Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar*

Bästa kabelvindan – Utför dina bestyr utan avbrott!

1. Gelia 4021594401 Kabelvinda2. Mavel 820895 Elkabelvinda3. Gelia Kabelvinda 4001092101
Gelia 4021594401 KabelvindaMavel 820895 ElkabelvindaGelia Kabelvinda 4001092101

Bästa kabelvindan -Med en kabelvinda kan du hålla sladdarna mer organiserade och underlättar även förvaring av kablarna för att de ska hålla längre. Marknaden är dock väldigt spretig när det kommer till kabelvindor och vid en första anblick kommer du direkt att märka stor skillnad på framförallt olika modellers pris. Priset kan nämligen skilja sig från några enstaka hundralappar upp till flera tusen kronor för mer avancerade val.

Hur väljer man då en som passar dig bäst, vad ska man tänka på under köpet och hur använder man en kabelvinda? Allt detta ska vi kika lite närmare på i denna artikel, där vi även har letat fram marknadens bästa val inom tre olika prisklasser för att du ska kunna göra ett bättre val. Om du vill lära dig mer om hur en kabelvinda kan underlätta arbetet och vad du ska tänka på, bör du läsa vidare!

Topp 3 kabelvindor bäst i test

1. Vår favorit! Gelia 4021594401 Kabelvinda

 • Kabellängd: 40 meter
 • Kan även användas i minusgrader
 • Gummerat handtag
 • Enkel att använda

Denna jordade kabelvinda 4021594401 från varumärket Gelia är en lika bra investering för dig som planerar att använda den i ett mer gediget byggprojekt, som dig som letar efter en multifunktionell modell med en mycket hög kabellängd. Gelia har försett denna modell med en kabellängd på hela 40 meter och egenskaper som dess gummerade handtag gör den även mycket bekväm att använda för lite olika bestyr.

Några andra egenskaper som vi vill slå ett litet extra slag för är bland annat dess termosäkring. Det fastna navet gör också att maskiner och redskap inte behöver tas ur när kabeln vevas in, och då handtaget kan fällas in underlättar detta hanteringen markant.

Kabelvindan har även en mycket robust konstruktion som gör att den kan användas i temperaturer ner till 25 minusgrader. Oavsett årstid kan du arbeta och vara lika produktiv som under årets varmare månader. Detta är bara några anledningar till kabelvindans placering på topplistan, där dess pris även gör den till en passande investering för mängder av hushåll!

2. Mavel 820895 Elkabelvinda – Bästa premiumvalet!

 • Kabellängd: 15 meter
 • Svängbart fäste
 • Robust kåpa
 • Vikt: 11 kilo

Från varumärket Mavel hittar du denna elkabelvinda 820895. Ett premiumval på marknaden som kommer med mängder av funktioner som gör att den står ut från mängden. Däremot gör dess pris den mer inriktad till dig som planerar att använda den professionellt.

Här snackar vi om en rejäl konstruktion och kabelvindans robusta kåpa skyddar elkablarna lite extra för att de ska hålla längre och du kunna arbeta mer säkert. Modellen har en kabellängd på 15 meter och är dessutom utrustad med en automatisk fjäderreturspolning som gör det enklare att vira in och ut kabeln.

För att säkerställa att denna kabelvinda även uppfyller samtliga krav och är mycket funktionell, har den testats och godkänt enligt TUV och CE. Om du letar efter en mer rejäl kabelvinda som du verkligen kan lita på så kommer du att uppskatta denna från Mavel lite extra.

3. Gelia Kabelvinda 4001092101 – Mest prisvänliga!

 • Skyddad enligt IP20
 • Med bärhandtag
 • Enkel att transportera
 • Jordad

Man behöver inte alltid en kabelvinda med mängder av funktioner och en storslagen design. Om du istället letar efter en mer nätt modell med en design som är enklare att transportera och som är mer kompakt så kommer du att uppskatta kabelvindan 4001092101 från varumärket Gelia. Detta är den modell som vi också har utsett till marknaden bästa prisvänliga modell!

Trots sin prislapp så är denna kabelvinda jordad för att den ska kunna användas till flera olika typer av arbeten. Dessutom är den skyddad enligt IP20 och har rejäla bärhandtag som gör den enklare att flytta mellan punkt A och B.

Kabellängden uppgår till 10 meter, vilket kanske inte är marknadens bästa så det är här du får kompromissa lite. Men du har dock tillräckligt med kabel för att kunna få el i dina utomhusmaskiner ett ström till din slipmaskin i garaget. En mycket multifunktionell modell, där du får mycket för pengarna!

Vad kan man använda en kabelvinda till?

En kabelvinda är en större typ av förlängningskabel där kabeln är uppsnurrad på en liten trumma, vilket gör det enklare för dig att snurra in och ut kabeln när den används. En kabelvinda kommer att förlänga hållbarheten på kabeln och skyddar den från att trassla in sig under hanteringen. Men när behöver man då investera i en kabelvinda och vad används den ofta för?

