Bästa träningsbänken för hemmagymmet 2023 – Kör bänkpress hemma!

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

1. Master Fitness Bench X32. Gymstick Ab Bench3. Gymstick Weight Bench 200
Master Fitness Bench X3Gymstick Ab BenchGymstick Weight Bench 200

Bästa träningsbänken för hemmagymmet 2023 – Att ha möjligheten att kunna träna på hemmaplan är en dröm för många. Dels gör anpassade redskap och maskiner som används hemma träningen mer effektiv. Du har även möjligheten att kunna träna när helst du önskar, utan långa köer på gymmet eller regn som står som spön i backen.

En träningsbänk är särskilt populär, då det är ett mycket multifunktionellt inköp som gör det enklare att utföra diverse olika övningar, med eller utan vikter. Beroende på vad du planerar att använda träningsbänken till, är det värt att kika på lite olika typer av träningsbänkar som kan justeras för att passa dig.

För att underlätta ditt val, har vi skapat en topplista med de tre bänkar som vi rekommenderar allra mest. Dessa har, efter gedigna efterforskningar stått ut ifrån marknadens utbud och kan användas till många olika träningsformer. Vi har även valt att inkludera träningsbänkar i lite olika prisklasser, för att du ska kunna välja en som faller inom din budget.

Topp 3 träningsbänk bäst i test

1. Vår vinnare! Master Fitness Bench X3

 • Inbyggda transporthjul
 • Upp till 85 graders lutning
 • Totala vikt: 35 kilo
 • Enkel att ställa in och justera

Den vinnande modellen på topplistan är Master Fitness träningsbänk Bench X3. Efter att ha jämfört marknadens utbud är detta en träningsbänk som står ut från mängden. Detta då bänken har en form och funktioner som gör den väldigt anpassningsbar, vilket innebär att den kan användas till mängder av övningar.

Letar du efter en justerbar träningsbänk som kan hjälpa dig att uppnå dina mål, så tycker vi att du ska kika på Bench X3 lite extra. Den har förutom en stabil ram och robusta material, designats med ett vadderat ryggstöd och sits, för att du ska få en bekväm och ergonomisk position. Lutningen på ryggstödet kan sedan justeras upp till 85 grader.

För att du ska kunna flytta omkring träningsbänken i hemmagymmet, har den försetts med praktiska transporthjul och handtag. Detta underlättar förflyttningen markant. Denna träningsbänk kan användas med eller utan hantlar för att kunna stärka bland annat dina arm- och ryggmuskler.

2. Gymstick Ab Bench – Enkel att förvara!

 • Kompakt konstruktion
 • Går att vika ihop
 • Vadderat ryggstöd
 • Passar många magövningar

Om du letar efter en träningsbänk att använda framförallt för magövningar, så rekommenderar vi att du kikar på Ab Bench från varumärket Gymstick. Denna träningsbänk har nämligen en konstruktion som lämpar sig utmärkt för att kunna stärka dina magmuskler, genom situps eller liknande. Men träningsbänken kan även användas med hantlar, för att stärka dina ryggmuskler.

För att du ska ha en väldigt bekväm användning så har träningsbänken en skön vaddering, vilket därmed gör att du kan ligga ner bekvämt. Sidorna är även de vadderade för att det inte ska skava på dina armar om du använder hantlar.

Ab Bench kan ställas om till tre olika lägen, för att du ska kunna välja vilken utmaning och lutning du vill utföra situpsen i. Ju högre lutning, desto mer utmanande är det. Vill du ha en enkel men praktisk bänk som inte är alltför kostsam, så bör du kika vidare på denna modell från Gymstick.

 • 822,00 kr

3. Gymstick Weight Bench 200 – Passar många övningar!

 • Maximal belastning: 200 kilo
 • Stabil design
 • Hög komfort under användning
 • Användarvikt: maximalt 100 kilo

Den lite större och mer robusta träningsbänken Weight Bench 200, även den från Gymstick har blivit ett populärt val. Träningsbänken har konstruerats för att kunna anpassas efter lite olika övningar och har även hållare för skivstänger, om du vill ha möjligheten att kunna lyfta lite tyngre. Ett bra köp för dig som har mer att ge och som letar efter ett multifunktionellt val som är mycket stabilt.

Weight Bench 200 har en ganska enkel design, men är ändå väldigt robust. Detta ger bänken en maximal belastning på 200 kilo och en användarvikt som kan uppgå till 100 kilo. Träningsbänken är kompatibel med många olika vikter, viktskivor och hantlar, vilket därmed gör att du kan anpassa den för att passa olika övningar.

För att du ska kunna lyfta riktig tungt utan att riskera att bänken flyttar på sig, har den försetts med stadiga fötter och har inga hjul. Detta gör den visserligen aningen svårare att flytta omkring i hemmet, men säkerställer också att du kan träna på ett säkert sätt när du lyfter tungt.

