Bästa ATV-vagnen 2023 – bli av med trädgårds – och skogsavfall snabbt och effektivt!

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

1. Tippvagn för fyrhjuling2. Agri-Fab Lastvagn Tandem Axle3. Skogsvagn ATV 2.0 ton – Med lyftkran
Tippvagn för fyrhjulingAgri-Fab Lastvagn Tandem AxleSkogsvagn ATV 2.0 ton – Med lyftkran

Bästa ATV-vagnen 2023 – En ATV-vagn eller skogsvagn som det även kallas, är en utmärkt hjälpreda när du behöver köra större trädgårds- eller skogsavfall. Den kan enkelt kopplas samman med din traktor eller fyrhjuling och är därefter enkel att fylla med löv, grenar och vad helst du önskar.

Marknaden är fylld med flera olika modeller och det är viktigt att du väljer en ATV-vagn med en kapacitet som gör att den passar dig perfekt. Om du har en större trädgård eller skog att underhålla, är det viktigt att den vagn du väljer har en större kapacitet om rymmer mer avfall.

Det är också viktigt att den kan kopplas samman med det typ av fordon som du vill använda, då vagnarna oftast är skräddarsydda för att kunna brukas tillsammans med antingen fyrhjuling eller traktor.

Men oroa dig inte. Vi har letat fram marknadens bästa ATV-vagnar, för att du ska kunna göra ett snabbt val och kunna underhålla din skog eller trädgård med en lastkapacitet och stabilitet som är enkel att använda. Kika framförallt på den rejäla ATV-vagnen för fyrhjulingar som har en lastkapacitet på hela 1,5 ton.

Topp 3 ATV-vagnar bäst i test 2023

1. Vår vinnare! Tippvagn för fyrhjuling

 • Lastkapacitet: 1,5 ton
 • Material: Plåt
 • För fyrhjuling
 • Enkel montering

Detta är den allra bästa ATV-vagnen för dig som vill kunna använda vagnen tillsammans med din fyrhjuling, vilket underlättar transport av trädgårdsavfall, grenar och löv. Vagnen är robust och är mycket enkel att montera innan användning. Konstruktionsmaterialet är plåt, vilket bidrar till vagnens hållbarhet och mycket goda funktion. Ett vinnande val i vår mening!

Tippvagn för fyrhjuling har även konstruerats med en lastkapacitet på 1,5 ton, vilket ger dig som användare flera möjligheter. Vagnen är utrustad med en boggiaxel och kraftiga hjul, vilket gör att du även kan använda ATV-vagnen på annars svåråtkomliga skogsstigar och snåriga spår. Terränghjulen gör att du kan arbeta metodiskt, vart och närhelst du önskar.

Utöver detta har vagnen en vridbar kulkoppling på 50 millimeter, vilket ger dig en ökad säkerhet. Vagnens lucka är även konstruerad för att delvis kunna öppnas under användning, om du till exempel vill sprida ut grus, sand eller salt på hala vägar eller gårdsplanen. Denna ATV-vagn ger dig mycket för pengarna och är ett passande val för de flesta användare.

 • 178,00 kr
 • 10.639,00 kr

2. Agri-Fab Lastvagn Tandem Axle – Stort lastutrymme!

 • Större modell
 • Lastkapacitet: 450 kilo
 • Material: Stålplåt
 • Utrustad med terrängdäck

Denna större ATV-vagn är ett bra val om du behöver en större lastyta, men inte kommer att köra särskilt tungt avfall. Vagnen har visserligen en begränsad lastkapacitet på 450 kilo, men ger tack vare sin större storlek dig mer utrymme och kan därför användas på flera olika sätt.

Agri-Fab Lastvagn Tandem Axle har tillverkats av robust plåt i stål och inkluderade terrängdäck gör att du kan använda kärran både i skogen och i trädgården, vilket gör denna vagn till ett utmärkt köp för flera olika bestyr utomhus.

För att denna ATV-vagn ska vara enklare att manövrera i snårig terräng, har den konstruerats med utvecklade hjulaxlar som är ledade. Detta gör vagnen smidigare och därmed enklare att använda på svårt underlag. Dessutom är det en funktion som gör vagnen till ett bra val för dig med mindre erfarenhet av att köra med ATV-vagn eller släp sedan tidigare.

Letar du efter en välutrustad vagn som är enkel att använda, så rekommenderar vi att du kikar vidare på denna från Agri-Fab, som passar till samtliga ATV-fordon.

3. Skogsvagn ATV 2.0 ton – Med lyftkran!

 • Lastkapacitet: 2 ton
 • Passar mindre traktorer
 • Stark kran
 • Hydrauliska stödben

Denna skogsvagn ATV med en lastkapacitet på hela 2 ton, är ett utmärkt val för dig som letar efter en mer rejäl vagn som klarar av att lyfta och bära träd och större trädgårds- eller skogsavfall. Den kan användas till samtliga ATV-fordon och även mindre traktorer. Dessutom är den utrustad med flera funktioner, som gör den till ett mycket robust och funktionellt val. Framförallt om du har en större mark att underhålla.

Vagnen har en klättringsvänlig boggi, vilket gör vagnen smidigare att hantera på lite mer svåråtkomliga underlag. Vagnen har även en högre markfrigång, för att du ska kunna köra över stenar eller rötter, utan risk för att vagnen skadas.

