Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar*

Bästa brödrost 2024 – för perfekt rostade bröd till frukosten! 

Bästa brödrost 2024 – Idag är rostat bröd ett av de vanligaste frukostvalen i våra svenska hem. Med en brödrost kan du snabbt få en gyllenbrun yta på ditt bröd som du sedan kan välja pålägg till. Det finns många olika modeller och varianter av brödrostar med olika funktioner beroende på hur du vill ha ditt bröd.  

KitchenAid Artisan 5KMT2204EACSMEG TSF01WHEUBosch Toaster Styline TAT8611
KitchenAid Artisan 5KMT2204EACSMEG TSF01WHEUBosch Toaster Styline TAT8611
Se priset härSe priset härSe priset här

Vad behöver du tänka på när du ska köpa brödrost och vilken design passar ditt hem bäst? Vi har listat våra tre favoriter av brödrostar som passar de flesta hushåll! 

Topp 3 brödrostar bäst i test 2024  

1. Vår vinnare! KitchenAid Artisan 5KMT2204EAC

 • Breda fack 
 • Automatisk centrering 
 • Material i gjuten metall 
 • 7 rostinställningar 

Vår vinnare av brödrostar är den multifunktionella KitchenAid Artisan 5KMT2204EAC som är en brödrost med väldigt bra rostförmåga. Med denna brödrost har du möjlighet att rosta både bröd, crumpets och bagels på grund av dess höga effekt på 1250 watt. Brödrosten har en snygg och modern design med två fack där brödet rostas i det välfungerande värmeelementet som säkerställer en jämn rostning på brödet. 

Artisan kan, förutom att rosta färskt bröd även rosta fryst bröd med hjälp av sin avfrostningsfunktion. Förutom att kunna rosta bröd, bagels och crumpets kan du även ställa in så att brödet endast rostas på ena sida, perfekt för bagels.

Andra funktioner som brödrosten besitter är en varmhållningsfunktion som värmer upp ditt bröd utan att rosta det igen. Artisan är en snygg inredningsdetalj i ditt kök som finns tillgänglig i ett flertal färger. Om du vill göra en god investering av brödrost kan vi inte rekommendera KitchenAid Artisan nog.   

2. SMEG TSF01WHEU Brödrost – Bäst design!

 • Snygg design 
 • Två fack  
 • Användarvänlig 
 • Många funktioner 

På andraplats har vi valt den klassiska retro brödrosten SMEG TSF01WHEU som är en brödrost med två fack för bröd som är extra breda och med en inställning för rostningsgrad från 1-6. Detta val är visserligen en rejäl investering på grund av dess höga pris, men med brödrostens snygga design i femtiotalsstil blir det även en snygg inredningdetalj på köksbänken.  

Förutom inställning för rostningsgrad har SMEG även funktioner för återuppvärmning och upptining. Med bagelfunktionen kan du välja att endast rosta ena sidan av brödet och du har dessutom en stoppknapp för att avbryta din rostning om du vill ta upp brödet innan den inställda timern är klar. SMEGS brödrost finns tillgänglig i ett flertal olika färger så du kan matcha din köksmaskin med dina övriga köksinredning. 

3. Bosch Toaster Styline TAT8611 – Prisvärd!

 • Integrerad brödlyftare 
 • Automatisk avstängning 
 • Två fack 
 • Prisvärd 

På tredjeplats har vi valt ut Bosch Toaster Styline TAT8611 som är en brödrost som funnits med länge och som uppdateras med nya modeller genom åren.

Denna brödrost är både praktisk och kompakt i sin design och är en tålig modell som både kan rosta, tina upp och värma upp bröd. Toaster Styline har även en integrerad brödlyftare och en avancerad stekteknik som gör att ditt bröd rostas jämnt på båda sidor. 

Förutom att vara ett mycket prisvärt val är designen stilren med alla knappar placerade på ena änden av brödrostens ovansida, vilket gör den otroligt användarvänlig. Är du ute efter en modell som lever upp till alla krav, och som samtidigt är enkel att använda med en smart design är Toaster Styline rätta valet för ditt hushåll. 

Tre vanliga frågor om brödrostar:  

Hur blir en brödrost varm? 

På insidan av varje brödrost sitter det infraröda element som är det som värmer upp brödet. Elementen består av nikromtrådar som dragits runt hela brödrostens insida och syns mellan springorna när din brödrost är på. Dessa trådar producerar infraröd strålning för att kunna värma upp ditt bröd i brödrosten.  

På kvalitativa brödrostar så har köksmaskinen konstruerats så att fördelningen av värmen blir så jämn som möjligt för att brödet ska rosta lika mycket på båda sidor. 

Hur rengör du en brödrost? 

De flesta modeller av brödrostar på marknaden är utrustade med en smulbricka som man lätt kan dra ut för att få bort de smulor som samlats på botten av brödrosten. För att rengöra köksmaskinens yta kan du ta en fuktad trasa och dra över brödrostens utsida när kontakten inte är i. Se dock till att aldrig rengöra en brödrost i diskmaskin.  

Vad bör du ha i åtanke när du ska köpa brödrost? 

När du ska köpa brödrost finns det en hel del du bör ha i åtanke innan du gör ditt val. Vad för kapacitet är du ute efter? Brödrostar har olika antal fack för dina brödskivor där de vanligaste är två eller fyra bröd som du kan rosta åt gången. Om du har en större familj kan en brödrost med fyra fack vara att rekommendera, då ni alla kan njuta av rostat bröd samtidigt. Bor du ensam eller med en partner kan det däremot räcka med en modell med två fack.  

Effekten är en annan del hos en brödrost som är viktig för vad du kan rosta i din brödrost. Vilken effekt som är bäst för dig beror därför på vad du kommer vilja rosta. För en brödrost med två fack brukar effekten ligga på 800-900 watt, och för dessa är det lämpligt att rosta tunnare skivor bröd eller bagels.  

För modeller med 1000-1200 watt kan du rosta allt ifrån bagels till hantverksbröd och är i regel snabbare och har en mer jämn värmefördelning. De modeller av brödrostar som har en effekt på hela 1500 watt är utmärkta att använda till både matlagning och bakning och dessa har ofta även fler funktioner än de med lägre effekt.   

Olika modeller på marknaden har även olika funktioner förutom det självklara att rosta bröd. En populär funktion är avfrostning som gör det möjligt för fruset bröd att rostas direkt utan att behöva tinas upp innan. Andra funktioner som återuppvärmning låter dig värma upp redan rostat bröd utan att det bränns vid. För fler avancerade modeller har du fler funktioner som nedräkningstimer, lyftfunktion och röststyrning. 

Bästa brödrost
Starta dagen med rostat bröd med hjälp av en brödrost

Källor:  

https://kockhuset.se/hur-fungerar-en-brodrost/

Vi har jämfört produkter avseende produktinformation, kundrecensioner, kundbetyg och kundnöjdhet hos nedanstående webbplatser för att hitta bästa brödrost

KitchenTime
Elon
Prisjakt
Pricerunner

Lämna en kommentar