Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar*

Bästa whiteboard 2024 – För visualisering och planering!

1. Vår vinnare! Nobo Whiteboard Glas Widescreen 572. Nobo Whiteboard Impression Pro Stål – Snyggast design!3. Leitz Cosy Glastavla - Bästa budgetvalet!
Vår vinnare! Nobo Whiteboard Glas Widescreen 57Nobo Whiteboard Impression Pro Stål – Snyggast design!Leitz Cosy Glastavla - Bästa budgetvalet!
Se priset härSe priset härSe priset här

Bästa whiteboard 2024 – En whiteboard är ett oumbärligt verktyg i klassrum, kontor och hem, och erbjuder en mångsidig plattform för brainstorming, presentationer och kreativa uttryck. Med en mängd olika tillgängliga alternativ kan det vara lite överväldigande att välja rätt whiteboard.   

I denna köpguide går vi igenom de viktigaste faktorerna att tänka på när du köper en whiteboard för att säkerställa att du fattar ett välgrundat beslut som passar dina behov!  

Topp tre whiteboards bäst i test 2024

1. Vår vinnare! Nobo Whiteboard Glas Widescreen 57

  • Material i härdat glas 
  • Bredskärm 
  • Ett flertal storlekar tillgängliga 

Vår vinnare av whiteboards går till Nobo Whiteboard Glas Widescreen som är en whiteboard i bredskärmformat. Detta format ger dig ett utökat skrivområde jämfört med andra modeller där botten och toppen av tavlan ofta inte används, och den magnetiska ytan på tavlan är lätt att torka av.    

Nobo har en tidlös och elegant design med en yta i härdat glas med hög motståndskraft mot repor, pennmärken och bläckrester. Whiteboarden finns tillgänglig i storlekarna 31, 45, 57 och 85 och InvisaMount-systemet ger dig en enkel installation som är osynlig bakom tavlan.

Med ett flertal valmöjligheter och ett högkvalitativt material är Nobo en självklar vinnare av den bästa whiteboarden på marknaden!  

2. Nobo Whiteboard Impression Pro Stål – Snyggast design!

  • Tunn 
  • God förvaring 
  • Tidlös design 

På andraplats har vi valt ytterligare en modell från Nobo, Impression Pro Stål som är en stålmagnetisk whiteboard med en tunn och lyxig ramkant som ger en mer optimal skrivyta. Till denna modell får du med ett snyggt pennfack till förvaring av både sudd och pennor så du kan ha alla tillbehör på en och samma plats.    

Med den ökade ytan får du även en ökad raderbarhet och en whiteboard som håller längre för att användas för frekvent användning. Whiteboarden hat ett mått på 180×90 centimeter och är lätt att installera med infästningar dolda bakom tavlan. Impression Pro är den snyggaste och mest diskreta whiteboarden på vår lista och passar stilrena hem och kontor! 

3. Leitz Cosy Glastavla – Bästa budgetvalet!

  • Ramlös 
  • Lätt montering 
  • Lätt i vikt 

På tredjeplats har vi valt ut ett budgetalternativ av whiteboards. Leitz Cosy glastavla är en kantlös tavla som passar perfekt till ditt hem, kontor eller mötesrum. Med sin moderna design och avsaknaden av aluminiumram kan du placera flera whiteboardtavlor bredvid eller under varandra för att skapa en ännu större skrivyta. 

Tavlan har en lugn blå färg och är magnetisk så du dessutom kan hänga upp foton och lappar på din whiteboard. Denna modell är lätt att montera med hjälp av det medföljande magnetiska monteringssystemet och med den medföljande mallen kan du hänga upp tavlan mycket exakt. Leitz Cosy whiteboard är ett budgetalternativ som passar den som vill kunna bygga på sin whiteboard allt eftersom!   

Tre vanliga frågor om whiteboards:  

Vad för olika typer av whiteboards finns det? 

Traditionell whiteboardtavla: Dessa är de klassiska whiteboardtavlarna för torradering, som vanligtvis används med torraderingsmarkörer. De finns i olika storlekar och kan monteras på väggar eller placeras på stativ.  

