Proteinpulver bäst i test 2024 – hitta det bästa proteinpulvret

1. STAR NUTRITION WHEY 802. MUTANT MASS GAINER PROTEINPULVER3. SWEDISH SUPPLEMENTS WHEY PROTEIN


En av de absolut mest populära träningstrenderna på senare år är att använda proteinpulver. Vid hård träning behöver kroppen återhämta sig och för att göra det krävs relativt stora mängder protein – många gånger mer än vad du normalt får i dig i din vanliga kost.

Att köpa proteinpulver, och hitta något som är bra (och gott) kan vara svårt då det finns en uppsjö med nya produkter och företag som vill sälja proteinpulver. I vårt proteinpulver bäst i test hittar du de allra bästa proteinpulvret och får lära dig mer om vad det finns för olika smaker och typer av proteinpulver.

Som en tumregel brukar man säga att kroppen behöver som minst ett gram protein per kilo kroppsvikt för att återhämta sig på ett bra sätt vid styrketräning, och många hävdar att man ska få i sig så mycket som två gram per kilo.

100 gram kyckling, kött eller fisk innehåller på ett ungefär 20 gram protein, så det går ganska snabbt att räkna ut att det kan bli en mycket bökig och kostsam affär att få i sig tillräckligt mycket protein genom att bara äta vanlig mat. Av just den anledningen är proteinpulver ett näst intill nödvändigt kosttillskott för den som vill bygga muskler.

Vad är proteinpulver?

Vad är egentligen proteinpulver? Jo, det vanligaste proteinpulvret är gjort på vassle, eller som det faktiskt heter på engelska whey. Vassle utgör en femtedel av all protein i mjölk (resten är kasein) och är en restprodukt som kommer till när man producerar ost. Man använder löpe när man producerar ost, som faktiskt stöter bort kaseinet, mjölkfettet och vasslet med varandra. Vad som återstår av vasslet när man filtrerat och torkat det är alltså proteinpulver.

Sedan tillsätter man en smak av något slag för att det inte ska smaka kadaver, även om det finns proteinpulver som inte har något tillsatt smak.

Så, följ med på en liten tur för att hitta marknadens bästa proteinpulver så att du kan kickstarta din träning redan idag. I vårt proteinpulver bäst i test tittar vi närmare på tre olika produkter.

Proteinpulver bäst i test

Proteinpulver bäst i test - STAR NUTRITION WHEY 801. STAR NUTRITION WHEY 80

Först ut i vårt proteinpulver bäst i test är ett av Sveriges mest sålda och populära proteinpulver, Star Nutrition Whey 80. Whey 80 är ett så kallat vassleprotein, det vill säga samma typ av protein som återfinns i mjölk och mejeriprodukter.

Fördelarna med att äta vassleprotein är många, men främst skulle man kunna säga att det är en väldigt naturlig produkt, som kan likställas med att dricka väldiga mängder mjölk, men utan de negativa sidoeffekterna som finns med att göra just det. För inte är det särskilt bra för magen att få i sig flera liter mjölk om dagen!

Whey 80 är fullt av vassleprotein och har ett minimalt antal kolhydrater. Det här är proteinet för dig som vill komplettera en ordentlig och fullvärdig kost och antingen gå upp i muskelmassa eller bara bibehålla den du redan har.

Proteinpulvret tas med fördel efter träning, mellan måltider, och även på kvällen, precis innan du ska gå och lägga dig. När du sover jobbar kroppen som hårdast med att bygga upp musklerna som har brutits ned under dagen, så ett ordentligt proteintillskott precis före läggdags är ett välkommet tillskott som kan göra underverk för din återhämtning.

StarNutrition tog en enkel plats i vårt proteinpulver bäst i test, och kommer med all säkerhet få behålla en plats i denna lista långt, långt framöver. Ett toppen-pulver helt enkelt!

Se priset här!

Proteinpulver bäst i test - MUTANT MASS GAINER PROTEINPULVER	3. SWEDISH SUPPLEMENTS WHEY PROTEIN  	2. MUTANT MASS GAINER PROTEINPULVER

Näst ut i vårt proteinpulver bäst i test är Mutant Mass. Mutant Mass är en av världens kraftfullaste gainers och proteinpulver, kombinerade i en enda vansinnig produkt! Här görs inte avkall på något – en full dos Mutant Mass innehåller lika många kalorier som en pizza, och över 50 gram protein, aminosyror, kolhydrater och fetter.

Allt innehåll är väl avvägt för att vara så nyttigt som möjligt, och bidra till så snabb och kraftfull viktuppgång som möjligt. Mutant Mass är proteinpulvret för dig som är ute efter extrema och snabba resultat, och som är beredd att träna hårdare än någonsin.