Dessutom är vagnen mycket stabil och tillverkad med en inkluderad kran, för att den ska kunna användas för röjning av träd i skogen och även vara ett bra val för dig som arbetar med skogs- eller trädgårdsröjning. Ett något mer kostsamt val, men med inkluderade funktioner och tillverkningsmaterial vägs detta upp.

 • 15.613,00 kr

Vem behöver en ATV-vagn?

En ATV-vagn är byggd för att kunna användas med ATV-fordon, fyrhjulingar eller traktorer. Beroende på vilken vagn du investerar i, kan de kompatibla fordonen se något olika ut, vilket gör det lite extra viktigt för dig att välja en ATV-vagn eller skogsvagn som kan användas med det planerade fordonet och som även har en lastkapacitet som passar dig.

Så vad använder man då en ATV-vagn till? Den är särskilt designad för röjning av träd, löv, grenar och annat avfall i både trädgården och skogen. I flera fall har vagnen även en specialdesignad lucka, som gör att vagnen även kan användas för att salta, grusa eller sanda vägarna när det är vinter.

Vagnen är mycket multifunktionell och underlättar större arbeten och underhåll utomhus. Den gedigna lastkapaciteten och vagnens robusta konstruktion, gör det möjligt att få en välplanerad trädgård och underhålla skogen för att följa rådande EU-direktiv och för att EU-bidraget ska bli godkänt under en eventuell inspektion.

Om du har en större trädgård eller mark, rekommenderar vi att du kikar vidare på en ATV-vagn. Den kan användas med flera olika fordon och underlättar bortforsling av avfall som du inte behöver. En investering som kommer att spara dig massor av tid och pengar i det långa loppet. Om vagnen dessutom är utrustad med en tipp-funktion, kan du använda vagnen när du åker till närmaste återvinningscentral.

Bästa ATV-vagnen
Underlätta arbetet i trädgården med en praktisk ATV-vagn

Tre vanliga frågor om ATV-vagnar:

Hur stor lastkapacitet behöver man?

Det är framförallt en sak som skiljer ATV-vagnar åt. Detta är dess lastkapacitet och är avgörande för dig att kika på i samband vid köpet. Vagnens lastkapacitet ska vara skräddarsydd för dig och ge dig tillräckligt med spelutrymme för att kunna användas till det typ av trädgårdsavfall som du behöver forsla bort.

Om du endast ska använda vagnen för grenar, plantor, jord, stenar och liknande i trädgården kommer en mindre ATV-vagn att vara tillräcklig. Dessa vagnar har vanligtvis en lastkapacitet på runt 500 kilo, vilket är mer än tillräckligt. Om du däremot också planerar att använda vagnen för underhåll i skogen, är det en fördel om lastkapaciteten är högre. Men basera valet på dig själv och vad du planerar att använda vagnen till.

Hur ska en bra ATV-vagn vara byggd?

För att vagnen ska vara enkel att använda, ska den vara robust och tillverkad av tåliga material som tål dess belastning. Utöver detta måste vagnen också vara utrustad med bra och starka däck, gärna av terrängtypen. Detta för att du enkelt ska kunna manövrera vagnen på svårare underlag och över stenar och snåriga skogsstigar.

Vad ska man tänka på vid köp av ATV-vagn?

För att vagnen ska vara enkel att använda, är det viktigt att den är utrustad med funktioner som passar dig. Det är också viktigt att vagnen är kompatibel med det typ av fordon som du har hemma, det vill säga fyrhjuling, traktor eller annat ATV-fordon.

En annan sak som kommer ha avgörande betydelse är vagnens svängaxel. Detta avgör hur enkelt vagnen kan manövreras och om du inte tidigare har använt varken släpvagn eller ATV-vagn, kommer en utvecklad axel att göra stor skillnad. Om du planerar att använda vagnen i skogen, är det också en stor fördel om modellen har en inbyggd kran, som gör det enklare att lyfta på träd eller stora grenar på flaket.

Vad vi haft i åtanke när vi skapat vår topplista

För att du ska kunna göra ett bra köp är det alltid viktigt att du gör dina efterforskningar och självklart även funderar på vilka funktioner som kommer att underlätta användningen särskilt för dig. Men att genomsöka marknadens utbud och jämföra olika modeller är mycket tidskrävande, vilket är varför vi har bestämt oss för att göra jobbet åt dig.

När vi valde ut vilka produkter vi skulle inkludera, var det framförallt några saker som vi hade särskilt i åtanke. Detta var dels att inkludera de bästa vagnarna i flera olika prisklasser, samt att de ska vara robusta och ha en god lastkapacitet. Material och kompatibla fordon, var även det någonting som vi hade i åtanke. Det var viktigt för oss att inkludera vagnar som är enkla att använda och som ger dig som användare flera olika möjligheter.

Det bästa valet för dig, bör således baseras på hur stora ytor du behöver underhålla och även hur du planerar att använda ATV-vagnen. Fundera också om det är några särskilda funktioner eller egenskaper som kommer att underlätta hanteringen lite extra för dig. Ta en titt på vår topplista för att hitta din favorit och sedan kan du börja att röja i skogen eller trädgården, samt få undan avfallet på ett smidigare sätt!

Länkar och referenser:

ATV vagnar hos Kellfri och Buildor

Lämna en kommentar