Bästa luftfuktaren 2023 – åtgärda torr luft med luftfuktare!

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

1. Hace PCMH452. Bionaire Hygrostat3. Hace MJS-401
Hace PCMH45Bionaire HygrostatHace MJS-401

Bästa luftfuktaren 2023 – Vid kyligare temperaturer kan luften i hemmet vara ganska torr. Detta kan ge upphov till skador på ditt hem, men gör även att luften inte blir särskilt optimal att andas in. En balanserad luft ger dig flera hälsofördelar och är därför en nödvändig investering i samtliga hem, där luften ibland kan vara lite för torr.

Men valet av luftfuktare kan vara lite knepigt och det är därför viktigt att du har några saker i åtanke, för att kunna göra ett bra och genomtänkt val. Du ska framförallt ha storleken på ditt hem i åtanke och investera i en maskin som har en kapacitet som klarar av att behandla luften i dina rum. Beroende på vart du planerar att använda luftfuktaren, kan det därför vara värt att kika på lite olika modeller!

För att du ska kunna göra ett bättre val och även få lite vägledning, genom marknadens enorma utbud av luftfuktare, har vi skapat en topplista där vi listar våra 3 favoriter. De modeller vi har valt ut har lite olika stora kapaciteter och säljs i olika prisklasser. Vilken passar bäst i ditt hem?

Topp 3 luftfuktare bäst i test 2023

1. Vår vinnare! Hace PCMH45

 • Förbättrad tankkapacitet på 30 liter
 • Ger frisk och kall luft
 • Effektiv på ytor upp till 250 kvadratmeter
 • 4 olika inställningsnivåer

Hace luftfuktare PCMH45 är byggd med en större vattentank med en kapacitet på 30 liter och 4 olika inställningsnivåer, för att kunna anpassas efter ditt hem och rummets storlek.

Genom att ansluta maskinen till en vattenmatning, kan du få ett ständigt flöde av vatten och därmed en mycket enkel hantering av maskinen. Du kan med ett knapptryck ställa in hur stor luftfuktighet du behöver och maskinen gör sedan jobbet åt dig. En optimal luftfuktighet bör ligga på mellan 40-60 procent, för att luften ska vara behaglig och välbalanserad.

Utöver maskinens mer avancerade funktioner och en fantastiska rumskapacitet som kan användas på ytor så stora som 250 kvadratmeter, har den även en otroligt fin och stilren design. PCMH45 blir därför ett fint inslag i din hemmamiljö eller på kontoret.

Letar du efter en lite större luftfuktare som är enkel att använda och som klarar av stora ytor? Då kommer Hace luftfuktare att vara den allra bästa investeringen för just dig.

2. Bionaire Hygrostat – Lätt vikt och enkel att bära omkring!

 • Automatisk säkerhetsavstängning
 • 1.4 liter vattenbehållare
 • Ljudnivå: 60 dB
 • Avger 4 liter kall ånga per dag

Kompakta och stilrena luftfuktaren Hygrostat från varumärket Bionaire är ett utmärkt val för dig som letar efter ett flyttbart val för mindre rum på upp till 25 kvadratmeter. Tack vare maskinens nätta konstruktion och bärhandtag, kan den flyttas mellan olika rum och är därmed mycket användningsbar och funktionell.

Hygrostat är konstruerad med en 1.4 liter vattenbehållare och har en motor som är mer tystgående på maximalt 60 dB. Detta gör luftfuktaren till ett bra inköp för sovrummet. Maskinen har en maximal kapacitet som släpper ifrån sig upp till 4 liter kall ånga per dag. Hur mycket ånga du vill att Hygrostat ska släppa ut, kan du enkelt justera på dess display.

Luftfuktaren Hygrostat tar tack vare sin kompakta form, extremt lite plats. Den blir även din till ett mer förmånligt bra pris. En effektiv och justerbar luftfuktare som passar de flesta lägenheter eller mindre hus.

3. Hace MJS-401 – Mycket prisvänlig!

 • Arbetsområde: 40 kvadratmeter
 • Keramiskt avkalkningsfilter
 • Ultrasonisk luftfuktare
 • Enkel att rengöra

Letar du efter ett effektivt men mycket prisvänligt val, rekommenderar vi Hace luftfuktare MJS-401. Denna modell finfördelar vattnet till en jämn dimma som balanserar ut luftfuktigheten i ditt hem. Inbyggt filtersystem förhindrar uppbyggnad av kalk och minimerar bakterier och mineraler i vattnet, som annars kan filtreras ut i luften och skapa problem med ditt välmående.

MJS-401 har en mycket användarvänlig konstruktion där vattentanken enkelt kan avlägsnas från maskinen, när den till exempel ska rengöras eller fyllas på. Tanken rymmer 3.5 liter vatten och distribuerar ångan jämnt i ditt hem. Maximala kapaciteten är 7 liter ånga per dag, vilket då även gör denna modell till ett bra inköp för lite större bostäder.

