Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar*

Bästa kylboxen 2023 – Perfekt för utomhusaktiviteter!

1. Stanley FatMax2. Max Ranger 40 L3. Sunwind Kyl & Frysbox
Stanley FatMaxMax Ranger 40 LSunwind Kyl & Frysbox

Bästa kylboxen 2023 – En kylbox är någonting som finns i flera bostäder, men däremot har de flesta inte riktigt tänkt igenom valet av kylbox och därför är den kanske inte så funktionell och praktisk som du önskar att den vore. Men oroa dig inte, vi kommer här hjälpa dig med de rätta verktygen för att du ska kunna köpa en kylbox som underlättar dina bestyr.

När vi valde ut vilka modeller vi skulle inkludera på vår topplista var det flera saker som spelade in. Däribland jämförde vi olika storlekar, material och egenskaper för att sedan kunna välja ut de som står ut från mängden lite extra.

Gör ett val som passar dig och du kommer att kunna ta med mat som håller sig varm eller kall under utflykten eller dina äventyr i skog och mark!

Topp 3 bästa kylboxar bäst i test 2023

1. Vår vinnare! Stanley FatMax FMST83282-1

 • Kylbox med hjul
 • Maximal lastkapacitet: 30 kilo
 • IP54-klassificerad
 • 3 dagars isolering

Denna utvecklade kylbox  från Stanley har vi efter att ha jämfört marknadens utbud utsett till det absolut bästa valet. Den är robust, har en isoleringsförmåga på hela 3 dagar och är även försedd med praktiska hjul som gör det enkelt att dra den med sig mellan olika platser. En lika bra investering till din campingsemester som när du behöver frakta någonting inom jobbet.

FatMax FMST83282-1 har en maximal lastkapacitet på 30 kilo och en volym på 28,4 liter. Detta ger dig därför gott med utrymme att kunna förvara saker för både kylning och saker som du vill ska behålla sin värme längre. Designen är helt vattenresistent, vilket även underlättar transportering av produkten i olika väder och som gör att kylboxen håller längre.

Några andra utmärkande egenskaper med denna kylbox är även att den är IP54-klassificerad, att den har en praktisk kapsylöppnare i locket och att teleskophandtaget ger dig ett skönt grepp när den dras omkring. Ett utmärkt val som vi rekommenderar för mängder av olika aktiviteter utomhus!

2. Max Ranger 40 L Kylbox – Värme- och kylfunktion!

 • Kapacitet: 40 liter
 • Perfekt för camping
 • Rymlig modell
 • Passar flera olika aktiviteter

Från varumärket Max Ranger hittar du denna rymliga kylbox med en kapacitet på hela 40 liter. Perfekt när du behöver ta med mer mat och dryck för din utomhusaktivitet, så som campingsemestern eller utflykten i parken. Denna större kylbox gör att du kan ta med dig allting som du behöver!

Denna kylbox har både en kyl- och värmefunktion, vilket gör den kompatibel för flera olika rätter. Den har en god kylkapacitet och värmekapacitet på 60 grader. Kylboxen är tillverkad av det mycket robusta materialet PP plast, som skyddar innehållet från regn och vind. Dessutom ger materialet boxen en längre livslängd.

En stor fördel är också att den har försetts med ett ECO-läge, som gör denna modell till ett mer grönt val. Detta har även bidragit till kylboxens energiklassning på A . Ett bra val både för den miljömedvetna campingentusiasten som dig som letar efter robust modell som rymmer per för festen utomhus. Dessutom säljs den till ett mycket överkomligt pris!

3. Sunwind Kyl & Frysbox – Kompressordriven!

 • Ansluts till app
 • Med kyl- och frysfunktion
 • Modern design
 • Kapacitet: 20 liter

Sedan vill vi även slå ett litet slag för denna kyl & frysbox från varumärket Sunwind. Denna drivs med hjälp av en kompressor och är därför mycket effektiv.

Men däremot bidrar det även till att den inte kan användas där det inte finns möjlighet att plugga in boxen i antingen ett eluttag eller cigarettändaren i bilen eller husvagnen. Men letar du efter en effektiv kylbox för dina längre vistelser utomhus så kommer denna modell att vara ett utmärkt val. Kostar något mer, men ger dig flera fördelar!

Kylboxens moderna design gör den mycket enkel att båda frakta och använda. Dessutom ansluts den snabbt till varumärkets framtagna applikation, för att du ska kunna nyttja modellens fulla potential. Kylfunktionen håller maten kall på temperaturer ner till –18C och vill du hellre hålla din mat varm så kan temperaturen justeras upp till 10C.

Vad är skillnaden mellan en kylbox och kylväska?

