Löpband bäst i test – Hitta det bästa löpbandet

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Sportamore.se och Gymgrossisten.com.
1. MASTER FITNESS LÖPBAND T202. ABILICA TREX 73. CASALL TREADMILL INFINITY 1,5T
MASTER FITNESS LÖPBAND T20ABILICA TREX 7CASALL TREADMILL INFINITY 1,5T


Edit: Eftersom löpbanden är slut nästan överallt så bjuder vi här på några som är tillgängliga i lager!

Vi kan nog alla vara överens om att löpning aldrig någonsin varit hetare än vad det är just precis nu. Träningshysterin är tillbaka, och den har kanske aldrig varit så utbredd som den är nu. Under det glada 80-talet stod muskelbyggarna som spön i backen, och även om de har fått en ordentlig comeback i dagsläget så tänker de allra flesta nuförtiden även på cardio/kondition när de planerar sin träning.

Och när det kommer till cardio är löpningen förstås fortfarande den regerande härskaren! Ingen annan träningsform bränner så mycket fett som löpning, och ingen annan träningsform tränar hela kroppen på ett så fullkomligt och balanserat sätt.

Så varför inte bara ge sig ut och springa? Jo, visst kan det vara vackert att vara ute i naturen på en löprunda, men dessvärre måste vi nordbor vänja oss vid det faktum att vädret i vårt hemland inte alltid tillåter behagliga och lämpliga villkor för löpträning.

Och även under årets varmare månader kan det vara oerhört praktiskt och smidigt att bara hoppa på sitt eget privata löpband för en stunds träning, utan att behöva anpassa kläder för väder och utan att behöva planera sin tid på samma sätt. När du hoppar på ditt löpband kan du när som helst kliva av, och du kan samtidigt fortsätta precis hur länge som helst om andan faller på.

Så, för att hjälpa dig i ditt val av löpband har vi satt ihop ett löpband bäst i test, där vi tittar på tre olika modeller i tre olika prisklasser, och berättar lite mer om vad som kännetecknar dem. Till att börja med måste vi dock reda ut vad man ska tänka på innan man börjar fundera på vilket löpband man ska skaffa!
För dig som inte orkar vänta har vi gjort en lista på de allra bästa löpbanden nedanför.

Viktigt att tänka på när man köper löpband

Det första du måste fundera på innan du väljer vilket löpband du ska köpa är förstås vad du vill ha ut av din löpträning. Det finns några olika parametrar som skiljer modeller av löpband åt, och det första är storleken. Har du plats för ett stort löpband i ditt hus eller din lägenhet, och om det är lite trångt, är det viktigt för dig att kunna fälla ihop löpbandet? Är det i själva verket så att du inte har för avsikt att träna särskilt ofta, så att möjligheten att fälla ihop bandet är absolut nödvändig?

Just detta leder oss till den kanske viktigaste frågan att ta ställning till innan du slår till – hur mycket tror du att du kommer använda ditt nya löpband? Visst, vi har alla ingått hoppfulla och storslagna nyårslöften om löpträning si och så ofta, men om du är helt ärlig mot dig själv – på vilken nivå ämnar du faktiskt löpträna? Om det bara rör sig om ett löppass i veckan kanske det är ok med ett lite enklare band, men om du verkligen tar din träning på allvar kan det vara väl värt att investera en lite större summa i din träningsmaskin som erbjuder ökad stabilitet, dämpning, lutning och ytterligare funktionalitet.

Vi har tre olika modeller i vårt löpband bäst i test som passar alla, oavsett ifall du är ute efter ett billigt löpband, eller om du vill ha en med avancerade funktioner så som ökad stabilitet, dämpning och dylikt. Häng med!

Löpband bäst i test

Löpband1. Master Fitness Löpband T20

T20 från Master Fitness är ett smidigt löpband som fyller dina grundläggande behov, och som enkelt kan fällas ihop och ställas undan när du inte använder det.

T20 finns tillgängligt till ett oerhört slagkraftigt pris, och kan helt klart klassas som något av en budgetmodell. Med det sagt är det fortfarande ett bra löpband som erbjuder bra möjligheter för lutning, hastigheter och olika träningsprogram, så även om du springer ofta så kommer det förmodligen inte att göra dig besviken.

I och med att T20 går att fälla ihop och faktiskt är ett löpband av det lite mindre slaget, så bör du dock vara medveten om att stabiliteten inte är den absolut bästa. Om du är en löpare av lite tyngre slag kan det mycket väl kännas både plastigt, svajigt och lite osäkert att springa några längre sträckor på detta band – framförallt om du gör det i högre hastigheter.

Sammanfattningsvis kan man säga att detta är ett bra men lite enklare löpband, som passar utmärkt för dig som kanske inte springer långa sträckor varje dag, men ändå vill ha möjligheten att ta några vändor i veckan, när andan faller på. Löpbandets maxvikt är 120 kilo. Detta löpband kom på tredje plats i vårt löpband bäst i test, då vi anser att det är ett bra första löpband för nybörjare som kanske inte vill lägga allt för mycket pengar på sitt första band.

2. Abilica Trex 7

Det nästa löpbandet i detta löpband bäst i test är nästa steg upp i prisklass, och är förstås också ett mer avancerat alternativ till T20. Även detta band är uppfällbart och ett utmärkt alternativ för dig som inte har så mycket plats, eller kanske inte springer så där väldigt ofta.

Det är dock i samma storlek som T20, och stödjer faktiskt en lägre maxvikt, med 115 kilo jämfört med T20s 120 kilo. Den primära skillnaden mellan de två banden är att Trex 7 erbjuder bättre och mer avancerad dämpning, vilket kan vara en oerhört stor och viktig fördel för den som springer ofta och mycket.

Slitage av fötter och knän är vanliga löpskador, och för löparen som planerar att springa mycket bör detta vara någonting som tas på stort allvar.

Så – är du en van löpare som planerar många och långa löprundor på ditt löpband, men samtidigt inte vill att bandet ska ta upp mer tillgänglig plats än nödvändigt i ditt hem, så kan Trex 7 från Abilica mycket väl vara löpbandet för just dig!

Se priset här!

3. Casall Treadmill Infinity 1,5T

Är du beredd för den mest exklusiva modell i detta löpband bäst i test? Här har du löpbandens Rolls Royce! Tredmill Infinity 1,5T från Casall är ett stort, stadigt och extremt bra löpband med mängder av funktioner och möjligheter till bättre löpträning.

Det har ett ypperligt dämpningssystem, en maxvikt på 150 kilo och står oerhört stadigt på marken. Tycker du om att titta på film medan du springer? Inga problem – Treadmill infinity 1,5T har en praktisk håller för iPad, och ett inbyggt högtalarsystem där du enkelt kan koppla in både paddan och mobilen för att göra träningen trevligare.

Det här är löpbandet för dig som inte vill kompromissa, och som inte har några problem med att lägga ut lite extra pengar.

Se priset här!

Slutsats

Vi hoppas att du dragit nytta av vårt löpband bäst i test och att du känner dig redo att slå till på det perfekta bandet. Lycka till!

Lämna en kommentar