Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar*

Bästa badtunnan 2023 – Njut av ett varmt bad oavsett årstid!

1. Polartunnan Original2. Kirami Steady M Cult3. Kirami Comfort Hazy M
Polartunnan OriginalKirami Steady M CultKirami Comfort Hazy M

Bästa badtunnan 2023 – Med en badtunna kan du bjuda in dina nära och kära för ett varmt bad utomhus, oavsett årstid. Men badtunnan kan även värmas upp efter en jobbdag eller lång dag utomhus full med aktiviteter. Fördelen med en badtunna är att du kan kombinera utomhusluft med avslappning och kanske även en god drink i handen. Lyxigare än så kan det knappast bli!  

En badtunna är en bra investering för både fritidshuset som såväl ditt hem. Tack vare en ständigt växande marknad, kan du även hitta en badtunna som har en anpassad storlek och som säljs till ett pris som passar dig.  

Vi har jämfört marknadens utbud för att du ska kunna göra en bra investering. De modeller som vi har inkluderat har valts ut med samtliga individer och familjer i åtanke. Det enda du behöver göra är att välja din favorit! 

Topp 3 badtunnor bäst i test 2023  

1. Vår vinnare! Polartunnan Original

 • Direktvärmande kamin 
 • Rymmer 5-6 personer 
 • Enkel att rengöra 
 • Miljövänligt val 

Polartunnan Original är det perfekta valet för dig som letar efter en kvalitetsmodell, tillverkad av mer hållbara och miljövänliga material. Själva karet är till exempel handgjort och gjord av glasfiber och det yttre materialet av värmebehandlat trä. Karets form ger dig en mer ergonomisk position och ger även din nacke lite extra stöd, för en mer bekväm sittställning.   

Detta gör karet väldigt enkel att rengöra mellan användning, vilket bidrar till att badtunnan håller längre. Denna mycket stilrena badtunna blir en fin inredningsdetalj på din träaltan eller trädgård.  

Badtunnan drivs med hjälp av en kraftfull vedkamin på 25 kW, vilket förkortar uppvärmningstiden avsevärt. Det tar därför endast mellan 1,5-2 timmar för vattnet att värmas upp till en optimal nivå.  

Tunnans form och design gör att den rymmer mellan 5-6 personer. Perfekt på sommaren eller för vinterns fester. Letar du efter en badtunna som är lika praktisk att använda för dina spontanbad, som den är snygg att titta på? Då rekommenderar vi att kikar vidare på denna exklusiva badtunna Original från varumärket Polartunnan. 

 

2. Kirami Steady M Cult – Rymmer 4-6 personer!

 • Extra isolerande underlock 
 • Skyddande täcklock medföljer 
 • Total vikt: 160 kilo med kamin 
 • Rymmer 4-6 personer 

Badtunnan Steady M Cult har en stor yta och är mycket bekväm att använda för upp till sex personer åt gången. Tunnan har en snygg design och vid köp medföljer flera praktiska tillbehör som underlättar både förvaring och användning.  

Steady M Cult värms upp med hjälp av en vedkamin, som snabbt värmer upp vattnet. Beroende på vilken säsong det är tar det mellan 2-2.5 timmar att värma upp vattnet till en önskad värmenivå. Själva tunnan är tillverkad av stryktålig plast som är behandlad mot UV-strålar och klimatpåverkan. Detta gör att färgen inte släpper och tunnan håller sin form och färg längre.  

Vid köp medföljer förutom värmekaminen, ett värmeisolerande lock till tunnans undersida. Detta minskar värmeutsläpp och vattnet håller sig därför på en behaglig temperatur längre. Det medföljer även ett mycket robust tätningslock som du använder när badtunnan inte används. Täcklocket är tillverkat av ABS-plast.  

3. KIRAMI COMFORT HAZY M – MYCKET BEKVÄM!

 • Material: marinaluminium  
 • Rymmer 4-6 personer 
 • Medföljande kamin  
 • Nettovikt: 142 kilo 

Badtunnan Comfort Hazy M har en modern design som även är utformad för att vara extra bekväm att använda. Modellen har en tidlös färg och design, rymmer upp till 6 personer och har en total vattenvolym som uppgår till 1420 liter.  

Tunnan har även en form som ger extra stöd till din rygg och nacke, samtidigt som du sitter riktigt skönt. När det bara är två som använder badtunnan, fungerar den extra invändiga bänken som ett skönt armstöd. Utöver detta har tunnan en form som gör det väldigt enkelt att kliva i och ur karet.  

Den kamin som medföljer är mycket kraftfull på 36 kW. Detta gör då att vattnet kan värmas upp snabbare om du beslutar dig för ett spontandopp, utan att du behöver vänta hela dagen på att vattnet ska få en behaglig temperatur. En rymlig och bekväm modell som snabbt blir höjdpunkten på dina middagar och fester.  

Vem behöver en badtunna? 

