkluderade klistermärken
 • Inbunden

Denna robusta veckokalender My Weekly Plans, kan användas år efter år då den inte har några numrerade veckor. Detta gör att du kan själv kan bestämma när du vill använda den och det kommer heller inte att slösas på några sidor i den inbundna boken. Ett spännande tillägg är även de inkluderade klistermärkena, som gör att du kan piffa till din planering av veckan lite extra.

Design Letters har skapat denna veckokalender i ett A5-format, där dess design ger dig en snabb och väldigt tydlig överblick på veckans alla måsten och roliga händelser. Då kalendern är inbunden, är den perfekt att ta med i portföljen till jobbet och det är även större chans att den håller och kan fortsätta att underlätta din vardag under en längre tid.

Under varje veckouppslag har du även plats att skriva ner shoppinglista och egna noteringar. En mycket välplanerad veckokalender med en fin design som är mycket inspirerande.

2. Lagerhaus Veckokalenderblock A4 – Enkel design!

 • Mycket prisvänlig
 • FSC certifierat papper
 • Tryckt med sojafärg
 • Miljövänligt val

Om du letar efter en mycket prisvänlig, men ack så praktisk veckokalender så kommer du att älska detta veckokalenderblock från Lagerhaus. Den har ett A4-format och ligger därför stadigt på bordet, där du sedan kan få en tydlig överblick på veckans alla punkter inom både jobb och det sociala.

En stor fördel med denna veckokalender är dels att den inte är numrerad, så att du själv kan använda den vid behov. Men den är även ett mer miljövänligt alternativ där blockets samtliga 60 FSC certifierade papper är tryckta med sojafärg. Ett bra val för dig som vill vara både miljösmart och organiserad.

Utöver detta har varje veckouppslag plats för egna anteckningar och även rum för dig att skriva ner några extra viktiga punkter som du absolut inte får glömma bort. Denna veckokalender hjälper dig att bevara fokuset och ger dig därför mer tid över till annat.  

3. Design Letters To Do This Week – Snabb överblick på veckan!

 • Två olika färger
 • Ger en tydlig överblick
 • Enkel design
 • Perfekt för hemmakontoret

Om du jobbar eller studerar hemifrån, kommer To do This Week från Design Letters att hjälpa dig strukturera upp veckan och även ge dig en tydlig överblick på allting som du behöver göra. Veckokalendern har visserligen en väldigt enkel design, men ger dig gott med utrymme att även inkludera andra bestyr som behöver göras under veckans alla dagar.

Veckokalendern har ett A4-format och är perfekt för hemmakontoret. Den är inte inbunden och lämpar sig därför inte så bra om du vill kunna ta med dig veckokalendern i väskan. Men däremot är dess design perfekt att ha framför dig när du jobbar framför datorn.

Vad är en bullet journal och dess fördelar?

En sak som verkligen är på tapeten är att skriva bullet journal. Detta utländska fenomen har letat sig in i allt fler hushåll och ger dig en skräddarsydd planering av vardagen. Att bygga upp sin egen kalender har mängder av fördelar, men är också lite klurigt och pyssligt och passar därför inte alla personer.

När man börjar skriva bullet journal är det därför bra att starta i en mindre skala, för att sedan bygga på punkter och mål allt eftersom. Men varför är då bullet journals så populärt och vad ska man tänka på om man vill starta sin egen?

Hur man börjar en bullet journal

Till skillnad från vanliga kalendrar som man köper, så är en bullet journal helt blank. Många alternativ har små små prickar utmed hela bladet, för att man enklare ska kunna skapa konturerna och även göra ifyllnaden av kalendern lättare. Det finns även redan färdiga bullet journals som man kan köpa, där grunden redan är skapad och där du sedan själv kan fylla i dagarna under veckan.

Utöver detta behöver du även införskaffa pennor och om det är några särskilda tillbehör som kommer att motivera dig lite extra i skapandet.

Vad kan man inkludera i en bullet journal?