Om du letar lite på marknaden efter en kylbox som passar dig, kommer du även att stöta på begreppet kylväska. Dessa är också väldigt prisvänliga och detta kanske lockar dig att välja en kylväska istället för en kylbox som är en något större investering. Beroende på vad du planerar att använda den till och vad du ska förvara inuti kanske detta också ger dig flera fördelar. Men här gäller det att du är smart!

En kylväska är i korta drag en enklare version av en kylbox och kommer därför inte att vara lika effektiv. Den har ett tunnare isoleringsfoder som håller din mat varm- eller kall under någon timme eller två. Perfekt att packa ner din lunch eller mellanmål i om du pendlar till jobbet och gillar att äta din frukost på tåget eller tunnelbanan.

Men ska du vara utomhus under en hel dag, kommer den tyvärr inte att vara optimal. Här vill du istället ha en modell med en bättre isoleringsförmåga, så att du kan ta med mat och dryck, utan risk för att de blir dåliga i värmen.

Bästa kylboxen
En kylbox håller din dryck kall hela dagen

Tre vanliga frågor om kylboxar:

Vad kan man använda en kylbox till?

Investering av en kylbox är perfekt för mängder av olika aktiviteter och bestyr. Mindre modeller är bra när du behöver ta med mat till jobbet eller fisketuren, medan större modeller är en bättre investering när ni åker flera stycken. Beroende på modellens isoleringsförmåga ger de dig även lite olika typer av möjligheter, så här är det viktigt att du gör ett val som passar dig och vad du planerar att använda den till.

Framförallt under varmare dagar är det viktigt att maten kan kylas ner, för att dess smak inte ska förändras eller du ska riskera att bakterier bildas. Framförallt mejeri- och köttprodukter är mycket känsligt mot värme, så här kommer en kylbox att kunna säkerställa att inga ingredienser i smörgåsen eller pastasalladen blir dålig innan du har en chans att äta den.

Hur fungerar en kylbox?

Beroende på vilken typ av kylbox du investerar i så har de olika drivmedel och funktioner. Enklare modeller används för att kyla ner maten och ett par isklampar kommer då att hålla din mat och dryck kyld längre. Isoleringsförmågan är också väldigt olika beroende på kylboxens tillverkningsmaterial och övriga funktioner.

Om du har en något högre budget så kan du kika på en eldriven modell, där en kompressor hjälper till att kyla ner eller hålla maten på en balanserad temperatur. De fungerar då mer som en transportvänlig kyl- och frys i mindre storlek, vilket gör dessa mer avancerade kylboxar till en utmärkt investering när du kommer att vara utomhus längre. Kanske för din nästa campingsemester?

Vad ska man tänka på vid köp av kylbox?

Det allra viktigaste är att du väljer en kylbox som passar dig och den aktivitet som den planeras att användas för. Hur länge ska den kunna hålla maten varm- eller kall och hur mycket mat och dryck ska den rymma? Detta är några saker som du ska basera ditt val på.

Vill du även att kylboxen ska vara enkel att transportera så är det alltid en fördel om den är försedd med hjul om den ska fyllas med ganska tunga varor, eller att den i alla fall har väldigt sköna handtag, så att du ska kunna bära den en längre sträcka utan att få ont i händerna.

Vad vi haft i åtanke när vi skapat vår topplista

Letar du efter en kylbox att ta med till utomhusfesten, på campingsemestern eller till ditt lantställe, men inte riktigt vet vad du letar efter? Vi förstår, det enorma utbudet av olika kylboxar kan göra valet lite knepigt och det är därför som vi tog oss an uppdraget att leta fram marknadens bästa val.

Första steget var att läsa på mer om kylboxar och vad som skiljer olika modeller åt på marknaden. Vi ville endast inkludera funktionella val som har en bra isoleringsförmåga, som gör dem mer multifunktionella att använda. Men det var även viktigt för oss att inkludera kylboxar i lite olika prisklasser, för att du sedan ska kunna göra ett val som passar dig och din budget.

Det var även några särskilda egenskaper som vi fann lite extra nödvändiga att kika på. Detta var material, kapacitet, rymlighet, tålighet och i vilka väder de kan användas. För att säkerställa att våra val är rättvisa och marknadsenliga, så har vi även jämfört våra egna utlåtanden med andra testhemsidors recensioner.

En kylbox är en perfekt investering och gör det möjligt att hålla maten eller drycken varm eller kall längre. Vilken passar din livsstil och familjesituation bäst?

Källor och referenser:

https ://testjakt.se/basta-kylboxen-test/

https://villanytt.se/sa-valjer-du-ratt-kylbox/

https ://xn--jakthjrta-02a.se/kylvaska/

Vi har jämfört kylboxar avseende produktinformation, kundrecensioner, kundbetyg och kundnöjdhet hos

Gardenstore
Proffsmagasinet

Lämna en kommentar