Magnetisk whiteboard: Magnetiska whiteboardtavlor har en extra funktion – de kan hålla magneter. Detta är användbart för att fästa anteckningar, papper och andra föremål på tavlans yta.  

Interaktiv skrivtavla: Dessa avancerade tavlor kan anslutas till datorer och projektorer, så att du kan visa och interagera med digitalt innehåll. De är populära i utbildnings- och samarbetsmiljöer. 

Även yttmaterialet har en betydelse för upplevelsen. De vanligaste material är:  

Melamin: Prisvärt och används ofta för vanliga whiteboardtavlor. Även om de fungerar bra för lätt användning, kan de bli fläckar eller få repor med tiden vid frekvent användning.  

Porslin eller keramik: Hållbar och resistent mot fläckar eller repor. Dessa boards är bra för frekvent användning i klassrum och kontor.  

Glas: Snygga whiteboardtavlor i glas är lätta att rengöra och underhålla. De är också mindre benägna att fläcka ned och kan vara ett perfekt tillägg till moderna utrymmen.   

Hur rengör man en whiteboard? 

När man använder en whiteboard dagligen samlas partiklar från tusch upp i tavelsudden, vilket gör den mättad och resulterar i att det blir svårt att sudda på din whiteboard. Se därför till att byta ut din rengöringsduk på din tavlesudd med jämna mellanrum.   

Det är även lätt hänt att råka skriva på en whiteboard med en permanent penna. För att få bort skriften från din whiteboard kan du använda en utsuddningsbar whiteboardpenna och måla över den permanenta texten med den utsuddnignsbara pennan och sedan stryka bort det med tavlesudden.   

Vad för andra funktioner bör du ha i åtanke? 

Att välja rätt whiteboard innebär att man överväger faktorer som typ, ytmaterial, storlek, placering och din budget. Genom att förstå dina specifika behov och preferenser kan du med säkerhet välja en whiteboard som blir ett viktigt verktyg för kommunikation, samarbete och kreativitet i dina personliga eller professionella sammanhang. Andra viktiga funktioner att ha i åtanke när du väljer whiteboard är:  

Storlek och placering 

Fundera på var du ska placera whiteboardtavlan. Mät det tillgängliga utrymmet för att bestämma lämplig storlek. Vanliga storlekar sträcker sig från små personliga tavlor till stora väggmonterade tavlor lämpliga för större presentationer.   

Monteringsalternativ 

Väggmonterad: De flesta traditionella whiteboardtavlor är designade för att vara väggmonterade. Se till att din whiteboard levereras med nödvändig monteringsutrustning.  

Fristående eller stativ: Om du behöver rörlighet, överväg en fristående whiteboard eller en som kan placeras på ett stativ. Dessa är bra för presentationer och samarbetssessioner.   

Ramdesign 

Ramar kan vara gjorda av trä, aluminium eller plast. Välj en ram som kompletterar ditt utrymmes estetik. Vissa whiteboardtavlor har dessutom ramlösa boards för ett modernt utseende. Leta efter en whiteboardyta som är lätt att radera utan att lämna efter sig repor eller fläckar.  

Porslins- eller glasytor är kända för sin överlägsna raderbarhet. Många whiteboardtavlor kommer dessutom med inbyggda markörbrickor för bekväm förvaring av markörer och suddgummi. Se till att markörbrickan är stadig och kan hålla dina tillbehör.  

Bästa whiteboard 2023
Underlätta presentationer och planering med en whiteboard

Källor:  

https://www.gerdmans.se/t%C3%A4nk-p%C3%A5-det-h%C3%A4r-vid-k%C3%B6p-av-din-nya-whiteboard

Vi har jämfört produkter avseende produktinformation, kundrecensioner, kundbetyg och kundnöjdhet hos nedanstående webbplatser för att hitta bästa whiteboard

Komplett
Prisjakt
Pricerunner

Lämna en kommentar