Köpa bord till hemmet online – hitta rätt bord 2023

Att shoppa heminredning online är smidigt och det gäller även olika sorters bord till hemmet. Från det stora matsalsbordet där vänner och familj kan samlas till ett litet avlastningsbord. Fördelen med att handla på nätet är inte bara utbudet, du får hemleverans och slipper tänka på transporter.

Här kan du läsa mer om hur hittar olika bord för hemmet och vad du ska tänka på. Trots allt är exempelvis ett matbord något som man inte handlar varje dag. Du får även länkar där du hittar ett brett sortiment av snygga och väldesignade bord.

Köpa bord till hemmet online

Hitta ditt nya bord – här kan du hitta bord online

Steg ett när du ska välja bord online är att försäkra dig om måtten där bordet ska stå. Därefter är det lättare att välja rätt storlek. Oavsett om du letar efter soffbord eller matbord ska det finnas utrymmet till väggar eller andra möbler.

Här hittar du ett brett urval av köksbord som passar olika behov och preferenser. Från ett nätt, mindre barbord som får plats där utrymmet är begränsat, till matbord för åtta eller fler personer. Det finns även ett brett urval av soffbord hos VidaXL i snygg design i olika prisklasser.

Formen på borden skapar olika effekter

Formen på bordet skapar även olika intryck av rummet. Vill skapa ett intryck av mer rymd kan du välja ett ovalt bord istället för rektangulärt. Rektangulära och ovala bord motsvarar ungefär varandra mätmässigt men skapar olika effekter i rummet.

Ett runt bord ger ett mjukare intryck än fyrkantigt alternativ. Ett runt matbord ger en mer inkluderande känsla. Runda soffbord skapar en lugnare framtoning. Fyrkantiga bord har fördelen att de är lätta att placera vid väggar. Därmed är det lättare att möblera med fyrkantigt köksbord om du har ett mindre utrymme.

Vilket material är bäst?

Allt fler handlar online efter pandemin, samtidigt finns det lite utmaningar. Exempelvis att köpa ett bord online innebär att det blir lite svårare att bilda sig en uppfattning om materialet. Det går inte att känna på ytan som det går i fysiska butiker.

Generellt är träbord uppskattade, men det är bra att ta sig tiden att läsa på om olika träslags egenskaper. Bland annat VidaXL har bra köpråd inför varje kategori. Du kan bland annat bekanta dig med olika material och få köpråd.

Behöver du att bordet tål lite tuffare tag kan en behandlad yta vara att föredra. En målad träyta tål lite mer än en obehandlad. Det är ett bra alternativ om du har barn eller bara vill ha tåligare bord. En glasskiva ger också ett skydd och tål repor relativt bra. Däremot går det att räkna med att få torka av ytan relativt ofta.

Lämna en kommentar