Missa inte: Bästa elverket

En kabelvinda kommer att vara drivmedlet när du behöver arbeta med dina elektriska trädgårdsmaskiner, verktyg eller redskap en bit ifrån hemmet. Många väljer batteridrivna modeller då de inte har eluttag tillgängliga utomhus. Men istället kan du då bli begränsad av att kraften inte är densamma i verktyget eller att batteriet plötsligt tar slut.

Lösningen är då att istället investera i en kabelvinda, som ger dig räckvidd över hela trädgården så du kan arbeta i timmar utan att begränsas av varken batteriet eller räckvidden. Så koppla in din elektriska trimmer, såg eller kanske även gräsklippare och du kan jobba hela dagen utan avbrott!

Bästa kabelvindan
Få en bättre räckvidd och utför dina bestyr inom- eller utomhus utan några begräsningar med en kabelvinda

Tre frågor om kabelvindor:

Har priset på en kabelvinda verkligen någon betydelse?

Vid första anblick så är det framförallt priset som man ser är den absolut största skillnaden mellan olika modeller. Men är verkligen en kabelvinda för några hundralappar sämre än en modell som kostar tusentals kronor?

Svaret är att i de flesta fall så får du vad du betalar för, men med det sagt så bör du alltid väga in vilka funktioner du faktiskt kommer att använda, så att du inte lägger pengar på en mer avancerad modell när det i själva verket skulle ha räckt med en enklare modell som besitter grundfunktionerna och som är enklare att transportera.

En dyrare modell kanske ses som en ganska onödig investering, men här kommer du att få en kabelvinda som är mer robust och som oftast även är utrustad med köldskydd och en extra stark kåpa. Detta innebär då att den kommer kunna användas till fler saker, i fler väder och att den även kommer hålla längre.

Hur lång kabellängd behöver en funktionell kabelvinda ha?

Även här kommer valet att vara högst personligt och beror framförallt på vad du planerar att använda den till. Om du vill ha en längre räckvidd eller du har en väldigt stor trädgård så kommer det kräva mer av din kabelvinda och kabellängden måste därmed vara längre.

Vi rekommenderar inte att du investerar i en kabelvinda som har en räckvidd som är mindre än 10 meter. På marknaden så kommer det finnas modeller med en varierad kabellängd, där priset oftast även avgör hur mycket kabel som inkluderas. Så fundera en stund på vad den ska användas till och gör ett val baserat på detta så att du inte blir begränsad under användningen av en kabelvinda som inte når ända fram.

Hur väljer man en passande kabelvinda?

Rätt kabelvinda för dig beror helt och hållet på vad du planerar att använda den till, när på året den ska användas, hur multifunktionell den behöver vara och hur robust modell du behöver. Om du till exempel letar efter en kabelvinda som du kan använda sommar som vinter så måste den vara byggd för att tåla minusgrader och även kunna stå emot fukt eller regn om du vill kunna använda den på ett säkert sätt.

Priset på den modell som du behöver kommer, dels att bero på vilka egenskaper som är nödvändiga för dig, så om du verkligen funderar på vad som behövs för att den ska vara funktionell i ditt liv så kommer du få en skräddarsydd modell, där du betalar för det som du behöver!

Vad vi hade i åtanke när vi valde ut produkter till topplistan

Om du ger dig ut på marknaden för att leta fram en modell av kabelvinda som du vill investera i, så kommer du snart märka att detta kan vara lite klurigt. Vi blev också lite förvånade i början av marknadens enorma utbud av kabelvindor, men efter att vi börjat jämföra olika modeller och vilka egenskaper de besitter, samt läst på mer om kabelvindor så har vi insett att man i många fall får vad man betalar för och därmed kommer priserna på olika modeller att skilja sig väldigt mycket.

Vi har därför fokuserat på att inkludera de bästa modellerna i tre olika priskategorier som är, budget, mellan och premium för att du sedan ska kunna göra ett val som passar dig bättre. Detta för att du själv inte ska behöva genomsöka marknaden efter rätt modell och kanske ändå inte hitta rätt.

Det är viktigt att du funderar på vilka egenskaper som är viktiga för dig och även baserar valet på vad du planerar att använda kabelvindan till. När du väl har investerat i en passande kabelvinda kommer den dock att underlätta mängder av jobb och gör att du kan använda dina utomhusmaskiner, redskap och elektriska verktyg utan någon begränsning. En nödvändig investering för samtliga hemmafixare!

Källor och referenser:

https: //mekaren.se/kabelvinda-bast-i-test/

https: //byggtipsen.se/basta-kabelvindan/

Vi har jämfört kabelvindor avseende produktinformation, kundrecensioner, kundbetyg och kundnöjdhet hos

Proffsmagasinet
Verktygsproffsen
Pricerunner
Prisjakt

Lämna en kommentar