Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar*

Bästa solcellsbevattning 2024 – Vattnar blommor på semestern! 

1. Vår vinnare! Irrigatia EcoAqua S24 sol-C242. Gardena Aquabloom – Perfekt för mindre ytor!3. Greenline Solcell Ecoaqua 12 – Minskar vattenförbrukning!
Vår vinnare! Irrigatia EcoAqua S24 sol-C24Gardena Aquabloom – Perfekt för mindre ytor!Greenline Solcell Ecoaqua 12 – Minskar vattenförbrukning!
Se priset härSe priset härSe priset här

Bästa solcellsbevattning 2024 – Ska du på semester och har ingen som kan vattna din trädgård åt dig medan du är borta? Med ett självgående bevattningssystem får dina växter vatten automatiskt där du dessutom kan styra och justera vattenmängden efter behov. Ett av de allra smartaste och mest miljövänliga bevattningssystemen är genom solcellsbevattning.  

Vad bör du ha i åtanke inför köp av solcellsbevattning och varför är detta sätt att vattna blommorna att föredra? Vi har listat våra tre favoriter av solcellsbevattning för alla trädgårdar!  

Topp tre solcellsbevattningar bäst i test 2024

1. Vår vinnare! Irrigatia EcoAqua S24 sol-C24

 • Förbrukar liten del vatten 
 • Justerar bevattning efter väder 
 • Justerbar 
 • Vattnar var tredje timme  

Vår vinnare av solcellsbevattning är Irrigatia EcoAqua S24 Sol-C24 som är ett droppbevattningssystem som drivs av solenergi. Systemet kopplas till en vattenbehållare, en tunna är rekommenderat om du ska iväg på semester och kan anpassa vattningen efter alla väderlekar. Du kan själv hålla koll och styra bevattningen genom systemets display på huvudenheten där du kan justera vattenmängden. 

Solcellerna drar igång pumpen var tredje timme och fortsätter så länge som batterierna kan jobba. När det är soligt väder ute ökar bevattningen om man jämför med dagar då det är mulet. Med Irrigatia så vattnat systemet lite och ofta för att hålla jorden fuktig hela tiden för bättre odling.  

Paketet innehåller hela 24 droppmunstycken som du placerar ut i de rabatter och krukor som du vill vattna, en solcellsdriven IDC-enhet och i paketet tillkommer även en 30 meter lång slang som ser till att du har nog med utrymme att ställa ut din bevattning.  

2. Gardena Aquabloom – Perfekt för mindre ytor!

 • För små ytor 
 • Enkel montering 
 • Tre enheter i ett 
 • Uppladdningsbara batterier 

På andraplats har vi valt den smarta och kompakta solcellsbevattningen Gardena Aquabloom som är ett bevattningssystem som passar perfekt för mindre ytor som exempelvis balkong och altaner. Det är ett perfekt alternativ för den som aldrig tidigare testat på ett solcellsdrivet bevattningssystem då det enda du behöver göra är att fylla en hink med vatten och sätta pumpen i.

Med pumpen som ingår i paketet pumpar den vatten till dina växter och kontrollenheten med designen av ett tidsur gör att du kan ställa in bevattningstider. Du får även med en solcellspanel som ser till att batterierna får tillräckligt med ström för att arbeta. Detta bevattningssystem klarar av en bevattning upp till 20 plantor och är perfekt för den med en mindre odling!  

3. Greenline Solcell Ecoaqua 12 – Minskar vattenförbrukning!

 • Anpassas efter väder 
 • Minskar vattenförbrukning 
 • 12 droppmunstycken 
 • 15 m slang  

På tredjeplats har vi valt ut Greenline Solcell EcoAqua 12 som är ett automatiskt droppbevattningssystem som drivs av solenergi. Denna bevattning anpassar bevattningen efter väderförhållanden, vilket minskar vattenförbrukningen avsevärt.  

I paketet får du en solcellsdriven IDC-enhet, 12 droppmunstycken, 12 slanghållare samt en 15 meter lång slang. Med de 12 munstycken kan du anpassa vattningen efter just dina rabatter och krukor samtidigt som du får en optimal och jämn bevattning i din trädgård.  

Tre vanliga frågor om solcellsbevattning:  

Vad är fördelarna med ett bevattningssystem? 

Ett bevattningssystem har många fördelar då det låter dig kunna åka iväg mitt i odlingsäsongen utan att du behöver oroa dig över att komma hem till en vissen trädgård. Att växter genom ett bevattningssystem får tillgång till vatten regelbundet istället för att torka ut och sedan får mycket vatten samtidigt gör att dina växter kan ta upp rätt mängd näring och växter bättre.  

Växter som får oregelbundet med vatten får dessutom en sämre motståndskraft mot skadegörare och ohyra och växter även mycket långsammare än de växter som får mindre, regelbunden vattning. Genom en regelbunden bevattning sparar du även vatten och jorden hålls lagom fuktig hela tiden, vilket ger rötterna bra växtmöjlighet. Så även om du inte ska iväg på semester kan ett bevattnngssystem vara ett bra alternativ av vattning, då du utför midre jobb, men får bättre odlade plantor.  

Varför är droppbevattning populärt? 

Droppbevattning är ett bevattningssystem som är automatiskt och ger rätt mängd vatten till dina odlingar. Här kan du använda tekniken med hjälp av allt ifrån slangar, vattenspridare eller munstycken för att få fram metoden. I praktiken innbär det att du har en slang med hål som är ansluten till en vattenkälla och genom hålen sipprar det sakta ut vatten till växternas jord och rötter.  

Denna metod ger både vatten och energibesparing till dina växter då den ger en snabbare uppväxt och bättre kvalitet på dina odlingar. 

Vart kan man använda solcellsbevattning? 

De plantor och områden där du kan använda solcellsbevattning är många då det finns olika storlekar tillgängliga, med allt ifrån de som täcker större ytor och områden i trädgården, till de mindre som passar perfekt för mindre balkonger. Du kan bland annat använda solcellsbevattning för köksland, krukor i växthuset, amplar, rabatter, pallkragar och andra växter på balkonger och terrasser.  

Vad som gör solcellsbevattning till ett sådant smart val vid bevattning är att du inte behöver koppla din pump till någon elanslutning, vilket ger dig fler områden och tillfällen där du kan använda solcellsbevattning där andra alternativ inte skulle vara möjliga. Det kan exempelvis vara på landställen, kolonilotter och andra avlägsna odlingar. 

Bästa solcellsbevattning 2023
Vattna dina växter smart och miljövänligt med solcellsbevattning

Källor: 

https://www.bygghemma.se/reportage-och-guider/automatisk-bevattning/

Vi har jämfört produkter avseende produktinformation, kundrecensioner, kundbetyg och kundnöjdhet hos nedanstående webbplatser för att hitta bästa solcellsbevattning

Granngården
Prisjakt
Pricerunner

 

Lämna en kommentar