Den som verkligen går in för det kan se otroliga resultat med Mutant Mass, men var försiktig – om du inte tränar tillräckligt hårt och ända får i dig full dosering av proteinpulvret kommer du att gå upp i vikt, men inte i muskelmassa – och det kommer att gå fort!

Mutant rekommenderar själva att man som ny användare av Mutant Mass börjar med en halv dosering vid träning, och sedan rör sig uppåt därifrån. Beroende på kroppsvikt, träningsform och ämnesomsättning är det inte säkert att din kropp ens kan tillgodogöra sig en full dos Mutant Mass, så ta Mutants råd och börja försiktigt.
Samtidigt som Mutant Mass är ett kosttillskott som ska användas med försiktighet i början, är det värt att nämna att det är en oerhört mångfacetterad och välbalanserad produkt.

Till skillnad från många andra proteinpulver innehåller det inte bara vassleprotein, utan en rad olika typer av protein, för att kroppen ska kunna återhämta sig ännu snabbare. Faktum är att kroppen behöver en varierad och balanserad kost, och även om Mutant Mass är en extrem produkt så innehåller den väldigt många av de ämnen som kroppen behöver för att bygga muskler.

Mutant Mass tas med fördel direkt efter träning, och i mindre doser även mellan måltider – men det senare är någonting som ska testas med försiktighet innan det görs till en vana. Att hälla i sig fulla doser mellan måltider kommer inte bara att döda din aptit, det kommer ge dig energi i så vansinniga mängder att din kropp inte kommer ha en chans att tillgodogöra sig den – så, som sagt, börja litet och trappa upp allt eftersom!

Att ta en mindre dos Mutant Mass innan man går och lägger sig kan också vara en bra idé, men detta är återigen någonting som ska nyttjas med försiktighet till en början. Kom ihåg att Mutant Mass snarare är en gainer än ett renodlat proteinpulver, och innehåller väldiga mängder kolhydrater.

Och som vi vet är det inte särskilt lyckat att bomba kroppen med kolhydrater precis innan man går och lägger sig – egentligen är det bättre med ett vanligt proteinpulver i just detta läge!

Med det sagt är Mutant Mass ett fantastiskt och oerhört kraftfullt kosttillskott för dig som har för avsikt att gå upp i vikt, och har visat sig vara en riktig gamechanger för den som normalt sett har svårt att göra det. Som du säkert förstått vid det här laget är det dock inget för dig som håller på och deffar, och som har för avsikt att antingen minska alternativt bibehålla din nuvarande kroppsvikt.

Se priset här!

Proteinpulver bäst i test - SWEDISH SUPPLEMENTS WHEY PROTEIN3. SWEDISH SUPPLEMENTS WHEY PROTEIN

Så, efter att ha tittat lite närmare på dels Sveriges kanske mest sålda proteinpulver, samt världens kanske kraftfullaste gainer, ska vi ta oss en titt på en lite alternativ uppstickare, nämligen Swedish Supplements Whey Protein som är sist, men kanske bäst(?), i vårt proteinpulver bäst i test.

Whey Protein är precis som Whey 80 ett renodlat vassleprotein, det vill säga mjölkprotein, och har i stort sett exakt samma sammansättning av protein och kolhydrater som sin konkurrent, men erbjuds till ett något högre pris.

Låt dig dock inte avskräckas av priset och innehållsförteckningen – olika kroppar reagerar på olika kosttillskott på olika sätt, och många upplever att de får ett bättre resultat med When Protein än vad de får med samma dosering av Whey 80.

Med det sagt är samma sak sann i det motsatta scenariot, men låt dig inte hindras av andras upplevelser – testa för att hitta det bästa proteinpulvret för just dig!

Se priset här!

Hur doserar man rätt mängd proteinpulver?

Man brukar säga att 0,75 gram proteinpulver per kilo kroppsvikt, eller 2 gram per kilo kroppsvikt ifall du tränar hårt. Kroppen kan inte ta upp mer än ett par hundra gram protein per dag och därför är det helt onödigt att överdosera proteinpulver. Du slösar endast proteinpulver på det och kan faktiskt inte ta upp allt det du tar in. Helt och hållet slöseri!

Slutsats

Nu när vi gått igenom lite bra saker att veta om proteinpulver och hur man doserar det, samt resultatet av vårt proteinpulver bäst i test är det dags för dig att välja vad för pulver du köpa. Vi kan endast jämföra, och det finns så otroligt många smaker och exakt lika många åsikter om vilken som är den godaste så du får helt enkelt utforska det lite själv. Dessa tre produkter är marknadens bästa proteinpulver och därför så tycker vi helt klart du ska börja med dessa.

Lämna en kommentar