Vad du vill inkludera i din kalender är helt upp till dig, vilket är det fina med bullet journals. Det är dock väldigt populärt att även inkludera hälsomål, hur många steg du vill gå om dagen, hur mycket vatten du vill dricka och hur din mentala hälsa ser ut. För många är bullet journals det ultimata sättet att få en bra överblick över veckan, men skapandet är också lugnande och avkopplande för många.

Att börja skapa en bullet journal är knepigt. Så fundera på vilka punkter som du vill inkludera och vilken design som du vill använda dig av. Sedan kan du ta en liten stund varje dag att fylla i din bullet journal och även utveckla designen när du känner att det behövs. Många bloggar och hemsidor ger dig inspiration när kreativiteten tryter och hjälper dig att hålla veckan välplanerad.

Bästa veckokalendern
Få ¨hjälp med att strukturera upp din vardag med en veckokalender

Tre vanliga frågor om veckokalendrar

Hur ska en bra veckokalender vara strukturerad?

Den allra bästa veckokalendern ser väldigt olika ut från person till person och valet bör baseras på hur ditt liv ser ut, vilka punkter du vill att kalendern ska inkludera och även om det är några särskilda funktioner som kommer att underlätta planeringen av veckan.

Älskar du att fokusera på träning och kost utöver ett organiserat liv, så är en veckokalender med inkluderad träningsuppdatering ett mycket bra val. Du slipper krångla med appar vid sidan av och kan få en snabb överblick över dina prestationer, samtidigt som du kan hålla koll på veckans alla bestyr.

Men det finns även enklare varianter av veckokalendrar, som då passar dig som endast vill skriva ner de allra viktigaste sakerna som inte får glömmas bort. Gör ett val som passar dig och du kan få veckan mer produktiv och organiserad.

Fördelar med en fysisk veckokalender?

För många är det väldigt avkopplande och lugnande att skriva ner alla veckans måsten på en och samma plats. Genom att ha en tydlig överblick på alla punkter som behöver göras inom jobbet och i vardagen, behöver du inte ha allting i huvudet.

Risken för att glömma bort saker är minimal och detta är väldigt lugnande för många. Detta kommer då framförallt att påverka den mentala hälsan hos många, men hjälper dig också att vara mer produktiv och du får då mer tid över till annat i livet. Saker som träning, sociala tillställningar och event kommer att få en mer central punkt i din vardag och även detta kommer att hjälpa dig till mer skratt och sundare livsval.

Vad är skillnaden mellan en vanlig kalender och en veckokalender?

En vanlig kalender är oftast mer enkel än en veckokalender och är perfekt när du vill skriva ner saker längre fram i planeringen, när du har semester eller födelsedagar. Du får en överblick på hela året, men inte i en särskilt detaljerad form.

En veckokalender fokuserar istället på allting som du behöver göra under veckan och ger dig utrymme att vara mer detaljerad i din planering. Du kan här inkludera allting som du behöver göra inom arbetet, när barnen behöver hämtas på dagis, vilka bestyr i hemmet som måste utföras och om du har några särskilda planer som är inbokade.

Vad vi haft i åtanke när vi skapat vår topplista

Att strukturera upp veckan är för många ett måste! Istället för att hålla veckans alla måsten och bestyr i huvudet, kan man istället skriva ner allting som behöver göras vilket kan komma att påverka den mentala hälsan positivt. Du kan även skriva ner både saker som behöver göras inom jobbet och i vardagen.

Den allra bästa veckokalendern får du om du själv strukturerar upp den och kan då inkludera flikar och mål som du prioriterar. Du kan då även fokusera mer på din hälsa och även skriva ner din träning och vad du äter.

Så vilken typ av veckokalender kommer att underlätta i ditt liv? Vi har inkluderat både några mer enkla varianter och komplexa alternativ, vilket gör att du kan välja en kalender som passar dig perfekt. Vill du har ännu mer frihet att kunna strukturera upp din vecka, så varför inte börja en bullet journal?

En mer organiserad och planerad vecka kommer att hjälpa dig att hålla dig motiverad och kommer garanterat att göra veckan mer produktiv!

Vi har jämfört veckokalendrar avseende produktinformation, kundrecensioner, kundbetyg och kundnöjdhet hos

Åhlens
Lyreco

Lämna en kommentar