En badtunna kanske känns lite överflödig, men faktum är att det är en investering som du verkligen kommer att uppskatta efter köpet. Tack vare sin snabba uppvärmning kan den användas för avkoppling efter en lång jobb- eller skoldag, samtidigt som den såklart även blir populär när du har gäster över.  

Beroende på hur stor modell du prioriterar att investera i, behöver inte heller inköpet blir särskilt kostsamt. En badtunna kan placeras både på altanen och i trädgården, vilket gör en badtunna väldigt lättplacerad.  

Medföljande kamin och tillbehör gör den enkel att använda. Dessutom kan den enkelt förvaras och behåller sin form och färg länge. Så det enda du behöver fundera på är hur stor modell du vill ha, samt om den ska ha några extra funktioner för att vara skräddarsydd för just dig.  

Bästa badtunnan
Njut av ett skönt bad utomhus

Tre vanliga frågor om badtunnor 

Hur stor badtunna behöver man investera i? 

När du väljer hur stor eller liten badtunna som är bäst för dig är det några saker som du bör ha i åtanke. Hur många kommer troligtvis att använda badtunnan vid samma tillfälle och hur stor plats har du på altanen eller i trädgården för den?  

En stor badtunna som rymmer fler än sex personer kan verka som det allra bästa valet och absolut, det gör det möjligt för dig att bjuda in vänner och bekanta för ett skönt dopp och ger dig mer utrymme.  

Men dessa modeller kräver mer vatten och mer energi kommer att behövas för att värma upp tunnan innan du använder den. De flesta standardmodeller rymmer minst 4 personer och ger dig därför tillräckligt med utrymme för att kunna ordna mindre badfester och är generellt mer praktisk. 

Så om du tror att du ensam kommer att använda tunnan vid de flesta tillfällen, köp hellre en mindre modell som kräver mindre omsorg och kostnader vid användandet. Om det kostar för mycket att använda tunnan är det väldigt troligt att den kommer stå oanvänd utomhus.  

Hur värmer man upp en badtunna? 

En badtunna värms upp med hjälp av medföljande kamin. Beroende på kaminens styrka kan uppvärmningstiden skilja sig lite och om du vill kunna ta spontanbad, där tunnan värms upp så snart som möjligt är det kaminens styrka som du ska kika lite extra på. Den optimala styrkan är minst 20 kW, men desto högre styrka desto snabbare blir vattnet varmt.  

Vissa badtunnor säljs även utan kamin och detta måste då köpas till innan badtunnan kan brukas. Det kan också vara knepigt att veta vilken kamin som är kompatibel med badtunnan och det allra enklaste är helt enkelt då att investera i ett komplett paket som innehåller både tunna och medföljande uppvärmningssystem.  

När kan man använda en badtunna? 

Fördelen med en badtunna, till skillnad från en pool är att temperaturen utomhus inte begränsar ditt användande. Dock kan uppvärmningstiden bli något längre om det är kallare ute, men utöver detta är en badtunna brukbar både sommar som vinter.  

Se bara till att badtunnan du investerar i är tålig och tillverkad av ett behandlat material, för att kunna stå emot både vind, kyla, regn och solsken. En robust och tålig badtunna som är enkel att rengöra är även betydligt enklare att hålla fräsch vilket även det bidrar till att tunnan håller längre. Se till att täcka för badtunnan när den inte används och rengör den grundligt efter användning.  

Vad vi haft i åtanke när vi skapat vår topplista 

För att vi skulle kunna skapa denna topplista och kunna inkludera rätt produkter, påbörjade vi arbetet med att göra efterforskningar och jämföra marknadens utbud. De tre modeller av badtunnor som vi slutligen valde ut är därför valda med omsorg.  

Det var även tre olika funktioner som vi kikade lite extra på. Detta var tunnornas storlek, uppvärmning och material. En bra kombination av dessa tre skapar en modell som är pålitlig, enkel att använda och som även kräver mindre planering.  

Andra faktorer som vägde in var om badtunnan är tillverkad av mer miljösmarta material och funktioner som ger en lägre energiförbrukning, samt vilka tillbehör som inkluderas vid köpet. Målet med topplistan var att inkludera badtunnor i lite olika priskategorier för att du, oavsett budget ska kunna hitta ett passande val som ändå är väldesignat och rymligt.  

När du väljer vilken modell som är mer lämplig för dig och din boendesituation, är det några saker som du bör ha i åtanke. Detta är att tunnan rymmer tillräckligt många personer för att vara skräddarsydd för ditt användande. Samt att du väljer en modell som är enkel att rengöra och hålla fräsch, då detta resulterar i att badtunnan håller längre.  

Ingenting slår känslan av att koppla av i en varm badtunna sommar som vinter. Tack vare medföljande kamin krävs det ingen lång uppvärmningstid och spontanbad är därför såklart ett måste. Förgyll dina vardagskvällar med ett lyxigt bad utomhus!  

Lämna en kommentar