När du använder luftfuktaren på natten kan du tack maskinens tystgående motor på 35 dB, ändå få en god och behaglig nattsömn. En bra investering som passar de flesta.

Vem behöver en luftfuktare?

En luftfuktare är en bra investering för samtliga hem. Framförallt när det är väldigt varmt eller kallt ute kan luften i hemmet bli väldigt torr, vilket i sin tur kan leda till hälsoproblem. En luftfuktare kan lindra symptom från allergier, hösnuva och lindra torr hals och hosta.

Torr luft i hemmet kan bidra till flera hälsorisker och kan även göra dina slemhinnor torra, orsaka problem med att svälja eller göra din hud extremt torr, speciellt under den kallare delen på året. Att investera i en anpassad luftfuktare kommer då hjälpa dig att helt enkelt må bättre.

En luftfuktare är därför något alla kommer att ha användning av. Oavsett hur stort eller litet du bor, finns det anpassade modeller att inköpa som kommer att förbättra luftkvaliteten i ditt hem. Dina barn, dina husdjur och ditt hem kommer att tacka dig för detta.

Läs också: Har du för torr luft hemma? Då letar du kanske efter bästa luftavfuktaren?

3 vanliga frågor om luftfuktare:

Fördelar med en luftfuktare?

Med en optimal luftfuktighet i hemmet på mellan 40-60 procent kan du inte bara få en luft som är friskare. Din kropp kommer också att tacka dig, då en bra luftfuktare även kan lindra symptom från hösnuva och torr hals under vintermånaderna blir ett minne blott.

Behöver jag en luftavfuktare eller luftfuktare?

Många tror att det är bättre att skaffa en luftavfuktare, men denna maskin är byggd för att ge en helt annan typ av luft. Beroende på om luften i ditt hem är över den rekommenderade gränsen eller under, kan det vara värt att kika på lite olika alternativ. Vilken modell är mer optimal för ditt hem?

Om du inte är säker på vilken typ av luft du har i hemmet, finns det maskiner som du kan hyra in för att mäta luftfuktigheten i hemmet. Genom att kika på fönstren i ditt hem, kan du även få en stor ledtråd kring om du behöver en luftfuktare eller luftavfuktare. Om du till exempel ofta har mycket kondens på dina fönsterrutor är det ett tecken på att luften i hemmet är över den rekommenderade halten.

Vad för symptom kan man få av torr luft i hemmet?

Man kan uppleva problem med torr luft i hemmet året om, men det är trots allt mer vanligt under de kallare månaderna på året, då luften naturligt är kallare och mindre fuktig utomhus. Vilka nackdelar kan då torr luft ha på din generella hälsa?

De vanligaste symptomen som torr luft ger är framförallt problem med slemhinnorna i din hals. Torr luft kan då orsaka problem med att svälja eller att det kittlas i din hals och känns torr. Att din hud blir torr och flagnar är även det ett klart tecken på att du bör justera luftfuktigheten i ditt hem.

För dig som lider av astma eller allergier kan dessa symptom försvåras under de kallare månaderna och detta har då att göra med att ditt hems luft är alldeles för torr. En torr och irriterad hals kan göra att du hostar mer frekvent och genom att investera i en luftfuktare kan du minska eller helt ta bort dessa symptom.

Luftfuktaren Hace PCMH45

Hur har vi kommit fram till vår topplista?

En luftfuktare kan verkligen förvandla luften i ditt hem, för att på så vis kunna ge dig flera hälsofördelar. Ditt hem kommer också att tacka dig, då luften blir mer balanserad kan du förhindra både fuktskador eller att tapeter lossnar. Genom att investera i en luftfuktare, kan du hålla luften i ditt hem på en bra nivå, med en optimal luftfuktighet.

Men hur ska du då kunna göra ett bra val? Vi har sammansatt en topplista med tre olika stora luftfuktare, i lite olika prisklasser för att du ska kunna basera ditt köp på hur din budget ser ut och hur stora rum du har. För att en luftfuktare ska göra skillnad över luftens kvalitet, ska den ha en anpassad kapacitet, som passar din bostad.

Vi påbörjade arbetet med att läsa artiklar och göra gedigna efterforskningar inom ämnen luftfuktare och vilka fördelar de ger. Genom att ha en god kännedom om en luftfuktarens betydelse för ett hälsosamt hem, kan man göra ett bättre val.

Under processen där vi valde ut vilka tre modeller vi skulle inkludera var det framförallt några saker som hade större betydelse och som vi kikade på lite extra. Detta var maskinens behållare, kapacitet och konstruktion. En välbalanserad modell, som är byggd med en stabil och välfungerande konstruktion kommer att göra användningen enklare. Luften kommer även att bli mer optimal.

När du gör ditt val ska du ha allt detta i åtanke. Vilken modell av luftfuktare på topplistan, passar ditt hem?

Tack för att du har läst och vi hoppas du hittar den bästa luftfuktaren för dig!

Bild från Unsplash