Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar*

Bästa digitala vinkelmätare 2023 – Mät vinklar mer precist!

1. BOSCH GAM 2202. CMT DAG-0013. GEO Fennel A-digit 50
BOSCH GAM 220CMT DAG-001GEO Fennel A-digit 50

Bästa digitala vinkelmätare 2023 – En vinkelmätare är ett mycket praktiskt verktyg som du kan få användning för inom många olika områden. Det är det perfekta verktyget att använda om du specifikt vill bestämma vinkeln för ett visst arbetsstycke som exempelvis en vägg eller ett räcke på altanen. Du kan på ett mycket smidigt sätt såga exakta vinklar och få flera byggnadsdelar att passa ihop.

Vid renovering är ett vattenpass och en vinkelmätare två superviktiga verktyg. Utan något av dessa redskap riskerar du att mäta exempelvis ett hörn i 90 grader felaktigt, men med hjälp av en digital vinkelmätare kommer du få en mer precis mätning och aldrig behöva tveka igen.

En digital vinkelmätare har därmed många fördelar och här nedan listar vi våra favoriter!

Topp 3 digitala vinkelmätare bäst i test 2023

1. Vår vinnare! BOSCH GAM 220

 • 40 cm lång
 • Automatisk beräkningsfunktion
 • Hållbar & kraftfull konstruktion
 • Smidig användning

Vinnaren av vårt test är BOSCH GAM 220 och är ett av de bästa verktygen för dig som ska mäta vinklar. Med denna digitala vinkelmätare på 40 centimeter får du en väldigt snabb, men också mycket enkel användning.

BOSCH GAM har en specifik minnesfunktion och en automatisk beräkningsfunktion, som du använder genom ett enda knapptryck. Skänklarna på vinkelmätaren går att dra ut och det kombinerat med den indikerade belysningen på skärmen kommer du kunna jobba dag som natt.

Om du letat efter en vinkelhållare som gör jobbet, är denna något för dig då den har en otrolig hållbar och kraftfull konstruktion.

Denna smidiga vinkelmätare behöver ingen kalibrering och du får igång den med hjälp av 4 AAA- batterier, som du även får med vid köp! Efter att ha jämfört många digitala vinkelmätare på marknaden tillhör BOSCH GAM 220 en av de bästa modellerna när det kommer till funktioner och användarvänlighet!

2. CMT DAG-001 – med inkluderad magnet!

 • Lätt att ta med sig och förvara
 • Mätnogrannhet på 0,1 grader
 • Autoavstängning
 • Stark magnet som kan fästa på föremål

Om du är ute efter en digital vinkelmätare som är lätt att ta med sig, är denna CMT DAG-001 någonting för dig. Denna vinkelmätare är väldigt lätt och liten i storlek så du utan konstigheter kan stoppa ned den i väskan och ta med den på alla dina arbeten.

Den mäter med en otroligt exakthet på 0,1 grader och du får en smidig justering mot vilken yta du än önskar. CMT DAG-001 har även en mycket stark magnet som bär med sig en stor fördel. Du kan fästa vinkelmätaren på vilket verktyg eller underlag som helst och där kommer den stanna.

Dess kompakta storlek är mycket fördelaktig om du vill kunna ha din vinkelmätare nära till hands hela tiden under arbetets gång. Detta både underlättar och effektiviserar dina hantverksarbeten.

Om du råkat lämnat vinkelmätaren påslagen så är det inga problem. Vinkelmätaren har en autoavstängning och stänger av, automatiskt redan efter 5 minuter. Utöver detta så kan denna vinkelmätare ge dig en exakt vinkel när det kommer till gering med gersågar som den är speciellt anpassad för.

3. GEO Fennel A-digit 50 – Prisvärd!

 • 50 cm lång
 • Tillverkad av aluminium
 • Mätområde: 0 – 225 grader
 • Förvaringsväska

Denna digitala vinkelmätare, GEO Fennel A-digit 50 är en väldigt tålig och hållbar vinkelmätare som passar för alla dina renoveringsmätningar. Den är tillverkad utav aluminium och är hela 50 centimeter lång, något av den längre graden när det kommer till vinkelmätare. Vid köp av denna får du även med en smidig förvaringsväska som är perfekt att förvara den i när den inte används.

Detta är definitivt ett prisvärt alternativ tack vare alla dess fördelar. GEO Fennel A-digit 50 har ett mätområde från 0 till 225 grader, med en exakt noggrannhet på 0,1 grader. Du kan därför känna dig helt säker när du mäter med Fennel A-digit 50, och använda mätaren till en hel rad olika hanverkarjobb.

GEO Fennel A-digit 50 är en digital vinkelmätare som du alltid kan förlita dig på och som på samma gång erbjuder en mycket smidig användning. Vid köp medkommer även 2 stycken AAA-batterier så att du kan börja använda den direkt.

3 vanliga frågor om digitala vinkelmätare:

När kan det vara bra att använda en vinkelmätare?

En vinkelmätare är ett verktyg som kan uppskattas i flera olika typer av situationer, till många olika arbeten. Det är väldigt vanligt att en vinkelmätare kan komma till stor hjälp om du renoverar, bygger eller gör VVS-arbeten men även vid många andra arbeten i hemmet. Om du utför ett arbete där du behöver mäta olika vinklar, är en vinkelmätare redskapet du söker.

