De bästa apparna i Google App Store

Allehanda appar spelar alltmer en central del i många människors vardagsliv. Det finns numera appar för kommunikation, sociala medier, betalning, legitimering och underhållning. Häng med på en fascinerande och granskande genomgång av de bästa apparna för Android som finns tillgängliga i Google App Store.

Facebook

Praktiskt taget alla känner till den amerikanska sociala nätverkstjänsten Facebook som skapades 2004 av Mark Zuckerberg och hans rumskamrater från universitetet. Denna sociala plattform har idag cirka 2,9 miljarder användare. Av denna anledning är det inte överraskande att Facebook är en av mest använda apparna i världen med drygt 7 miljarder nedladdningar. Trots en del kritik så spelar Facebook alltjämt en viktig roll i många människors liv runt om i världen.    

Poker apps

Poker har etablerat sig som ett av de mest populära casinospelen i Sverige och internationellt. Ett stort antal svenska och internationell spelsajter erbjuder poker bland sitt spelsortiment. Pokerunderhållningen är numera mobilanpassad vilket innebär att man kan i princip spela när och var man vill. Många speloperatörer erbjuder pokerappar som kan laddas ner till ens Android. Vidare finns det även appar som är specialiserade inom poker. De flesta av dessa appar erbjuder gratis pokerspel och därmed goda möjligheter att öva dig utan att riskera förlora stora pengabelopp.

WhatsApp

WhatsApp tillhör världens ledande mobilapplikationer för kommunikation. WhatsApp appen kan laddas ner gratis till din Android och användas till att bland annat skicka video, ljud, bilder och textmeddelanden. Vidare erbjuder appen även gruppchatt och det hela är gratis. Därmed behöver exempelvis inte skicka några SMS mm som kostar pengar. Med så många effektiva och kostnadsfria kommunikationsmöjligheter så är det inte märkligt att WhatsApp har omkring 2 miljarder aktiva användare varje månad. WhatsApp ägs numera av Facebook och det finns därmed planer för synergieffekter kan potentiellt gagna dig som användare.

Tiktok

TikTok är en kinesisk sociala medier-app som fokuserar på skapande och delning av videor inklusive livesändningar. Appen lanserades 2016 och i hemlandet Kina är den känd under namnet Douyin. Konceptet att skapa upp till tre minuter långa videor har visat sig vara en stor framgång. Tiktok tillhör idag de snabbast växande apparna och används idag av minst 500 miljoner personer i hela 150 länder. Applikationen har visat sig vara speciellt populär hos de yngre generationerna och erbjuder goda möjligheter till kreativt filmskapande och interaktiv underhållning. Appen kan laddas ner från Google App Store och passar väl in i nya framväxande livsstilar som kretsar kring ens smartphone och virtuell social interaktion.

Netflix

Den amerikanska streamingtjänsten Netflix är känd internationellt för sitt breda underhållningssortiment av film- och tv-serier. Verksamheten startade 1997 och har numera drygt 220 miljoner prenumererande kunder på den internationella marknaden. Utöver reklamfri underhållning så erbjuder Netflix ett växande sortiment av unika egenproducerade filmer och tv-serier som är tillgängliga via din mobil, surfplatta eller dator. Egenproduktioner som The Crown och Squid Game har blivit stora globala succéer. Netflix appen kan laddas ner gratis. Dock krävs det som bekant ett abonnemang för att kunna ha tillträde till den breda underhållningen.

Spotify

Den svenska verksamheten Spotify erbjuder sedan 2008 en tjänst för att lyssna till strömmad musik och olika poddar på Internet. Plattformen har vuxit snabbt och idag har den totalt cirka 360 miljoner användare. Antalet kunder har fördubblats sedan 2017 och tjänsten fortsätter att växa. Spotify appen kan laddas ner gratis. En del tjänstealternativ finns tillgängliga gratis medan det krävs betalning för att få tillgång till hela tjänstepaketet.

Microsoft Word

Programmet Microsoft Word behöver ingen närmare presentation och används som bekant av företag och privatpersoner i hela världen. Med tanke på dess enorma popularitet i desktop format så är det därför inte överraskande att även Microsoft Words Andoid app har visat sig vara mycket framgångsrik. I skrivande stund har denna app redan laddats ner cirka 1,9 miljarder gånger. Applikationen är gratis men däremot så krävs det abonnemang för att ha tillgång till alla dess funktioner.

Duolingo

Duolingo är skapat för dig som är sugen på att lära dig ett helt nytt språk. Den kan också användas till att fräscha upp ens skolfranska eller ens tyska från skoltiden. Plattformen är användarvänlig och interaktiv. Som namnet antyder så studerar man ett språk i par med ett språk som man känner väl till. Genom att enkelt ladda ner Duolingo appen i din Android kan dina resor till och från arbetet bli underhållande och berikande språklektioner.

Slutsats

Appar erbjuder människor nya möjligheter för kommunikation, film- och musikunderhållning, socialt umgänge och lära sig nya språk. Bland de bästa apparna i Google App är bland andra Facebook, WhatsApp, Tik Tok, Microsoft Word, Duolingo, Spotify och Netflix. De flesta appar kan laddas ner gratis. En del av tjänsterna är också gratis medan andra dock kräver abonnemang.

Lämna en kommentar