Klädseln på träningsbänken har vadderats för att ge dig den bästa möjliga komforten. Ett självklart val för dig som vill kunna prestera mer på hemmaplan.

 • 3.699,00 kr 2.959,00 kr

Vem behöver en träningsbänk?

Om du har funderat på att införskaffa några redskap eller maskiner för att kunna träna på hemmaplan, är en träningsbänk värt att kika vidare på. Med detta enkla men praktiska redskap kan du träna med eller utan hantlar för att stärka kroppen.

Vilken träningsbänk som passar dig beror helt och hållet på vilka övningar som du planerar att utöva på hemmaplan. Ska du använda skivstång eller letar du endast efter en stabil träningsbänk att kunna göra situps på?

Tre vanliga frågor om träningsbänkar:

Vilken typ av träningsbänk är mer multifunktionell?

Utbudet av träningsbänkar är stort och det finns idag mängder av exemplar att välja mellan, vilket självklart då kan göra valet ganska knepigt om du inte vet vad du ska använda den till. Det är då en bra idé att köpa en träningsbänk som är multifunktionell för att den ska kunna användas till fler övningar.

Alla träningsbänkar på marknaden är multifunktionella i olika grader. Men för att du ska kunna använda din nyinköpta bänk med vikter och hantlar är det alltid en fördel om du kan justera lutningen och gärna att den har en inkluderad skivstångshållare för att vara mer praktisk att använda. Då framförallt om du vill kunna lyfta lite tyngre.

Fotstöd är en annan sak som du ska kika på om du vill kunna göra ett mer multifunktionellt val. Om du kan låsa fast dina fötter eller ha någonting att luta dina ben mot, så kan du justera bänken att passa för magövningar och olika typer av ryggövningar.

Fördelar med en träningsbänk?

Den största fördelen med en träningsbänk hemma är såklart att du kan träna när du vill. Det är ett redskap och hjälpmedel som inte tar upp särskilt mycket plats och som kan kombineras med en mängd olika övningar. Genom att träna hemma oftare, kan du vidhålla en god träningsrutin och nå dina mål snabbare.

Om du investerar i en hopfällbar eller vikbar modell kan du enkelt röja undan den efter träningen, om du har begränsat med utrymme eller har bänken stående i vardagsrummet. Med en träningsbänk behöver du inte ta dig till gymmet och gör att du kan spara en hel del tid.

Vad ska man tänka på under köpet av träningsbänk?

För att du ska kunna göra ett bra val av träningsbänk är det viktigt att har dig själv i åtanke. Vilken nivå ligger du på, har du precis börjat träna och letar efter ett multifunktionellt val som kan användas till många olika typer av övningar? Eller kommer du att utföra mer punktträning som gör att bänken måste underlätta en specifik typ av övning?

Detta är några frågor som du måste ställa dig själv och tänka på när du gör ditt val av träningsbänk. Till detta är det även viktigt att bänken du väljer är stabil och är tillverkad av robusta material. Detta är extra viktigt om du vill använda träningsbänken med hantlar eller skivstång, då belastningen på träningsbänken ökar markant.

För att du ska kunna träna riktigt skönt är det viktigt att bänken har en skön sitts och är vadderad. En kombination av komfort, material och stabilitet ger en träningsmaskin som är en ren fröjd att använda i hemmet.

Vad vi haft i åtanke när vi skapat vår topplista

För att kunna skapa en topplista som är anpassad för många olika träningsformer och övningar, har vi börjat att jämföra marknadens utbud. Detta för att få en god förståelse över kostnader, material och funktioner som faktiskt underlättar när du tränar.

Det var därför dessa tre punkter som vi slutligen baserade vår topplista på. De tre modeller som vi har valt ut och recenserat har samtliga tillverkats av robusta och tåliga material, samtidigt som de ger dig en god komfort när du tränar. Vi har även valt att inkludera träningsbänkar i tre olika prisklasser, för att du ska kunna göra ett mer skräddarsytt val av träningsbänk.

När du väljer ut vilken modell som passar dig, är det viktigt att du funderar på vilken typ av träning och övningar du oftast utför på hemmaplan. Fokuserar du mer på ryggövningar, magträning eller att stärka dina armmuskler? Detta ger dig några ledtrådar som hjälper dig att göra ett bättre val.

Att träna på gym har helt klart sina fördelar, men nackdelen är att du måste anpassa dig mer till din omgivning. Det kan även innebära en hel del väntan om det är många som tränar samtidigt. Om du vill kunna undvika detta, kommer en träningsbänk att använda hemma vara ett perfekt inköp.

Träna hemma och du kan vara mer effektiv och behöver inte ge dig ut i dåligt väder för att ta dig till gymmet. Med ett hemmagym kan du nå dina träningsmål snabbare!

Tack för att du läst och vi hoppas du hittar bästa träningsbänken för hemmagymmet snart!

Länkar och referenser:

Träningsbänkar hos Gymgrossisten

Övningsbank för träningsbänk

Lämna en kommentar