Vinkelmätare används inom en hel del olika områden och på olika platser. Skolor och universitet, inom medicin och inom arkitektur, samt hantverkarjobb är bara några exempel på när en vinkelmätare kan komma till god användning.

Vem behöver en vinkelmätare?

Om du arbetar med något där det är nödvändigt att mäta vinklar varje dag, är en digital vinkelmätare något du behöver. Detsamma gäller för dig som haft planerat på att montera eller renovera någonting på egen hand, då kan en vinkelmätare vara till god hjälp.

Det finns olika typer av vinkelmätare och det är viktigt att du väljer en efter just efter dina behov och preferenser. Det spelar ingen roll om du är en typisk hemmafixare eller en professionell hantverkare, en verktygsväska med en vinkelmätare är definitivt bra att ha hemma.

Det finns otroligt många olika typer av verktyg som kan göra olika jobb lättare så många olika sätt. En digital vinkelmätare är perfekt att ha, smidiga att använda och gör att du aldrig igen behöver oroa dig för att du ska mäta fel.

Hur mycket kostar en digital vinkelmätare?

Beroende på kvaliteten och de olika funktionerna som finns hos den digitala vinkelmätaren, så kan priserna variera mycket. En vinkelmätare är en investering du kommer kunna ha användning av i flera år, så att lägga en lite högre summa på en mätare som är både hållbar och har flera funktioner är ingen dålig idé.

Just digitala vinkelmätare kan kosta allt ifrån runt några hundralappar, upp till några tusen kronor. Allt beror på vilket märke det är, hållbarheten och vilken kvalitet den har samt vilka funktioner som den är utrustad med.

Bästa digitala vinkelmätare
Gör renoveringsjobbet lättare med en digital vinkelmätare i verktygslådan

Att tänka på vid köp av en vinkelmätare

Om du är ett stort fan av att pyssla och renovera i hemmet, kan en vinkelmätare vara oerhört användbar vid flera tillfällen. Om du haft planer på att bygga ett nytt räcke till altanen på sommaren eller om du vill mäta ut exakta vinklar i trappen, så är en vinkelmätare verktyget du behöver.

Det finns otroligt många olika digitala vinkelmätare ute på marknaden och det kan vara svårt att veta vad som passar just dig. Därför finns det en del saker som är extra viktiga att ha i åtanke innan du köper din digitala vinkelmätare.

Till och börja med behöver du fundera ut vad för slags mätare du vill ha, en analog eller digital? En digital vinkelmätare har en mängd olika fördelar och är enklare att använda, men kan däremot kosta lite mer. En analog vinkelmätare är även smidiga de med, men de saknar LCD-displayen där du enkelt kan läsa av graden direkt.

Olika funktioner efter behov

Därefter är det dags att lägga fokuset på vilka funktioner som är viktigt för dig hos en vinkelmätare. Olika vinkelmätare kan vara utrustade med olika funktioner som exempelvis minnesfunktion och automatisk beräkningsfunktion. När du väl köper en vinkelmätare är det bra om den är försedd med de viktigaste funktionerna enligt dig.

Ett tips är kolla runt på olika modeller och jämföra olika modeller av vinkelmätare för att hitta den som passar just dig och ditt arbete.

Om du vet vad för typ av vinkelmätare som du kommer ha bäst användning av är det bra att tänka på budgeten. Om det är just en digital vinkelmätare som du har i åtanke, bör du räkna med ett högre pris. Även mått och vikt är viktigt innan du gör ditt köp. Behöver du en liten och kompakt, som du enkelt kan sätta fast på bältet, eller föredrar du en lite större modell?

En del modeller har även ett integrerat vattenpass och en stark magnet som underlättar ditt arbete. Priset varierar även när det kommer till modellens olika funktioner eller hur hög kvalitet som vinkelmätaren är gjord utav. Men dyrast är inte alltid bäst, du kan hitta en enastående vinkelmätare som matchar dina behov och inte är mer än vad du behöver.

En vinkelmätare ska underlätta det för dig och göra ditt jobb enklare att utföra. Därför är det viktigt att du tänkt ut och jämfört olika alternativ, för att komma fram till vad som är det bästa för just dig. Om du hittar en vinkelmätare för just dig och dina behov, kommer ditt arbete framöver bli mycket enklare!

Fördelar med digitala vinkelmätare

 • Med digitala vinkelmätare får du en garanterad noggrann mätning och justering.
 • En del modeller är utrustade med starka magneter. Dessa magneter gör det möjligt för dig att kunna placera vinkelmätaren på olika föremål eller ytor.
 • Digitala vinkelmätare har en otroligt hög noggrannhet för vinkelmätning.
 • De går att använda inom otroligt många olika arbetsområden och arbetsuppgifter.
 • Och det självklara till sist. De är otroligt lätta att läsa av tack vare displayen som befinner sig på vinkelmätaren.

Källor:

https://mekaren.se\vinkelmatare-bast-i-test

https://hantverksproffset.se\vinkelmatare

Vi har jämfört produkter avseende produktinformation, kundrecensioner, kundbetyg och kundnöjdhet hos nedanstående webbplatser för att hitta bästa digitala vinkelmätare

Proffsmagasinet
Verktygsproffsen
Prisjakt
Pricerunner
Testfakta

Lämna en kommentar