Bästa bänkspisen 2023 – 3 modeller för den lilla kokvrån

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

1. Sunwind Cuisine Svart2. ARIETE Bon Cuisine3. Severin Ugn & Två Plattor
Sunwind Cuisine Svart ARIETE Bon CuisineSeverin Ugn & Två Plattor

Bästa bänkspisen – Drömmer du om att laga ordentlig mat trots att ditt kök är litet? Då bör du överväga att köpa en bänkspis. Det är en kompakt liten spis med plattor och en ugn. Den tar minimalt med plats, men du kan tillaga det mesta. Med andra ord är den perfekt för enrumslägenheten, studentrummet eller den lilla kokvrån.

Det kan vara lite klurigt att köpa en bänkspis eftersom det finns många olika modeller och priserna kan variera stort. För att göra det lättare för dig att hitta en modell som passar din budget och ditt behov har vi valt ut tre modeller som vi gillar extra mycket. Du hittar även praktisk information och svar på vanliga frågor om bänkspisar längre ned i testet.

Vilken bänkspis är bäst i test?

1. Sunwind Cuisine Svart – Premium
2. ARIETE Bon Cuisine – Mellan
3. Severin Ugn & Två Plattor – Budget

Så genomfördes testet

Utbudet av bänkspisar är stort och konsumenter kan välja mellan många olika varumärken, modeller och funktioner. Priserna varierar från strax under tusenlappen upp till flera tusentals kronor. För att alla ska hitta en bänkspis som passar deras preferenser har vi valt ut vinnare i tre olika prisklasser; premium, mellan och budget. Urvalet i detta bäst i test har skett utifrån följande kriterier:

 • Kvalitet
 • Säkerhet
 • Funktioner
 • Design
 • Användarvänlighet
 • Prisvärdhet
 • Kundbetyg

Samtliga bänkspisar i detta bäst i test kommer från väletablerade återförsäljare i Sverige, så du kan känna dig helt trygg med ditt köp.

Topp 3 bästa bänkspisarna

1. Vinnare Premium: Sunwind Cuisine Svart

Cuisine är en riktigt snygg och praktisk bänkspis från varumärket Sunwind. Med fyra kraftiga gasollågor och termostatstyrd gasolugn med grillelement är denna modell testets solklara premiumvinnare. Denna bänkspis är mycket komplett och gör att du kan laga mat precis som i ett större kök.

Cuisine är en gasolspis som med fyra lågor vilket gör att du kan tillaga många saker samtidigt. Ugnens effekt är 2200 Watt med en grilleffekt på 1900 Watt. Både lågor och ugn kan tändas med den elektriska tändningen såväl som med tändstickor eller tändare. Detta gör den till en utmärkt modell även för små stugkök. Modellen är mycket säker och utrustad med en tändsäkring som stänger av gasoltillförseln om lågan slocknar.

Designen är lika snygg som den är praktisk. Måtten är 50 x 55 x 45 centimeter vilket ger bänkspisen ett kubliknande intryck. Modellen levereras med ett funktionellt lock som kan användas som extra arbetsbänk vid behov. Locket är även ett bra skydd mot fettstänk och ger extra plats i köket när den inte används. Om du inte gillar locket kan det enkelt monteras bort. Det är viktigt att placera denna bänkspis på ett icke brännbart underlag. Modellens finns även i vitt.

Fördelar:

 • Gasolspis med fyra lågor & grillelement
 • Snygg design
 • Mycket säker modell med tändsäkring
 • Fungerar även utan elektricitet

Nackdelar:

 • Kräver mest av din budget
Se priset här!

2. Vinnare Mellan: ARIETE Bon Cuisine 600

Bon Cuisine 600 från det italienska varumärket Ariete är en riktigt bra kompakt varmluftsugn som passar i små såväl som medelstora kök. Den industriella designen i rostfritt stål och dess användarvänlighet gör den till en värdig vinnare i mellanprisklassen.

Denna modell är liten och diskret, men med ett ugnsutrymme på 60 liter klarar den enkelt behovet för 3-4 familjemedlemmar. Måtten är 58,5 x 40,5 x 49,5 centimeter och den är designad så att den enkelt kan stå på köksbänken eller på bordet. Den kan även placeras utanför köket.

Testpanelen gillar framför allt att den är mycket enkelt att använda. Varmluftsugnen är lätthanterlig och ger ett mycket bra resultat. Dessutom är den lätt att flytta runt vid behov.

Fördelar:

 • Tillverkad i rostfritt stål
 • Användarvänlig
 • Går att ställa på många olika sorters underlag

Nackdelar:

 • Påminner om en mikrovågsugn till utseendet

3. Vinnare Budget: Severin Ugn & Två Plattor

Om du letar efter en prisvärd bänkspis bör du spana in denna budgetvinnare från Severin. Produktnamnet Ugn & Två Plattor talar för sig själv. Här får du en kompakt varmluftsugn och två stycken kokplattor i gjutjärn.

Den snygga svarta designen gör att den här modellen passar i alla typer av boende. Allt du behöver göra är att plugga i kontakten och sätta igång och laga mat. Ugnen har en effektiv varmluftsfunktion med 2500 Watt samt en kapacitet på 30 liter. Det är en något lägre kapacitet än de övriga produkterna i testet, men den fungerar utmärkt till ett mindre hushåll. Kokplattorna har 1000 respektive 1500 Watt.

Testpanelen gillar även den här bänkspisens smarta funktioner, exempelvis kontrollampan och timern. Modellen får ytterligare ett plus för att det medföljande gallret och den emaljerade bakplåten.

Fördelar:

 • Liten och kompakt
 • Mycket prisvärd
 • Smarta funktioner och tillbehör som medföljer

Nackdelar:

 • Relativt låg ugnskapacitet

Du hittar produkten här.

Vanliga frågor om bänkspisar

Det finns många olika modeller och för att hitta den som passar ditt hem bäst krävs det att du gör ordentlig research innan köpet. Vi vill hjälpa dig på traven och därför har vi sammanställt de vanligaste frågorna och svaren om bänkspisar här nedan.

🍳 Vad är en bänkspis?

Bänkspis är en kompakt ugn med en eller flera plattor ovanpå. Det finns olika sorter, men de flesta är kombinerade modeller med ugn och stekhäll. Precis som när du köper en vanlig ugn eller spis är det viktigt att ta hänsyn till vilken typ av ugn och stekplatta det är. Du kan bland annat välja mellan gasolugn eller varmluft. Det samma gäller plattorna där det finns modeller med klassiska gjutjärnsplattor, gasollågor eller induktionshäll. Vilken typ av bänkspis som passar dig beror på var och hur du ska använda den.

🍳 Vem har nytta av en bänkspis?

Bänkspisar är särskilt anpassade för personer och hushåll med små kök. Stugor, husvagnar, studentboende, enrumslägenheter och små kokvrår är exempel på platser där en liten bänkspis passar perfekt. Vissa modeller passar även för utekök. Om du bor kompakt och tycker att det är ett problem att få plats med spis och ugn bör du definitivt överväga en bänkspis. Med dagens moderna modeller kan du laga mat utan problem även med en liten kompakt modell.

🍳 Vad bör jag tänka på när jag ska köpa en bänkspis?

Det allra viktigaste när du köper en bänkspis är att du utgår från dina behov och utrymmet där du ska använda bänkspisen. Det kan vara lockande att välja den billigaste modellen, men precis som många andra produkter så får du oftast vad du betalar för. Välj alltid en bänkspis från ett bra varumärke och från en väletablerad återförsäljare för att garantera kvalitet och säkerhet.

Summering

En bänkspis är den perfekta lösningen för den trånga kokvrån. I detta bäst i test har vi testat modeller i olika tre olika prisklasser. Testets vinnare i premiumkategorin är Sunwind Cuisine. Denna kompakta gasolspis med fyra lågor, grillelement, skyddande lock och tändsäkring har allt för att du ska kunna laga mat på liten yta. Vinnaren i mellankategorin är ARIETE Bon Cuisine 600 som är en mycket användarvänlig modell i rostfritt stål med varmluftsugn. Testets budgetvinnare blev Severin Ugn & Två Plattor som levererade en liten, men mycket prisvärd bänkspis med varmluftsugn och gjutjärnsplattor.

Det finns många olika modeller och det är viktigt att du tänker igenom ditt behov innan du köper en bänkspis. Vi hoppas att detta test med utförliga recensioner och svar på vanliga frågor har varit till din hjälp. Lycka till med ditt köp av den bästa bänkspisen för dig!

Populära bänkspisar hos Pricerunner

Du hittar produkten här.